telefon pentru fotografi - huawei p10-1

Un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti – Huawei P 10

Care este gadgetul/aparatul ideal pentru o fotografie reușită? Ce avem întotdeauna la îndemâna si permanent încărcat? [sau nu 🙁 ] ! Instantanee din Natura ce mereu ne surprinde, primii pași al copilului, un apus de soare spectaculos, prima serbare, festivitatea de absolvire, … putem continua la nesfârșit.. și visăm de fiecare dată să avem la noi un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti ca să obținem o fotografie reușită la momentul oportun.

Este exact lucrul la care s-au gândit cei de la Huawei, atunci când au dotat P10 cu un sistem foto atât de performant, obținând, putem spune fără rezerve, un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti!telefon pentru fotografii amatori si profesionisti

Ideea acestui articol mi-a inspirat-o un renumit fotograf, Sorin Onișor, care a postat si mai postează încă, pe contul lui de facebook, multe, ,,prea multe” fotografii reușite si spectaculoase cu un telefon. Ce l-a determinat pe acest fotograf sa lase din mână aparatul lui foto profesional, de multe mii de euro și facă poze cu un telefon? Mai ales ca nu e vorba de una din cele doua mărcile celebre, iPhone sau Samsung, ci de un brand original chinezesc! (pare un non-sens, nu?) La început am crezut că a fost doar reclamă, dar nu a fost sa fie chiar așa! Să le luăm pe rând!

Ce i-a determinat pe cei de la Huawei, în realizarea sistemului foto, o colaborare cu Leica A.G.?

Leica Camera AG este o companie germană care produce sisteme optice profesionale și camere foto high-end. Compania a fost fondată de către Ernst Leitz in 1924. In particular, brandul Leica a fost asociat cu fotografia de stradă, (genul de fotografie realizat pentru artă sau anchetă care surprinde evenimente întâmplătoare și întâmplări accidentale în locurile publice). Asta înseamnă ca aparatul foto trebuie să fie capabil sa realizeze o fotografie reușită indiferent de condiții. Apogeul a avut loc in special in a doua jumătate a secolului 20, fiind folosit de fotografi marcanți, precum Henri Cartier-Bresson, Elliott Erwitt, Robert Frank, Bruce Gilden, Bruce Davidson, Inge Morath, Martine Franck, Sebastião Salgado, Alex Webb, Joel Meyerowitz, Garry Winogrand, Mark Cohen and Ralph Gibson. Leica are si o linie de producție pentru lentile utilizate in aparate de proiecție pentru cinematografe. Camerele Leica, lentilele, accesoriile sau literatura aferentă, fac obiectul caselor de licitații si sunt ,,vânate” de colecționari. Sunt zeci de cărți despre universul Leica si ghiduri pentru colecționari, cel mai notabil fiind ,,Leica, an Illustrated History” al lui James L. Lager. Camerele Leica foarte vechi sau rare sau accesoriile lor pot avea valori de piață foarte mari, de ordinul milioanelor de euro. În mod special, camerele Leica cu destinație militară, vânătoare sau sport (lunete si binocluri cu laser) sunt foarte bine evaluate.

Telefoane Huawei P10 si P10 Plus in promotie la CEL.ro ! – Click >>AICI<< pentru a profita de ofertă!

Leica si Panasonic. Mărcile de lentilele produse Leica precum Nocticron sau Elmarit au fost utilizate in multe camere digitale foto sau video Panasonic începând din 1995. Modelele Panasonic/Leica au fost cele care au avut încorporat pentru prima dată sisteme de stabilizare optică în camerele lor digitale.

O minune a ingineriei –  un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti.

Continuând colaborarea  sa cu Leica, oficializată in februarie 2016 printr-un parteneriat strategic pe termen lung (vezi detalii aici), Huawei a lansat o noua configurație de camera duală – Dual Camera 2.0, având la baza doua lentile din gama SUMMARIT-H cu o apertura F2.2. Rezultatul: filmare video 4K , senzori 20MP+12MP, stabilizare optică a imaginii, fotografie excelentă in lumină slabă.

