Cu animalul de companie in avion. Afla cum il poti lua cu tine

cusca-transport-pisici

Cusca transport pisici in avion. Click pe imagine ca sa vezi intreaga gama oferita de petmart.ro

Tu stii cum sa iti faci catelul fericit?

Afla mai multe de la pentruanimale.ro Click aici!

TAROM

Animalul de companie poate călători în cabina de pasageri sau în cală. Mai jos puteţi citi care sunt condiţiile pentru fiecare tip de transport.

Cusca transport câini in avion. Click pe imagine ca sa vezi intreaga gama oferita de petmart.ro

La bordul avionului

TAROM acceptă la transport în cabina de pasageri numai câini şi pisici. Pentru a fi acceptate în cabina de pasageri, animalele de companie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să fie anunţate încă din momentul în care pasagerul îşi rezervă biletul de călătorie. Animalul de companie din categoria PETC trebuie întâi confirmat pentru călătorie de către compania TAROM şi abia apoi va fi acceptat la bordul avionului;
 • să fie curate
 • să fie sănătoase: pasagerul trebuie să fie în posesia unui paşaport internaţional de călătorie pentru animalul său de companie;
 • animalul de companie să aibă cip de identificare, dacă este vorba de o călătorie în spaţiul Schengen şi să fie vaccinat, în conformitate cu cerinţele de acces pe teritoriul ţării de destinaţie;
 • să nu fie gestante;
 • să nu provoace disconfortul celorlalţi pasageri;
 • să fie transportate în cuşca standard IATA (se poate achizitiona de la ghişeul Emiteri Bilete din aeroportul Otopeni in avans sau in ziua plecarii in functie de disponibilitate sau de la magazinele specializate în vânzarea produselor pentru animale de companie). De asemenea, pot fi transportate si in cusca de tipul „soft bag”(cusca din material textil, impermeabil, in conformitate cu reglementarile internationale. Compania TAROM nu pune la dispozitia pasagerilor sai acest tip de cusca);

În cabina de pasageri se acceptă numai câini sau pisici, cu o greutate de maximum 5 kg (incluzând şi greutatea cuştii standard de transport al acestora).

Dimensiunile maxime ale cuştii nu trebuie să depăşească 42 cm x 30 cm x 21 cm.

Există o serie de restricţii de acceptare a animalelor de companie:

Vola.ro

 • în funcţie de tipul de avion: ATR 42- sunt acceptate maximum 2 cuşti; B 737- sunt acceptate maximum 3 cuşti; A 318- sunt acceptate maximum 3 cuşti
 • un pasager poate transporta numai o singură cuşcă.

Dacă pasagerul se prezintă la ghişeul de înregistrare fără o rezervare prealabilă sau nu respectă condiţiile impuse de transportator (greutatea animalului, cuşca standard, starea de sănătate şi curăţenie etc), putem refuza transportul animalului de companie.

Cu animalul de companie in avion - animale-avion-cala

Cu animalul de companie in avion

În cala avionului (AVIH)

Pentru a fi acceptate, animalele de companie trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

 • Să fie menţionate atunci când pasagerul rezervă biletul de avion. TAROM trebuie să aprobe mai întâi transportarea animalului de companie, după care poate fi acceptat la bord;
 • Să fie curat;
 • Să fie sănătos: pasagerul trebuie să deţină un paşaport internaţional pentru animalul de companie;
 • În cazul în care călătoriţi în Spaţiul Schengen, animalul de companie trebuie să aibă instalat un microcip de identificare şi să fie vaccinat, în conformitate cu cerinţele de acces ale ţării de destinaţie;
 • Nu trebuie să fie gestant;
 • Să fie transportat într-o cuşcă standard IATA (aceasta poate fi cumpărată de la Casa de bilete a aeroportului Otopeni sau de la magazinele specializate în comercializarea produselor pentru animale);

 

fly-go.ro

Dacă un pasager se prezintă la biroul de înregistrare fără o rezervare prealabilă sau dacă nu respectă condiţiile impuse de transportator (greutatea animalului, cuşca standard, starea de sănătate etc.), transportatorul poate refuza să furnizeze serviciile de transport în cală.

Pasagerul trebuie să plătească o taxă pentru excedent de bagaj în funcţie de greutatea animalului, plus cuşca.

