Cum sa tratezi viroza sau guturaiul cu remedii naturale

In mintea noastră se face un amalgam din noţiunile de guturai, răceală, gripă, pneumonie. Cu atât mai mult cu cât in fiecare primăvară  si toamnă, aceste neplăceri ale aparatului respirator superior revin la ordinea zilei. Despre cum sa tratezi viroza sau guturaiul cu remedii naturale veți afla câteva lucruri interesante si utile in articolul de fata.

nanoxyn.ro

Guturaiul, răceala, viroza înseamnă același lucru. Virusurile provoacă guturai, răceală, viroză. Viroza este deci o infecţie respiratorie dată de un virus. Când oamenilor le scade imunitatea, ei sunt mai uşor atacaţi de virusuri, cei cu imunitate mai fragilă fac forme mai grele de viroze respiratorii. Cei mai vulnerabili sunt copiii mici, care pot avea şi manifestări digestive, dar şi bătrânii. Dar expuşi la aceste viroze respiratorii sunt şi cei cu imunitatea scăzută din pricina unor boli cronice sau aflaţi sub tratamente cu citostatice pentru cancer. Există in categoria bolilor cu nasul curgând in neștire şi rinita alergică. Ea seamănă cu guturaiul, dar nu e un guturai. Rinita alergică este reacția exagerată a nasului la unii factori alergeni.

raceala-1

Cum sa tratezi viroza sau guturaiul cu remedii naturale

Cele mai bune remedii sunt cele naturale, fiind in același timp si economice. In articol găsiți câteva sugestii despre cum sa tratezi viroza sau guturaiul cu remedii naturale. Puteți foarte ușor sa preveniți si sa tratați răceala cu ceea ce aveți la îndemână in casă. Va prezentam, in continuare,  8 secrete pentru a preveni răceala in mod natural.

Plafar

1. Odihniți-vă !

De cele mai multe ori, dacă vă luați o zi liberă când simțiți ca răceala vă dă târcoale, aceasta va fi îndepărtată din start. Când simțiți simptomele unei răceli incercaţi să vă odihnţi, dar nu evitaţi să faceţi si următorii pași. Dacă ii respectați, in 90% din cazuri nu veti mai raci. Poate că vaă gânditi „Dar sunt foarte ocupat/a! Nu pot sa ma opresc pur si simplu si sa ma odihnesc!”. In aceasta situație răceala se va instala complet si va va tine câteva zile.

Pentru a evita gripa si răceala evitați stresul si incercaţi sărâdeți foarte mult! Stresul deteriorează funcțiile celulelor albe ale sangelui. Râsul stimuleaza sistemul imunitar.

2. Mancati bine !

Nu aveți pofta de mancare cand sunteți răcit? Încercați o supa de pui. Daca va preocupa prevenirea răcelii, cu alte cuvinte, mancati sanatos pentru a va mentine sanatos, incercati un regim bogat in alimente neprelucrate, precum cereale integrale, legume, fructe si carne. Ar fi bine sa incercati sa va procurati alimente care sunt cat de cat naturale. Evitati mancarurile procesate exagerat si cele care contin ingrediente artificiale.

3. Consumati usturoi !

Usturoiul nu numai ca este antibiotic, dar este extrem de eficient impotriva virusilor.

raceala-copil_bolnav

4. Beti un ceai special preparat de dumneavostra

Folositi urmatoarele ingrediente: ghimbir, zeama de lamaie si miere. Va va stimula sistemul imunitar si va va incalzi.

5. Luati Echinaceea !

Sigur ati auzit de aceasta planta. Se foloseste in stadiul de inceput al racelii. Aveti grija insa: are efecte foarte puternice si in cantitati mari poate dauna organismului.

Produse pentru imunitate in promotie la PLAFAR . Click aici pentru a beneficia de oferte!

6. Infofoliti-va !

Purtati o bluza cu guler ridicat pentru a acoperi si gatul. Puneti-va si o caciula pe cap. Imbracati-va cat mai gros pentru a transpira.

7. Renuntati la pastile, zahar si lactate !

Nu renuntati la medicamentele prescrise de doctor, pe acestea trebuie sa le luati. Feriti-va de medicamentele care se elibereaza fara reteta, de cafeina si de nicotina. Tutunul si cafeina va slabesc si mai mult sistemul imunitar.