Portrete artistice – LEICA IMAGE STYLE

În modul de lucru ,,portret”, sistemul dual vine o larga lista de facilitați, detecție faciala 3D, iluminare dinamica, îmbunătățirea fotografiilor de portret. Un sistem inteligent de prelucrare a imaginii este prezent, oferind posibilitatea aplicării unor efecte de iluminare și ,,înfrumusețare”. Huawei a inclus și un algoritm nou de calcul a profunzimii de câmp vizual pentru a realiza efectul de bokeh natural. Mai enumeram și sistemul de zoom proprietar Huawei Hibrid Zoom. Sistemul de camera duala are un senzor monocrom de 20 de megapixeli si un alt senzor RGB de 12 megapixeli. Principiul de lucru al sistemului constă in combinarea detaliilor fine de la senzorul alb-negru cu culorile de la senzorul RGB.

telefon pentru fotografii amatori si profesionisti.

foto portret realizat de Sorin Onisor cu P10

Rezultatul este un studio foto pentru portrete disponibil la purtător cu care putem realiza fotografii artistice in stilul inconfundabil Leica –  in același timp, un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti.

telefon pentru fotografii amatori si profesionisti.

foto portret realizat de Sorin Onisor cu P10

 Cel mai bun selfie – Camera frontală Leica

Un nou model de camera de 8 megapixeli, evident, tot Leica, care captează de 2 ori mai multa lumina, asigura ca pozele de selfie sa fie unele reușite, indiferent ca este zi sau noapte. HUAWEI P10 poate detecta chiar și așa numitele ,,groufies”, trecând automat la modul de fotografiere cu unghi larg, atunci când în fotografie apar mai multe persoane. Rezultatul este un selfie unic – Leica image style obţinut cu un un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti.

Telefoane Huawei P10 si P10 Plus in promotie la eMAG! – Click >>AICI<< pentru a profita de oferta!

La viteza vieții

Dispunând de o ,,mașină de învățare” si de un foarte rapid procesor din gama Kirin 960, performațele lui Huawei P10, realizat ca un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti,  sunt de vârful gamei sale. Cuplat cu tehnologia proprie ,,HUAWEI Ultra Memory” ce alocă inteligent, comprima si reciclează memoria de lucru, aplicațiile favorite se vor încarcă mai repede ca niciodată.

Specificațiile din secțiunea foto-video si galerie

Manualul de utilizare in limba romana il puteți consulta, aici pe site-ul producătorului. Voi scoate in evidență, in articol, doar specificațiile din secțiunea foto-video si galerie.
Fotografierea în rafală Utilizați fotografierea în rafală atunci când doriți să fotografiați un obiect în mișcare, de exemplu, în timpul unui meci de fotbal. Camera va face mai multe fotografii în succesiune rapidă și o va selecta automat pe cea mai bună. Această caracteristică nu este disponibilă în modul HDR, modul Panoramă, modul Super noapte și modul Pictură cu lumină. Puteți face cel mult 100 de fotografii într-o singură rafală, cu condiția ca pe telefon să existe suficient spațiu de stocare. Apoi puteți selecta cea mai buna dintre fotografii.
Fotografiere controlată audio Utilizați comenzile vocale pentru a comanda camera de la distanță sau setați camera să fotografieze atunci când detectează un sunet puternic. Deschideți Camera foto. Treceți degetele spre stânga peste ecran pentru a accesa setările camerei. Atingeți Control audio și porniți Control audio. Aveți următoarele posibilități:  Spuneţi <<Cheese>> pentru a declansa aparatul – setați camera să facă fotografia atunci când pronunțați comanda vocală. Camera se va declanșa numai la detectarea comenzii vocale implicite Cheese. Nu puteți configura comenzi vocale particularizate. Fotografiați la nivel prestabilit al vocii – setați camera să fotografieze atunci când zgomotul ambiental atinge un anumit nivel de decibeli. Încadrați scena pe care doriți să o fotografiați. Dispozitivul va face automat o fotografie atunci când emiteți o comandă vocală sau când detectează un zgomot puternic.
Adăugarea unei inscripționări Leica Adăugați o inscripționare Leica la fotografiile făcute cu camera din spate. Deschideți Camera foto. Treceți degetele spre stânga peste ecran pentru a accesa setările camerei. Porniți <<Adăugare automată filigrane>>.