Note importante:

 • Transportul animalelor de companie nu este permis în cala aeronavelor Airbus A318;
 • Nu este permis transportul animalelor de companie, atat al celor transportate in cabina de pasageri (PETC), cit si al acelora transportate in cala avionului (AVIH), catre urmatoarele destinatii: Marea Britanie (Londra), Irlanda (Dublin) si Emiratele Arabe Unite (Dubai), datorita legislatiei locale restrictive.
Cu animalul de companie in avion animale_in_avion-catei

Cu animalul de companie in avion

Cu animalul de companie in avion la

BLUE AIR 

– extras din regulamentul privind conditiile de zbor –

8.6 ANIMALE VII

8.6.1 In cabina de pasageri se accepta transportul animalelor vii de mici dimensiuni din clasa PET (animal de companie + cusca, totalul fiind de maxim 6kg) caini sau pisici, in custi speciale, cu obligatia proprietarului de a tine cusca in brate sau sub scaunul din fata pe durata zborului. In acest caz transportul se face contra unei taxe de 35 EUR/ animal/ segment de zbor daca biletul / SSR-ul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si contra unei taxe de 50 EUR/ animal/ segment de zbor daca acest serviciu este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport.

Pasagerii care calatoresc cu PET (animal de companie, caine sau pisica + cusca de maxim 6kg) in cabina trebuie sa se prezinte la ghiseul de check-in din aeroport cu minim 90 de minute inainte de decolare, cu actele mentionate in art. 8.6.4, pentru a indeplini formalitatile necesare calatoriei cu PET, prezentarea la ghiseul de check-in fiind necesara si in situatia in care a fost efectuat check-in-ul online si/sau pasagerii nu au bagaj de cala ce trebuie inregistrat.
8.6.2 In cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, caini sau pisici, in custi standardizate in conformitate cu reglementarile IATA, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Transportul se poate face contra cost, la tariful de 75 EUR/animal/ segment de zbor aplicabil la greutatea bruta (cusca plus animal) daca biletul este achizitionat de pe website-ul Blue Air si 100 EUR/ animal/ segment de zbor daca serviciul este achizitionat prin Departamentul Reservation and Customer Service sau in aeroport.

Daca animalul transportat + cusca depasesc impreuna 32KG, se va aplica o taxa suplimentara de 50 EUR/ 50 GBP/ 250 RON, taxa ce se poate plati numai in timpul formalitatilor de check-in.

8.6.3 Atat in cabina de pasageri, cat si in cala de bagaje pot fi transportati numai caini si pisici si numai in conditiile mentionate in articolele capitolului 8.6.

8.6.4 Pentru a calatori cu animalul de companie intr-un stat membru al UE, animalele vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– sa aiba un microcip implantat sub piele;
– sa aiba carnet de sanatate;
– vaccinul antirabic sa fie valabil;
– sa aiba pasaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.

petmart.ro

Cu animalul de companie in avion la

8.6.5 Pe zborurile catre Marea Britanie nu se accepta transportul animalelor vii, nici in cabina de pasageri, nici in cala de bagaje.
Incepand cu 1 ianuarie 2012, pentru zborurile catre si din Irlanda se accepta transportul animalelor vii (caini si pisici) in conditiile stipulate mai sus (articolele 8.6.1, 8.6.2 si 8.6.3), la care se aplica si reglementarile disponibile aici.

8.6.6 Pentru persoanele care calatoresc insotite de animalul de companie in cabina, alocarea locurilor se face pe penultimul rand, pentru a nu se crea nici un disconfort celorlalti pasageri.

Cu animalul de companie in avion animale-avion-catel

Cu animalul de companie in avion

Cu animalul de companie in avion la

KLM

– extras din regulamentul privind conditiile de zbor –
10.1.2 Articole interzise
[..]
(e) Animale vii, cu excepţia celor prevăzute de dispoziţiile din Articolul 10.4.

