extinde reteaua wifi

Extinde reteaua WIFI de acasa sau de la birou. Cateva solutii simple

Există mai multe moduri simple și la îndemâna oricui de a extinde reteaua WIFI relativ usor si rapid. Aproape toate dintre ele implica folosirea fie a unei antene cu un câștig mai mare sau directive simplu de făcut, asta dacă nu vreți sa o cumpărați de aici, fie utilizarea suplimentară a unui acces point sau unui extender (repetor). În funcție de construcția și dimensiunea casei ar putea sa existe „puncte negre” Wi-Fi unde semnalul wireless nu ajunge sau are o performanță slabă. Zidurile de piatră groase si distanțele lungi sunt cei mai mari ,,vinovati”. O altă situație este atunci când intenționați să extindeți rețeaua la o altă clădire sau birou unde să lucrați sau să va jucați on-line. De asemenea, poate v-ar plăcea sa utilizați vara, in gradină, smartphone-ul, laptopul sau tableta.

Cea mai simpla si eficace metodă pentru a extinde reteaua WIFI

In articolul de faţa intenţionăm sa explicam cea mai simpla si eficace metodă, ce nu implica nici trasul unor noi cabluri de rețea, nici găuri care trebuiesc date prin pereți, (dacă avem cu ce!! și dacă nu deranjăm vecinii!!).  Este o metoda simpla si eficienta si in cazul in care stăm la casă, iar aceasta are unul sau mai multe etaje și vrem ca să avem acoperire și in dormitorul de la ultimul etaj și in living, dar și pe terasă, de exemplu. Această metodă de a extinde reteaua WIFI de acasa are marele avantaj că poate fi extinsă din aproape in aproape, folosind repetoare în cascadă, in cazul în care semnalul de la un router nu e suficient sau dacă puterea semnalului nu e indeajuns de mare, știind ca viteza efectivă de transfer a datelor in rețea e proporțională cu puterea si calitatea semnalului de WIFI, fapt ce ne afectează mai ales când dorim să accesăm conținut multimedia din internet (youtube, facebook, filme online, etc.). In primul rând trebuie să vă asigurați că dispozitivul care doriți să-l utilizați are aceasta funcție care vă va permite extinderea rețelei. Cel mai simplu este sa citiți in descrierea produsului și să găsiți ceva de genul: range extender, repetear, wifi booster, amplificator rețea semnal Wireless sau repetor.

Criterii de alegere a dispozitivului adecvat pentru a extinde reteaua WIFI

Vă puteți alege dispozitivului adecvat, dintr-o gamă largă de dispozitive și echipamente existente pe piață, după destinație, posibilități tehnice de montare sau buget. In final, orice soluție abordăm, trebuie să avem semnal WIFI de calitate, fără „puncte negre”, peste tot unde avem nevoie sa folosim device-uri si echipamente ce se conecteaza WIFI.

1.Antene WIFI. Cel mai uşor de instalat și utilizat

In funcție de zona pe care vreți să o acoperiți, va fi nevoie de o antena omnidirecțională sau de una direcțională. Antenele vin în diferite dimensiuni și forme și pot fi folosite în interior sau în exterior. Majoritatea antenelor au o caracteristică specifică care le separă de celelalte, dar, în cea mai mare parte, antenele WiFi pot funcționa eficient în aproximativ 75% din toate aplicațiile. Când alegeți o antenă WiFi doriți să știți dacă aveți nevoie de o antenă omnidirecțională sau o antenă direcțională. Diferența poate funcționa în favoarea ta atunci când este utilizată în mod corespunzător. Cu cât este mai mare câștigul în dBi (GAIN), cu atât semnalul se propaga mai departe.

