fotografie de peisaj reusita

Cum sa faci o fotografie de peisaj reusita

Prezint, în articol, 7 principii care e bine sa le urmezi dacă vrei sa faci o fotografie de peisaj reusita.

1. Alegerea combinatiei de culori.

Existența unor culori puternice este o garantie ca poți să faci sa faci o fotografie de peisaj reusita. Roşul, verdele, galbenul sau ruginiul frunzelor sunt culori ce impresioneaza placut ochiul uman. dacă reuşeşti să găseşti în peisaj aceste culori, sau măcar o nuanţă a lor în natură, chiar şi în zone de mici dimensiuni, pregăteşte-ti aparatul de fotografiat și încearcă-ti norocul. dacă dai şi ceva atenţie modului în care pozitionezi aceste zone colorate în imagine, ai șanse foarte mari să faci o fotografie de peisaj reusita.

Aparate foto in oferta la emag! Click –>> AICI<< pentru detalii!

2. Fotografiază norii.

Nimic nu pare mai spectaculos și entuziasmant în fotografierea unui peisaj decât prezenţa unor nori cu forme deosebite. Cel mai bine se prezintă formaţiunile noroase de deasupra orizontului, din apropierea zonei din peisaj vizate. La apus sau răsărit, aceste formaţiuni pot căpăta culori absolut extraordinare. Formaţiunile noroase pot crea un centru de interes dinamic şi complementar care poate conferi forţă centrului de interes din fotografie. Norii pot fi foarte folositori atunci când fotografiezi în orele dificile ale zilei, adică în jurul amiezii, atunci când umbrele sunt greu de ferit. Prezenta lor te poate ajuta ca lumina destul de aspră în acest moment al zilei să fie difuzata, sau pot fi utilizaţi la punerea în evidenta a subiectului din fotografie.

f64.ro%20

3. O natura calma.

O atmosfera calmă, lipsită de vânt, poate ajuta uneori foarte mult. Vântul afectează modul în care fotografiezi florile, frunzele, copacii, iarba, lacurile sau luciul apei. dacă te gândeşti să combini un ISO de valoare mare, câteva filtre, o apertura mica pentru a beneficia de o adancime focală generoasa şi o lumină plăcută de apus, care crezi că iţi va fi timpul de expunere? De cele mai multe ori, răspunsul va fi 1/10-1/15. Fotografiezi „din mână” peisajul pe care nu vei mai ajunge să îl revezi prea curând? Probabil că este mai intelept să foloseşti un trepied şi, de preferinţă, unul bun. Apoi iţi ţii răsuflarea şi te rogi catre „mama Natura” să facă la fel. Şi apeşi pe declanşator în momentul în care vântul pare să se odihnească pentru o clipă…

f64.ro%20

4. Vremea rea e ideala pentru o fotografie de peisaj reusita.

De câte ori nu am citit sau auzit pe prieteni spunând că au ghinion deoarece nu pot face poze pentru că plouă? Vremea rea poate fi vreme foarte bună și spectaculoasă pentru o fotografie de peisaj reusita. Ceaţa, pâcla, ninsoarea, ploaia pot conferi unor peisaje banale o putere şi un impact nebănuit.

5. Orientarea geografica și lumina laterală.

De câte ori este posibil, încearcă să te plasezi fie la sud de peisajul pe care doreşti să îl fotografiezi, atunci când fotografiezi dimineata sau sau spre inserat. În acest fel vei beneficia de lumină laterală. La ce este bună lumina laterală? Mai întâi această lumină accentuează relieful şi texturile, formele şi umbrele. în plus, lumina laterală permite şi folosirea optimă a unui filtru polarizant.

6. Prim planul.

Cele mai bune peisaje sunt, de obicei, cele care au un prim plan puternic. Copaci, tufe, pietre, smocuri de iarbă sau de muşchi, dune de nisip, flori, aproape orice poate fi folosit pentru producerea unei adâncimi deosebite în imagine. Un astfel de amănunt poate da o iluzie de tridimensionalitate foarte importantă pentru impactul imaginii.

 

7. Reflexiile.

Apele liniştite oferă ocazii perfecte pentru realizarea de fotografii în oglindă. Acest efect poate fi folosit pentru a dubla frumuseţea unui peisaj. Dar dacă doreşti să faci astfel de imagini, trebuie să fii pregătit să te uzi la picioare.

Aceste sugestii sunt… doar sugestii, dar care ar putea ajuta la îmbunătăţirea imaginilor. Succes.

Loading

Posted in Concedii, vacante si calatorii, Hobby si timp liber and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.