10.4 Animale

10.4.1 Prevederi Generale
(a) Transportul animalelor care călătoresc cu Pasagerii este condiţionat de acceptul prealabil şi explicit al Transportatorului.
(b) Numărul de animale care pot fi transportate este limitat pentru fiecare zbor şi pentru fiecare Pasager.
(c) În conformitate cu reglementările în vigoare, transportul anumitor categorii de animale este interzis. Informaţii cu privire la aceste categorii pot fi obţinute la cerere de la Transportator şi de la Agentul Autorizat al acestuia şi accesând Website-ul KLM.
(d) Pasagerii trebuie să fie în măsură să furnizeze toate documentele valabile referitoare la animalul propriu, solicitate de autorităţile din ţara de plecare, de sosire sau de tranzit, incluzând în particular paşapoarte, certificate de sănătate şi de vaccinare şi permise de intrare sau de tranzit. Transportatorul nu va accepta să transporte animale care nu au documentele solicitate.
(e) În funcţie de destinaţie, transportul animalelor poate fi supus unor condiţii, în special de vârstă, greutate, controale de sănătate, pe care Pasagerul le poate obţine de la Transportator.
(f) Animalul şi cuşca sa nu sunt incluse în Cantitatea permisă de Bagaj; Pasagerul trebuie să plătească o suprataxă, ale cărei condiţii pot fi obţinute de la Transportator.
(g) Câinii-ghid, animalele de asistenţă, şi dacă este cazul cuştile acestora, care însoţesc Pasagerii cu Mobilitate Redusă vor fi transportaţi gratuit, în plus faţă de Cantitatea permisă de Bagaj aplicabilă, în conformitate cu reglementările Transportatorului, care pot fi obţinute la cerere.
(h) În caz de fraudă sau în cazul lipsei sau nevalabilităţii documentelor solicitate sau în cazul în care cuşca destinată transportului animalului nu este conformă cu prevederile Articolul 10.4.3, Transportatorul nu îşi asumă nicio răspundere pentru vătămarea, pierderea, întârzierea, îmbolnăvirea sau decesul animalelor transportate (în cazul în care animalului îi este refuzată intrarea în sau trecerea prin orice ţară, stat sau teritoriu), ca urmare a acestor neconformităţi, cu excepţia cazului în care acest lucru este cauzat strict de neglijenţa gravă sau de conduita necorespunzătoare intenţionată a Transportatorului. Pasagerii care călătoresc cu animale care nu respectă reglementările în vigoare trebuie să ramburseze amenzile, pierderile, despăgubirile şi toate costurile şi pagubele suportate de Transportator datorită unei asemenea situaţii.
Transportatorul are dreptul, în orice moment, să stabilească condiţiile suplimentare pe care le consideră adecvate, la alegerea sa.
(i) Pasagerii pot obţine toate informaţiile relevante cu privire la transportul animalelor şi, în special, la suprataxa prevăzută la Articolul 10.4.1 (f) de mai sus de la Transportator şi de la Agentul Autorizat al acestuia şi accesând Website-ul KLM.

petmart.ro

10.4.2 Animale transportate în cabină
(a) Animalele de companie şi cuştile lor nu vor fi în nici un caz acceptate în cabină atunci când depăşesc o greutate stabilită de Transportator. Informaţii cu privire la greutatea maximă pot fi obţinute la cerere de la Transportator şi de la Agentul Autorizat al acestuia şi accesând Website-ul KLM.
(b) Animalele de companie trebuie să fie puse în containere proiectate în acest scop, care sunt închise şi care cuprind animalul în totalitate şi în care animalul are posibilitatea să se ridice în picioare, să se întoarcă şi să respire cu uşurinţă şi în mod liber.
(c) Pasagerul se angajează să nu scoată Animalele de companie din cuşca lor, chiar şi parţial, pe întreaga durată a zborului.

vaci-avion

10.4.3 Animale de companie transportate în cală
Animalele de companie trebuie să fie amplasate într-o cuşcă din plastic sau din fibra de sticlă rigidă de transport aprobată de către IATA (International Air Transport Association).

Cu animalul de companie in avion la

LUFTHANSA

Lufthansa va va transporta animalele de companie fie în cabina, fie în cala aeronavei, în functie de greutatea si dimensiunea acestora. Va rugam sa retineti ca trebuie respectate regulile în vigoare ale respectivelor tari cu privire la import si export. Anumitor rase de câini li se aplica reguli speciale de transport.

Este necesara rezervarea din timp
Daca doriti sa va luati cu dvs. animalele de companie când zburati cu Lufthansa, va rugam sa ne informati atunci când va faceti rezervarea, dar nu cu mai putin de 24 de ore înainte de data plecarii contactând bileteavion.ro sau Terminal 1 Travel.
Transportarea câinilor de talie mica si a pisicilor în cabina pasagerilor
Puteti lua un câine sau o pisica în cabina, daca greutatea animalului (inclusiv containerul de transport) nu depaseste 8 kilograme. Animalul trebuie tinut într-o cutie care sa nu masoare mai mult de 55 cm x 40 cm x 20 cm. Va puteti folosi propria cutie de transport daca aceasta are dimensiunile necesare si daca este impermeabila si rezistenta la muscaturi.
Transportarea animalelor de talie mai mare în cala
nimalele care nu pot fi transportate în cabina vor fi transportate de catre Lufthansa în containere corespunzatoare în zona cu aer conditionat a calei. Puteti sa va folositi propriul conteiner de transport pentru animalul dvs. daca este în conformitate cu regulile IATA (International Air Transport Association – Asociatia Internationala de Transport Aerian). Containerul trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite animalului sa se ridice în picioare si ca acesta sa aiba suficient spatiu sa se miste. De asemenea, containerele trebuie sa fie echipate cu un vas pentru apa (gol).

Va rugam sa retineti ca raselor de câini de lupta le sunt aplicate conditii speciale. În oricare dintre cazuri, animalul trebuie sa fie transportat într-o cusca speciala care sa respecte cerintele specificate de catre IATA

Va rugam de asemenea sa va asigurati ca sositi la aeroport împreuna cu animalul de companie cu suficient timp înainte de decolare. În Frankfurt trebuie sa va prezentati la check-in cu cel putin o ora înainte de decolare.