O antena cu radiaţie omnidirectionala, care operează în banda de frecvenţă 2.4-2.5 GHz poate  oferi un câştig de 5-8dBi,  sporind considerabil aria de acoperire şi calitatea conexiunii wireless. Antena trebuie sa dispună de un conector care sa asigure compatibilitatea cu echipamentul wireless la care o veți conecta, substituind cu succes antena standard cu care este echipat un router sau acess point pe care deja il dețineți. Deoarece este omnidirecţională, ea poate transmite şi recepţiona semnalul wifi din toate direcţiile, oferind o acoperire circulară. Instalarea este foarte simplă – tot ce trebuie să faceţi este să deconectaţi antena din fabrică a dispozitivului, şi să conectaţi această antenă. Vă puteţi bucura de noile caracteristici ale reţelei imediat. Trebuie reţinut faptul că puterea semnalului transmis depinde în primul rând de dispozitivul wireless utilizat, antena nu poate transmite şi recepţiona un semnal mai puternic decât permite modemul sau adaptorul utilizat.

extinde reteaua wifi - antena

antena omnidirecțională

Pe piață, găsiți o gamă diversă la evomag.ro sau cel.ro. Click >>AICI<< pentru a va alege antena potrivită.

Antene direcționale, sau antenele cu fascicul, directive, sunt destinate să emită, sau să recepționeze unde electromagnetice preferențial, într-o anumită direcție, ori configurație direcțională, de obicei intre 2 puncte ale rețelei, aflate in doua clădiri alăturate, atunci când joacă și rol de releu. Antenele vin în diferite dimensiuni și forme și pot fi folosite în interior sau în exterior.

Dacă încercați să extindeți și să configurați o rețea wireless de mare viteză stabilă, vă recomandăm să alegeți două antene direcționale cu câștig mare. Puteți crea cu ușurință o rețea WiFi punct la punct prin conectarea unui router wireless la mediaconverter-ul  de mare viteză sau la modemul prin cablu al furnizorului de internet. Apoi conectați una dintre antenele direcționale către routerul wireless și îndreptați-o spre locul unde doriți să extindeți rețeaua wifi. Rețineți că transmisia  funcționează cel mai bine atunci când exista vizibilitate intre antene, fără copaci și clădiri intre ele. Chiar dacă montați o antenă directionala în exterior și o conectați la ruterul wireless, celălalt computer (sau punctul de acces, bridge wireless, etc.) nu poate primi un semnal puternic dacă a doua antena este în interiorul celeilalte clădiri.  Mai puteți utiliza o antena direcționala când aveți de acoperit un spațiu interior mai mare, iar routerul se află într-un colț al acestuia.

extinde reteaua wifi

antena directionala

O gamă diversă de antene direcționale găsiți  la eMAG.ro.  Click >>AICI<< pentru a va alege antena potrivită!

2. Range extendere

 Atunci când alegem deviceul cu care vom extinde reteaua wifi vom tine cont de câteva criterii: buget, stabilitate si fiabilitate in funcționare, compatibilitate cu routerul pe care deja il avem, viteza/performanță si de ce nu să fie ușor de configurat. Pentru că  trăim într-un secol al vitezei, si cei mai mulți dintre noi nu suntem și nici nu intenționăm sa devenim experți in rețele wifi, iată cam cum ar trebui sa se prezinte caracteristicile unui range extender versatil si ușor de instalat:

  • sa aibă antene externe ajustabile care sa furnizeze o acoperire Wi-Fi optimă și conexiuni stabile;
  • portul Gigabit, sa poată fi folosit ca adaptor wireless cu performanțe gigabit pentru orice echipament (router, PC) care în mod normal se conectează doar prin cablu de rețea – portul Gigabit încorporat transformă extenderul într-un adaptor wireless, astfel permițând conectarea la rețeaua ta Wi-Fi a echipamentelor precum playere Blu-ray, console de gaming, echipamente DVR sau televizoare smart care nu au capacități wireless
  • Extindere simultana in ambele benzi, de 2.4GHz, respectiv 5GHz – aplicațiile simple precum e-mailuri sau navigarea pe Internet pot rula în banda de 2.4GHz în timp ce aplicațiile consumatoare de bandă precum jocurile online sau streamingul video HD pot rula în banda de 5GHz – toate în același timp;
  • Sistem inteligent LED ce informează prin culori unde sa il poziționezi pentru o acoperire Wi-Fi optimă
  • Compatibil cu orice router Wi-Fi sau Access Point Wireless – sa poată fi conectat instant extenderul, la un router wireless prin apăsarea butonului RE, iar apoi apăsând butonul WPS al routerului (dacă e posibil). Odată conectat la un router wireless, sa poți muta extenderul în orice loc din zona acoperirii Wi-Fi a routerului, fără alte configurări.

