Cumpărarea bijuteriilor poate fi costisitoare, de aceea, va sugerăm, în articolul de față cum sa realizati singuri bijuterii fie doar pentru voi, dar și pentru prieteni. Vorbim de aşa numitele bijuterii ,,handmade”. A şti cum sa realizati singuri bijuterii înseamnă ceva mai mult decât a face piese frumoase la costuri mai mici, înseamnă de asemenea să faci bijuterii personalizate după stilul şi gustul tău. Învățând câteva tehnici de bază, poţi fi în măsură să realizezi bijuterii unicate – seturi, coliere, brăţări, cercei și multe altele.
Cum sa realizati singuri bijuterii personalizate
Bijuteriile handmade fac parte dintr-o categorie cu adevărat specială. De ce oare? Deoarece aceste bijuterii povestesc despre persoana care le poartă oferind în același timp purtătorului, un stil distinct. Bijuteriile handmade au apărut din nevoia de exprimare a unicității și originalității. Aceste bijuterii reprezintă ineditul, unicitatea și pasiunea, ele pot fi cadoul ideal pentru o personalitate rebelă și deseori nonconformistă, sau orice persoană care prețuiește creativitatea. De asemenea bijuteriile handmade sunt ideale atunci când îți dorești o bijuterie care este unicat, cu toate acestea la un preț accesibil, care să se potrivească personalității tale și nu în ultimul rând, să fie realizată exact cum ți l-ai imaginat.
Satisfacțiile adevărate vin atunci când porți aceste creații, în timp ce ele sunt admirate și dorite de către persoanele din anturajul tău si de ce oferi solutii si pentru ceilalti despre cum realizati singuri bijuterii.
Veți avea ocazia, citind articolul, sa aflați trei variante despre cum sa realizati singuri bijuterii. Dacă doriți să va inspirați pentru alte modele, va invităm să vizitați câteva site-uri de specialitate:
Pasul 1. Mai întâi faceți rost de sculele adecvate si toate materialele şi accesoriile necesare. O colecție întreagă de astfel materiale, piese şi accesorii găsiți descrise si detaliate pe site-ul www.kolok.ro – accesorii pentru bijuterii
Pasul 2. Începeți să vă puneți în valoare abilitățile creative! Cautați un fir corespunzător pe care să înșirați elementele colierului.
Simti cateodata dorinta de a crea o tinuta intru totul speciala? Seturile de bijuterii din sticla Murano iti sprijina aceasta initiativa, transformandu-ti toate outfit-urile in capodopere fanteziste, abundente in culoare si expresivitate. Fie ca participi la o serata romantica, fie ca mergi la plimbare in parc, aceste seturi sunt gata sa te acompanieze.
Metoda 1 – Colierul
5 perle, 1 separator, 1 cristal biconic, 1 separator. Repetați modelul până pe o lungime de circa 40-45 cm.
1. Folosind un clește, se taie o bucată de sârmă de grosime adecvata in lungime de aproximativ 50 de cm.
2. Trage capătul firului printr-un tub de sertizare, apoi prin ochiul unei încuietori. Trece firul înapoi prin tubul de sertizare, lăsând afara aproximativ 3,5 cm și apoi strânge tubul cu cleștele de sertizare.
3. Începe să înșiri mărgelele pe sârmă conform cu modelul pe care ti l-ai propus, si nu uita sa bagi capătul de sârmă care ţi-a rămas afară de la sertizaj prin primele 3-4 margele.
Fixează un tub de sertizare și cealaltă jumătate a închizătorii la celălalt capăt al sârmei. Trece-l apoi înapoi prin tubul de sertizare și prin ultimele 3-4 margele. Trage de fir până când este aproape de marginea tubului de sertizare; ai putea mai ușor să faci acest lucru cu un clește cu vârf îndoit. Strânge tubul cu instrumentul de sertizare. Taie orice fir rămas cu un clește sau cater.
Metoda a 2-a – Cercei
Elementul lung: pe fiecare din cele 4 ace cu bilă, înşiraţi 2 perle, 1 distanţier, 1 cristal biconic, 1 distanţier și 2 perle.
Elementul scurt : pe 2 ace cu bilă, înşiraţi 1 perlă, 1 distanţier, 1 cristal biconic, 1 distanţier și 1 perlă. cum sa realizati singuri bijuterii
Fă o buclă deschisă chiar deasupra ultimei mărgele pe fiecare ac cu bilă. Utilizează un clește pentru a îndoi acul cu bilă la un unghi de 90 de grade. Prinde firul din locul unde este indoit cu cleștele și răsuceşte capătul în jurul fălcii cleștelui, cu degetul. Taie firul în exces.
Desfă un inel și se adaugă 1 element scurt, 1 element lung si incă 1 element scurt. Inchideți inelul.