Exista si optiunea de a transporta la cala, la Lufthansa Cargo, animale neînsotite.

Animalele nu sunt incluse în cantitatea de bagaje permisa si sunt socotite ca bagaj excedentar.

Contravaloarea taxei depinde de dimensiunea custii. Informatii detaliate despre cum sunt calculate taxele pentru bagaj excedentar :

Tarife pentru transportul animalelor

Cu animalul de companie in avion animale_in_avion-pisica

Cu animalul de companie in avion

Cu animalul de companie in avion la

AIR FRANCE

– extras din regulamentul privind conditiile de zbor –

10.4. Animalele de companie

10.4.1. Prevederi Generale

(a) Transportul Animalelor de companie care insotesc Pasagerii se face sub rezerva acceptarii prealabile si explicite a Transportatorului.

(b) Numarul de Animale de companie care poate fi transportat este limitat pe zbor si pe Pasager.

(c) Conform reglementarilor in vigoare, transportul anumitor categorii de Animale de companie este interzis. Informatii referitoare la aceste categorii sunt disponibile, la cerere la Transportator si Agentul Autorizat al acestuia si pe Site-ul web Air France.

(d) Pasagerii trebuie sa fie capabil sa furnizeze documente valabile pentru Animalele lor de companie, prevazute de autoritatile din tara de plecare, sosire sau tranzit, inclusiv pasapoarte, certificate de sanatate si vaccinare si permise de intrare sau tranzit.

(e) In functie de destinatie, transportul Animalelor de companie poate fi supus unor conditii, in special de varsta, greutate si controale de sanatate, pe care Pasagerii le pot consulta la Transportator.

(f) Animalul de companie si cusca sa nu vor fi incluse in Fransiza de Bagaje; Pasagerul trebuie sa plateasca o suprataxa conditiile careia sunt disponibile la Transportator.

(g) Cainii insotitori si custile acestora care insotesc Pasageri cu mobilitate redusa pot fi transportati gratuit, in plus fata de Fransiza de Bagaje,in conformitate cu regulamentul Transportatorului, care este disponibil la cerere.

 

(h) In cazul fraudelor, absentei sau invaliditatii documentelor sau in cazul in care containerul destinat transportarii Animalului de companie nu respecta prevederilor Articolului 10.4.3, Transportatorul nu isi asuma raspunderea pentru vatamarea, pierderea, intarzierea, imbolnavirea sau decesul animalelor transportate, daca acestea nu au fost provocate din cauza sau neglijenta Transportatorului. Pasagerii care calatoresc cu animale de companie sia care nu respecta reglementarile aplicabile vor rambursa amenzile, pierderile, despagubirile si toate costurile generate de o astfel de situatie.

(i) Pasagerii pot obtine toate informatiile relevante referitoare la transportul Animalelor de comapnie si in special suprataxa specificata la Articolul 10.4.1 (f) de mai sus de la Transportator si Agentul Autorizat al acestuia si pe Site-ul web Air France.

10.4.2. Animale de companie care calatoresc in cabina

(a) Numai Animalele de companie si custile lor care nu depasesc greutatea maxima stabilita de Transportator pot fi acceptate in cabina.

Cainii insotitori pot fi acceptati in cabina, sub rezerva reglementarilor aplicabile.
(b) Animalele de companie vor fi transportate intr-o cusca destinata acestui scop, care este inchisa si contine animalul in intregime, in care animalul se poate ridica, intoarce si respira usor si liber.

(c) Pasagerii se angajeaza sa nu scoata animalele din cusca, nici macar partial, pe intreaga durata a zborului.

10.4.2. Animale de companie care calatoresc in cala

Animalele vor fi transportate intr-o cusca de plastic sau fibra de sticla rigida aprobata de IATA (Asociatia de Transport Aerian International).

WIZZ AIR

Animalele nu sunt acceptate la bord, cu excepția câinilor ghid pentru nevăzători. Nu uitați să luați cu dumneavoastră și documentele de călătorie necesare ale câinelui ghid: acestea vor trebui să respecte reglementările țărilor în care veți călători.

REFERINTE:

https://wizzair.com/ro-ro/informatii-si-servicii/informatii-calatorie/bagajul#before-october

transport animale cu avionul blue air, tarom animale de companie, companii aeriene care accepta animale de companie, transport animale cu avionul wizz air, cusca transport caine avion, cat costa sa iei un caine in avion, blue air accepta animale de companie, transport animale anglia

Loading

Posted in Animale de companie, Cum să.. and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

2 Comments

 1. Pentru a transporta 2 cățeluși talie mică, care au loc într-o singură cușca și nu depășesc 6 kg pe un singur bilet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.