Opțional,  sa poată fi montat direct in priza. Aici discuția se poarta relativ la faptul ca, in acest caz, e mai dificil sa găsești poziția optima, unde ai semnal maxim, atât timp cat ești dependent de poziția prizei.

Unul din echipamentele ce îndeplinește toate aceste funcții este Range Extender Wireless TP-Link Gigabit AC1200 re355

range extender - extinde reteaua wifi de acasa

Range extender TP Link de la cel.ro- extinde reteaua wifi de acasa

 

Mai jos găsiți și alte modele care există in momentul acesta pe piață, ce îndeplinesc parțial aceste condiții, precum si magazinele de unde le puteți procura:

wifi extender - edimax

wifi extender – edimax

– il puteți procura de la CEL.ro  sau eMAG. Click  >>AICI<<  pentru a comanda sau a afla mai multe detalii.

Edimax EW-7438AC este un extender WiFi smart 11ac de mare viteza cu adaptor de alimentare incorporat si un design compact ce permite dispozitivului sa fie alimentat direct in priza. Cu ajutorul configurării Smart iQ, instalarea este rapida si ușoara,  poate fi folosit in 3 moduri diferite Extender WiFi, Punct de Access(AP) sau Bridge WiFi. Adițional, extenderul este in conformitate cu standardele IEEE802,11ac si IEEE802,11b/g/n, pentru wireless concurent dual-band cu viteze de pana la 750Mbps (300Mbps pe 2.4GHz + 433Mbps pe 5GHz). EW-7438AC poate fi configurat suplimentar cu aplicația de smartphone/tableta EdiRange .

Modelele de mai sus dar si o intreaga gama de routere si extendere diversificata  după performanta si  preturi si le puteți procura de la  eMAG.ro.  sau CEL.ro. Dați Click pe numele site-urilor pentru a comanda sau a afla mai multe detalii!

Va prezentam, in continuare un dispozitiv de top,  versatil, ce poate fi utilizat inclusiv in birouri pe care il gasiti la eMAG

extinde reteaua wifi asus rt-ac68u_1

asus rt-ac68u_1

 

Cel mai Rapid Router din Lume – Doar pentru Invingatori

Click  >>AICI< pentru a-l comanda!

ASUS RT-AC68U este cel mai rapid router Wi-Fi din lume, atingand viteze de transfer dual band combinate de pana la 1900 Mbps. Viteza de 1300 Mbps pe tehnologie 802.11ac in banda de 5 GHz ofera rate de transfer comparabile cu cele atinse in cazul conexiunilor Gigabit, in timp ce tehnologia Broadcom® TurboQAM™ accelereaza performanta conexiunii 802.11n in banda de 2.4 GHz de la 450 Mbps pana la 600 Mbps, in cazul dispozitivelor compatibile.

Fiind echipat cu un procesor dual-core, ASUS RT-AC68U face uitate carentele de performanta ce afecteaza alte router-ele. In concluzie, chiar si pe retelele personale cele mai incarcate, transmiterea de continut HD se realizeaza intotdeauna la cea mai buna calitate, latentele pentru jocurile online sau comunicatii VoIP au permanent o valoare scazuta iar descarcarile de fisiere nu sunt niciodata intrerupte.

RT-AC68U este echipat, de asemenea, cu doua port-uri USB pentru partajarea de fisiere, imprimante si modem-uri 3G/4G, dar si un port USB 3.0 pentru viteze de transfer de pana la 10 ori mai rapide decat USB 2.0. ASUS AiCloud iti transforma reteaua de acasa intr-o solutie cloud personala pentru partajare si transmitere de continut intr-o maniera foarte facila catre smartphone-uri, PC-uri sau tablete. Functia de sincronizare Router-la-Router iti permite sa sincronizezi tot continutul tau cu cel aflat pe alte dispozitive de stocare conectate la orice router ASUS compatibil pentru a usura partajarea continutului cu prietenii si familia!