Telefoane Huawei in promotie la eMAG! – Click >> AICI << pentru a profita de oferta!

Setări cameră foto profesională
Selectarea modului de măsurare. În vizor, treceți degetele în sus peste  pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți pentru a selecta modul de măsurare. Puteți selecta măsurarea matricială, măsurarea central-evaluativă sau cea spot.
Ajustarea ISO  În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți ISO și selectați setarea dorită. ISO determină sensibilitatea camerei la lumină. Creșterea valorii ISO va crea o imagine mai strălucitoare, dar se va observa o creștere notabilă a zgomotului.
Ajustarea vitezei obturatorului În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți S și trageți glisorul pentru a seta timpul de expunere. În mod implicit, timpul de expunere este setat la Automat.
Ajustarea compensării de expunere În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți
EV și trageți glisorul pentru a regla compensarea de expunere. Această setare modifică luminozitatea imaginii. Atingeți și mențineți o setare pentru a o bloca. Camera va determina în mod automat luminozitatea ambientului. Dacă setarea de expunere
curentă este prea ridicată sau prea scăzută, se va afișa sau (+) sau (-).
Schimbarea modului de focalizare În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți AF și treceți degetele în sus sau spre dreapta pentru a selecta un mod de focalizare. Puteți alege AF-S (focalizare automată unică), AF-C (focalizare automată continuă) sau MF (focalizare manuală). Modul de focalizare implicit este AF-C. Atingeți și mențineți o zonă pe ecran pentru a bloca focalizarea.
Setarea balansului de alb  În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Atingeți AWB treceți degetele spre stânga sau spre dreapta pentru a selecta o opțiune de balans de alb. Puteți alege lumina de zi, becul incandescent, lampa fluorescentă și multe altele. De asemenea, puteți ajusta temperatura de culoare. Modul de balans de alb implicit este AWB. Atingeți și mențineți o setare pentru a o bloca.
Utilizarea nivelei Nivela vă ajută să țineți drept camera. În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Trageți cu degetele spre stânga pe ecran și activați Aducere la nivel pe orizontală. După ce ați activat această funcție, nivela va apărea în vizor, în modul de cameră profesională. Asigurați-vă că linia continuă acoperă linia punctată.
Export de imagine în format RAW Salvați fotografiile în format RAW, astfel încât să păstrați toate datele imaginii pentru procesarea ulterioară. În vizor, treceți degetele în sus peste pentru a trece în modul cameră profesională. Trageți cu degetele spre stânga pe ecran și activați Format RAW. Fotografiile vor fi salvate în format RAW și JPEG.
Mod diafragmă larg deschisă Utilizați modul diafragmă larg deschisă pentru fotografii de aproape ale obiectelor și persoanelor.
Puteți ajusta punctul de focalizare după fotografiere pentru a estompa fundalul și pentru a evidenția subiectul. Pentru rezultate optime, asigurați-vă că subiectul se află la cel mult 2 metri de cameră. In ecranul de sus pentru a trece în modul diafragmă larg deschisă. Modul diafragmă larg deschisă este disponibil numai în modurile Foto, Monocrom și Videoclip. Atingeți vizorul pentru a focaliza o anumită zonă. Pentru rezultate optime, lungimea focală este fixată și nu poate fi reglată. Atingeți și treceți degetul spre stânga sau spre dreapta peste vizor pentru a regla diafragma.
Reglarea estompării fundalului Deschideți Galerie și atingeți o fotografie etichetată cu apoi atingeți pentru a regla punctul de focalizare și diafragma.