De asemenea, eliminati zaharul si mancarurile grele cat de mult puteti. In sfarsit, reduceti nivelul lactatelor din dieta dvs. Laptele, branza si alte produse lactate stimuleaza mocoasa stomacala.

8. Daca aveti nasul infundat…folositi musetel !

Cufundati-va in vapori de musetel, inspirati adanc si suflati nasul des pentru a elibera caile nazale. Daca nu aveti flori de musetel puteti sa folositi si pliculete de ceai de musetel din farmacii.

In principiu, trebuie odihna multa, supa si ceai. Se mai pot folosi si plante medicinale speciale pentru tuse, dureri sau febra, dar puteti trata raceala si cu ceea ce aveti deja in bucatarie. Din cele 8 lucruri prezentate de mai sus, macar 3 sa le respectati.

viroza-racela-tratamente-naturiste

Acordati-va odihna necesara vindecarii. Incercati sa mariti capacitatea sistemului imunitar de a va proteja. Hraniti-va ! Organismului ii trebuie in permanenta hrana. Aceasta poate preveni imbolnavirile.

Dar tineti minte, a va hrani nu inseamna doar sa mancati mult. Presupune si eliminarea substantelor daunatoare, precum cafeaua, dar si practicarea unor activitati pentru dumneavoastra, plimbari, discutii despre lucruri care va plac, lecturarea unor carti preferate.

nanoxyn.ro

In cazul in care gripa s-a instalat deja, tusiti sau aveti febra, puteti sa incercati unul din urmatoarele tratamente.

Beti sirop de tuse din papadie. Va trebuie jumatate de borcan mic de miere sau 1 kg de zahar brun si 50 de papadii – floarea galbena. Puneti papadia intr-o oala si adaugati mierea sau zaharul. Turnati apa rece cat sa depaseasca papadiile cu 2 cm. Puneti la fiert la foc mic amestecand frecvent. Cand amestecul incepe sa se inchege, aceasta poate dura ceva timp, strecurati si raciti. Apoi il puneti in borcane mici. Borcanele odata sigilate trebuie sterilizate si puse la rece.

Si bauturile fierbinti va pot ajuta. Stoarceti 4 lamai si incalziti zeama. Adaugati o lingura si jumatate de miere. Lamaia are vitamina C care invinge toxinele, iar mierea va va alina gatul.

Puteti folosi si aburii pentru a invinge gripa. Daca aveti o tuse accentuata, dati drumul la apa fierbinte in cada si umpleti baia cu aburi. Stati cateva minute inchisi in acei aburi. Poate sa va elimine tusea in doar o zi.

De asemenea, 2 linguri de ghimbir proaspat adaugate in apa pentru „baia la picioare” atrage sangele din zona capului spre zona picioarelor, reducand fierbinteala si congestia pe care o simtiti in organismul bolnav.

Toate aceste remedii sunt la indemana oricui, nu costa mult si nu va agraveaza starea. Incercati-le inainte sa apelati la medicamente, la substante chimice care va pot afecta organismul si, doar daca acestea nu functioneaza, consultati un medic.

In final, va invitam sa urmăriți un videoclip pe aceasta tema:

Loading

Posted in Fă chiar tu, Sanatate and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

3 Comments

  1. Eu folosesc ceapa pentru a preveni virozele de sezon.Pun in fiecare dormitor linga pat cite o farfurioara cu ceapa tocata si, chiar daca la inceput pare cam urit mirositoare, ne ajuta sa tinem bolile la distanta. Folosesc si bautura cu ceapa in caz de tuse pe care o iau impreuna cu siropul Prospan pe baza de iedera drept expectorant la recomandarea medicului de familie.

  2. Eu folosesc cu incredere siropul Prospan dar si ghimbirul. Nu sunt de acord cu lactatele, eu folosesc cu succes amestecul cu ou, miere si lapte cald. Pe mine ma ajuta.

  3. Mie mai mult imi place varianta de picaturi Prospan pe care le folosesc la nebulizer. Poate pentru ca sunt adepta a acestui remediu de mai mult timp si cautam si ceva din gama Prospan sa se potriveasca. Noroc ca s-au gindit si la aas aceva cei care il produc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.