Interfata grafica de utilizare ASUSWRT este foarte prietenoasa si te ajuta sa te bucuri pe deplin de intreaga functionalitate a router-ului RT-AC68U, dispunand de functiile necesare unei robuste optimizari a retelei. Procesul de setare in doar 30 de secunde si solutia foarte usoara de administrare a traficului ajuta chiar si utilizatorii mai putin experimentati sa se bucure pe deplin de functiile sofisticare oferite de catre acest router, in timp ce utilizatorii cu experienta vor aprecia cu siguranta suportul IPv6, multiplele SSID-uri wireless suportate si accesul VPN securizat.

Modul de configurare ca range extender il găsiți dând click >>AICI<<

Suport pentru NVIDIA GameStream

Router-ul tau va deveni o sursa si mai mare de divertisment, deoarece poate acum transmite jocurile tale favorite de pe PC catre solutia portabila NVIDIA® SHIELD™, astfel incat te vei putea juca oriunde in casa cu ajutorul tehnologie ultra-rapide si foarte fiabile NVIDIA GameStream™. Router-ele ASUS permit transmiterea fara intarzieri si la un nivel ridicat de performanta a semnalului video de la un PC ce include o solutie GeForce® GTX™ sau de la un sistem de gaming in cloud NVIDIA GRID™.

Cea mai rapida interfata Wi-Fi AC din lume, cu tehnologie TurboQAM™

Incorporand tehnologie Wi-Fi de a 5-a generatie (5G Wi-Fi), noul chipset 802.11ac ii permite router-ului RT-AC68U sa atinga viteze foarte mari de transfer prin intermediul retelei wireless, comparabile cu cele oferite de interfetele Gigabit.

In plus, RT-AC68U utilizeaza tehnologia TurboQAM™ pentru a imbunatati si mai mult performantele retelelor 2.4G Wi-Fi. Pe frecventa de 2.4 GHz este cu 33% mai rapid decat router-ele wireless-N900 standard, atingand 600 Mbps, in timp ce pe frecventa de 5 GHz atinge o valoare impresionanta de 1300 Mbps – de trei ori mai mare decat ratele de transfer 802.11n. In concluzie, rata de transfer wireless combinata este un naucitor 1900 Mbps!
*Pentru a obtine cea mai buna performanta, este necesara utilizarea router-ului RT-AC68U impreuna cu placa wireless ASUS PCE-AC68.

Performanta ridicata cu ajutorul procesorului dual-core

ASUS RT-AC68U este echipat cu un procesor dual-core ce elimina carentele de performanta ce afecteaza alte router-ele. In concluzie, chiar si pe retelele personale cele mai incarcate, transmiterea de continut HD se realizeaza intotdeauna la cea mai buna calitate, latentele pentru jocurile online sau comunicatii VoIP au permanent o valoare scazuta iar descarcarile de fisiere nu sunt niciodata intrerupte.

Conectivitate dual-band pentru divertisment fara intreruperi

Functionand concomitent pe frecventele de 2.4 GHz si 5 Ghz si oferind viteze de transfer de pana la 600Mbps si respectiv 1300Mbps, RT-AC686U ajunge la o viteza totala de 1900Mbps, fiind in acelasi timp si foarte stabil.
Puteti folosi banda de 2.4 Ghz pentru a naviga pe Internet sau a descarca fisiere, si in acelasi timp puteti face streaming de continut HD sau puteti permite accesul altor aplicatii ce necesita o viteza mai mare pe banda de 5 GHz, mai libera.

Viteze si versatilitate extinsa a interfetelor USB

Interfata SuperSpeed USB 3.0 permite transferul de date de 10X mai rapid decat varianta USB 2.0. Cele doua port-uri USB fac din RT-AC68U dispozitivul perfect pentru partajarea de fisiere, continut multimedia si accesul la retele 3G/4G, in timp ce aplicatia ASUS AiDisk face posibil accesul la distanta si transmiterea de continut catre o gama larga de dispozitive compatibile
Spre deosebire de alte routere, in cazul carora port-urile USB sunt foarte inghesuite, ambele port-uri USB instalate pe modelul RT-AC68U sunt plasate la distante egale, pentru acces foarte rapid si usor in orice moment.