Modul alb-negru Camera este dotată cu un obiectiv monocrom separat pentru fotografii alb-negru cu un contrast și detalii mai bune.
Mod portret Utilizați modul portret pentru a realiza selfie-uri uluitoare și pentru a obține un aspect mai neted al pielii. Atingeți în vizor și trageți glisorul la stânga sau la dreapta pentru a regla setarea de retuș (înfrumusețare) a portretului pentru camera foto.De asemenea puteti face un reglaj pentru a întuneca zona din jurul vizorului și a evidenția subiectul.
Modul Selfie perfect Utilizați modul Selfie perfect pentru a aplica în mod automat feței setări de retuș particularizate. Activați Selfie perfect și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a face trei fotografii ale feței din profil, din față și cu capul aplecat. Configurați setările pentru nuanța pielii, pupile și forma feței. Alegeți o valoare mai mare pentru un efect mai vizibil. Apoi va puteți salva setările. Pentru a configura propria soluție de retuș, puteți face următoarele, în setările camerei atingeți Selfie perfect > Editare informaţii personale pentru a actualiza fotografia din față, dintr-o parte și cu capul înclinat, iar meniul  Selfie perfect > Setare efecte înfrumuseţare pentru a ajusta setările de retuș, precum tonul pielii și forma feței.
Filmarea cu încetinitorul Înregistrați videoclipuri cu încetinitorul pentru a vedea în detaliu scene în mișcare rapidă. Înregistrarea cu încetinitorul funcționează cel mai bine în mediile luminoase. Pentru a selecta porțiunea de videoclip care se va reda cu încetinitorul, consultați Decuparea videoclipurilor înregistrate cu încetinitorul.
Mod secvență de fotografii Modul secvență de fotografii vă permite să surprindeți și să afișați accelerat modificările subtile
din natură. De exemplu, puteți înregistra deschiderea unei flori sau mișcarea norilor. Așezați-vă telefonul pe o suprafață stabilă sau utilizați un trepied.  Camera va selecta automat o frecvență corespunzătoare de cadre, în funcție de lungimea înregistrării. Transfocarea nu poate fi ajustată în timpul înregistrării. Atunci când redați videoclipul în Galerie, acesta va fi redat la o frecvență mai mare. Frecvența este determinată automat de cameră și nu poate fi ajustată.
Adăugarea de inscripționări la fotografii Adăugați inscripționări pentru a vă personaliza fotografiile și pentru vă reamintiți mai ușor unde au fost făcute. Prima oară când adăugați o inscripționare vi se solicită să vă conectați la internet pentru a obține informații meteo și despre locație, selectați un tip de inscripționare (precum ora sau locația). Puteți adăuga text unor inscripționări. Atingeți caseta de text afișată intermitent, introduceți textul dorit, sau puteți  folosi șabloane de  inscripționări.
Note audio Adăugați note audio, pentru a da viață fotografiilor. Camera va înregistra un scurt clip audio de cel mult 10 secunde, pentru a fi adăugat la fotografie.
Adăugarea unei suprapuneri Adăugați o suprapunere de grilă, grila phi, spirala Fibonacci stânga sau dreapta la vizor care să vă ajute să compuneți corect imaginea.

Camera este prevăzută și cu alte setări, care vă ajută să faceți fotografii de calitate superioară într-o varietate de scenarii de fotografiere diferite:

  • Atingeți pentru capturare: atingeți vizorul pentru a fotografia.
  • Captare zâmbete: camera foto va face automat o fotografie la detectarea unui zâmbet.
  • Urmărire obiect: atingeți obiectul pe care doriți să focalizați. Camera va urmări și va focaliza obiectul selectat.
  • Ajustare imagine: reglați saturația, contrastul și luminozitatea.
  • Stabilizator: corectează tremuratul mâinii în înregistrările video.

Galerie foto cu poze făcute cu un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti

Galerie foto cu poze făcute cu un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti

  • Cetatea Sucevei

Telefon pentru fotografii amatori si profesionisti Huawei in promotie la eMAG! Click >>AICI<< pentru a profita de oferta!

 

 

  • to be continued

 

Lasam pentru specialisti review-urile cu plusuri si minusuri pentru un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti:

pe www.trustedreviews.com  

/www.techradar.com/

sau www.gsmarena.com

Citeste  si : Cum returnez un produs cumparat online

Referințe despre un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti:

https://www.phonearena.com/news/Huawei-P10-and-P10-Plus–specs-review_id91457

http://consumer.huawei.com/en/phones/p10/

Loading

Posted in Cum să.., Telefoane mobile si tablete and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Eli Casian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.