Cuartul roz este un cristal, asemeni amestistului, aventurinului si citrinului. Are o culoare roz laptoasa si adesea piatra prezinta vinisoare. Se considera ca nuanta de roz este data de o cantitate mica de titaniu. Cuartul roz transparent este rar si se gaseste in Madagascar.
Istoria cuartului roz Cuartul roz a devenit cunoscut ca piatra iubirii si a impacarii din mitul grecesc despre Afrodita si Adonis. Sangele lor s-a amestecat cand Afrodita s-a taiat intr-un tufis cu spini in timp ce-l salva pe Adonis de atacul lui Ares (dehizat in porc salbatic). Sangele lor a patat un cuart alb si i-au dat o culoare rozalie. Mai tarziu, a devenit un obicei al romanilor sa dea cuartul roz in dar ca dovada de iubire.
Proprietati metafizice si vindecatoare ale cuartului roz Cuartul roz este asociat cu iubirea, cu inima si cu frumusetea, si se crede ca ajuta chakra inimii. Se spune ca dezechilibrele la nivelul acestei chakre produc raceli, alergii si boli psihosomatice. Cand este in echilibru, se crede ca chakra inimii este deschisa catre iubire si compasiune. Unii cred ca cuartul roz are efect de calmare si ajuta oamenii sa lege prietenii puternice.
Ingrijirea corespunzatoare a cuartului roz Nu expuneti cuartul roz la actiunea directa a caldurii sau razelor solare. Se recomanda curatarea cu apa si sapun sau cu ultrasunete; nu utilizati curatarea cu abur.
Dacă însă, vi se pare prea greu sau nu aveţi timp sa le faceți, vă recomandăm un site: www.roxannes.ro unde toate bijuteriile provin de la case de bijuterii cu traditie, sunt creatia unor artisti bijutieri cu experienta acumulata in mai multe generatii si cu recunoastere internationala. Nu vind no-name-uri aduse din Orientul mai mult sau mai putin apropiat. – Bijuteriile sunt realizate manual, in ateliere de renume, de catre echipe de bijutieri dedicate si care pun mult suflet in produsele lor. Nu intamplator sloganurile afacerii sunt “Affordable Luxury” si “Cu fiecare cadou, daruieste o parte din inima ta!” – Furnizorii le-au acordat increderea si puterea exclusiva de a-i reprezenta pe piata din Romania si tarile din jurul ei, au vazut in acest colt de lume oportunitatea de a impune produse originale, certificate de brand. Este ceea ce ne da convingerea ca si voi, prietenii nostri, veti deveni parte din familia Roxanne’s si, impreuna, vom demonstra ca si in Romania exista oameni iubitori de calitate si unicitate. – Brandul principal – Mariana Spirit of Design – ofera GARANTIE PE VIATA produselor sale! Nu, nu este o exagerare si nici o lozinca de marketing. Calitatea bijuteriilor Mariana este atat de buna incat casa de bijuterii israeliana accepta repararea bijuteriilor pe termen nelimitat! Da click pe imagine pentru a afla mai multe detalii!
Metoda a 3-a – Brăţara
1. Poţi aranja margelele pentru o brățară, în funcție de mărimea de încheietura mâinii (15-18 cm). Poţi utiliza, de exemplu, acest model: 2 perle, 2 distantiere, 2 perle, 1 distanţier, 1 cristal biconic, 1 distanţier. Repeta până când ai ajuns la lungimea dorită.
2. Trage capatul unui fir de circa 20 de cm, printr-un tub de sertizare, apoi prin ochiul unei incuietori. Trece firul înapoi prin tubul de sertizare, lăsând afara aproximativ 1-2 cm și apoi strânge tubul cu cleștele de sertizare.
3. Inşiră mărgelele pe fir
4. Fixează un tub de sertizare și cealaltă jumătate a închizătorii la celălalt capăt al firului.
Pentru a va face o idee despre accesoriile cu care puteti sa realizati singuri bijuterii aveti posibilitatea de a consulta catalogul online al site-ului MeliMeloParis.ro .
Unde puteți găsi elementele, piesele si accesoriile pentru bijuteriile voastre? Va oferim, mai jos, o lista cu site-uri:
– http://www.cufarulcumargele.ro
Dacă însă, vi se pare prea greu sau nu aveţi timp sa le faceți, vă recomandăm noi câteva bijuterii superbe, de pe emag.ro. Puteți da Click pe imagini, dacă doriți mai multe detalii despre fiecare din ele.
Incheiem cu un tutorial video despre folosirea cupelor de nod:
REFERINTE:
– http://www.wikihow.com/Make-Handmade-Jewelry
– http://www.cufarulcumargele.ro
Foarte frumos și bine explicat, mă bucur că am reușit să învăț ceva ce îmi place.
Foarte simplu de facut bijuteriile, si arata superb la final! Multumesc mult pentru ghid, am urmarit pas cu pas si chiar mi-au iesit faine. 🙂