Proces de setare rapid, in 3 pasi

Foloseste-ti smartphone-ul, tableta sau PC-ul pentru a seta rapid si usor router-ul tau ASUS in mai putin de 30 de secunde si doar in 3 pasi foarte simplii.
Conecteaza cablurile la router, deschide un navigator Internet, si urmeaza pasii ghidului de setare pentru a putea accesa Internet-ul aproape instantaneu.

* Timpul necesar procesului de setare a fost testat si verificat de catre ASUS. Durata reala poate varia in functie de furnizorul de servicii internet, tipul specific de conexiune, locatie si alti factori.

ASUS AiCloud – Lumea ta la indemana

ASUS AiCloud te ajuta sa ai in permanenta datele tale la indemana, indiferent unde te-ai afla, atata timp cat poti accesa o conexiune Internet. Acesta conecteaza reteaua ta personala cu serviciul favorit de stocare de date pe Internet* si iti permite sa o accesezi prin intermediul aplicatiei mobile AiCloud pe telefonul sau inteligent cu sistem de operare iOS sau Android, sau chiar prin intermediul unui URL personalizat in orice navigator Internet.
In plus, noua functie de sincronizare Router-la-Router iti permite sa sincronizezi tot continutul tau cu cel aflat pe alte dispozitive de stocare conectate la orice router ASUS compatibil – la fel de simplu ca si cum ai selecta un dosar pentru sincronizare. Partajarea continutului cu prietenii si familia este acum mai usoara ca niciodata!

Descarca si transmite continut oriunde

Aplicatia Download Master si server-ul media incorporat va permit sa descarcati si sa redati fisierele multimedia stocate pe un dispozitiv de stocare USB atasat router-ului sau pe o gama larga de dispozitive compatibile, cum ar fi PC-uri, tablete, console PS3 sau Xbox si televizoare inteligente.
Download Master poate descarca fisierele chiar si atunci cand PC-ul este oprit, si iti permite sa administrezi si sa monitorizezi starea sesiunilor de descarcare de la distanta.

Suport pentru servere VPN

Setati cu usurinta un server VPN pentru a accesa Internetul si datele voastre – indiferent unde ati fi. Dotat cu sistem de criptare MPPE, transmisiunile de date vor ramane permanent sigure si confidentiale.

Retele Wi-Fi discrete si sigure prin Guest Access

RT-AC68U suporta pana la trei retelele wireless separate in banda de 2.4 GHz si trei in banda de 5 Ghz, astfel incat poti seta cu usurinta limite de acces cu ajutorul optiunilor de control foarte avansate, ce includ de asemenea setari de control parental.

Așa cum am spus, dacă vă grăbiți încă il mai găsiți in stoc, la eMAG.ro.  Click  >>AICI< pentru a-l comanda!

Un router ,,tradițional” și ieftin, ce poate fi configurat ca acces point,  este:

TP-LINK TL-WR841N, 300 Mbps, Antene 2 x 5dBi

TP-LINK TL-WR841N

TP-LINK TL-WR841N

– il puteți procura de la   evoMAG.ro . Click  >>AICI<pentru detalii!

Nu putem sa încheiem ,,trecerea in revista” a device-urilor cu care puteți configura si extinde rețeaua fără sa menționăm intreaga gama de routere si extendere diversificata  dupa performanta si  preturi pe care le puteți procura de la eMAG.roGăsești oferta generoasa! O poti consulta dând Click >>AICI<< si dacă ai găsit exact ce iti trebuie, il comanzi si-l poți primi direct acasă!

NOTA BENE. Rata de transfer efectivă

 Deoarece sistemul WLAN se bazează pe protocolul CSMA/CA cu confirmare ACK, utilizatorul conectat la reţea folosind o conexiune, de exemplu de 11 Mbps, nu poate avea un transfer real mai mare decât jumătate din acea valoare (5Mbps). Rata de transfer efectivă în orice conexiune WLAN este mai mică decât jumătate din lăţimea de bandă a canalului radio folosit.

 

In continuare, va dăm câteva exemple în care puteți configura si extinde reteaua wifi cu un al doilea router, configurat fie ca Acces Point, fie range extender.

Modelul Edimax BR‐6428nS

Conditie necesară : Primul router are setat ca activ, DHCP.
1 . In primul rând asigurați-vă că noul router wireless  poate recepționa semnal de la primul, deci nu este prea departe sau intr-un colt al casei unde nivelul semnalul este prea mic.

Extinde reteaua WIFI de acasa edimax 1

Extinde reteaua WIFI de acasa

2. Pagina „Wireless Site Survey” afișează rețelele fără fir disponibile în gamă. Selectați numele rețelei Wi-Fi (SSID) la care doriți să vă conectați și introduceți un „dispozitiv SSID” (SSID BR-6428nS V2 /NC) și „cheia de securitate” (parola existenta a SSID-ului), dacă este necesar. Faceți clic pe „Next” pentru a continua.

extindere wifi edimax 2

 

3 Asteptați pana cand router-ul isi testeaza si configureaza conexiunea.

 

extindere wifi edimax 4

Nu vă rămâne decât sa verificați ca toate setările sunt corecte si sa dați, bineînțeles OK!
Acum că ați setat routerul nu va rămâne decât să vă conectați la el device-urile.

extindere wifi edimax 3

 

Cum se interconectează routerele wireless TP-LINK via wireless folosind modul bridge

Cu ajutorul modului bridge, pentru  a extinde reteaua WIFI de acasa, pot fi conectate 2 sau mai multe routere wireless / reţele LAN între ele în mod wireless, şi, de asemenea routere wireless TP-LINK la un access point, utilizând modul bridge.
Pentru conectarea acestora în modul bridge, este necesar că toate routerele wireless să suporte această caracteristică, şi să fie configurate pentru a funcţiona în modul bridge.

1. Modificarea adresei IP

Toate routerele TP-LINK utilizează 192.168.1.1 ca adresă IP implicită, şi înainte de conectare este indicat să modificaţi adresa unuia dintre ele pentru a evita un conflict de adrese IP.
Vă rugăm verificaţi şi notaţi adresa MAC a routerelor înainte de a le configura.

Pasul 1 Deschideţi un browser web şi tastaţi adresa IP a routerului (implicit este 192.168.1.1) în câmpul adresă şi apoi apăsaţiEnter.

Pasul 2 Introduceţi numele de utilizator şi parola pe pagina de autentificare, numele de utilizator şi parola sunt implicit admin.

Pasul 3 Selectaţi Network->LAN din partea stângă, şi apoi modificaţi adresa IP din 192.168.1.1 în 192.168.1.2.
Extinde reteaua WIFI de acasa router tp-link pasul 3
2. Conectarea routerelor în modul bridge

Pasul 1 Selectaţi Wireless->Wireless Settings din partea stângă, introduceţi un SSID pentru numele reţelei wireless şi selectaţi un canal.

Activaţi opţiunea Enable Bridge, şi introduceţi adresa MAC a routerului wireless la care doriţi să vă conectaţi în căsuţa ilustrată mai jos (Este necesar să notaţi adresa MAC aparţinând celuilalt router şi să o introduceţi în căsuţă)

Extinde reteaua WIFI de acasa router tp-link enable bridge

Extinde reteaua WIFI de acasa

Pasul 2 Salvaţi şi reiniţializaţi routerul.

Pasul 3 Conectaţi computerul dvs. la celălalt router wireless, şi repetaţi pasul 1 şi pasul 2, după reiniţializarea ambelor routere conexiunea wireless va fi realizată.

Notă:
1 Canalul şi setările de securitate trebuie să fie aceleaşi pe ambele routere pentru a putea fi conectate.

2 Puteţi tasta SSID-uri diferite pentru routere pentru a diferenţia routerele/reţelele wireless pentru clientul dvs. wireless.

3 Dacă utilizaţi unul dintre routere ca router principal pentru conectarea la Internet şi partajaţi conexiunea la Internet, este indicat să dezactivaţi funcţia server DHCP pe routerul secundar.

Nu ne rămâne decât să iti urăm ,,Extinde reteaua WIFI de acasa cu succes!”

 

REFERINȚE:

 

 

 

 

 

Loading

Posted in Casa si gradina, Computere si electronice, Cum să.. and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.