Plateste-petrece-plateste datorii. Cum sa iesim din acest ciclu..

Plateste-petrece-plateste datorii.

Pe langa celelalte griji, si nu e una neglijabila: plateste-petrece-plateste datorii! Când vine vorba de a face plata datoriilor, cei mai multi dintre noi, probabil, ne încadrăm in una din cele trei categorii: cei care plătesc minim, cei care încearcă să plătească un pic mai mult decât minimul și pe cei care sunt ca Mihai.

credit card in a purse

După ce Mihai a absolvit colegiul în 2003, el a constatat că, deja, este împovărat cu un împrumut făcut pentru studii, de 40.000 euro, plus datoria (overdraft-ul) facuta pe un card de credit. Această cifră cântărit pentru el atât de puternic ca a luat măsuri drastice pentru a scăpa de ea repede: a însemnat efectuarea de plăți duble datoriei sale minime.

Scopul meu principal în acea etapa a fost:” Vreau doar să-l plătesc. Nu vreau o datorie la orizont”, spune în vârstă de 34 de ani Mihai, care s-a lansat recent într-o afacere personala.

El a locuit cu fratele său, iar cea mai mare parte din salariul său a folosit-o pentru a achita toate datoriile sale în aproximativ patru ani. Au existat însă două potențiale probleme: Mihai niciodată nu a pus deoparte bani într-un fond de urgență pentru o zi ploioasă, nici nu a ținut în frâu stilul său de viață in privința cheltuielilor.

Deci, atunci când a decis să se întoarcă la școală (de afaceri-n.r.), el nu a avut economii pentru a ajuta la acoperirea taxelor de școlarizare, forțându-l să ia un nou set de credite. Rezultatul? O gaură mai mare de 80.000 euro!

Mihai a înțeles, in cele din urmă, la ce se referă dictonul „plateste-petrece-plateste datorii”. Este ciclul in care, datornicii bine-intenționați plătesc excesiv credite sau carduri de credit, în scopul de a scăpa de datorii mai repede. Dar, în acest sens, ei pot priva alte zone din bugetul lor, și pot acumula din nou datorii pe cardurile lor de credit, deoarece tot numerarul lor este de gând spre plățile de împrumut.

yo-yo

„Plateste-petrece-plateste datorii” este similar cu modelul celor care țin dieta yo-yo. Pentru a pierde in greutate rapid masiv, ei pot schimba brusc obiceiurile lor alimentare sau exersează până când pică. Dar, în timp, ce vă ajută sa pierdeți rapid in greutate, dieta rămâne nesustenabilă, n-o mai puteți ține și în cele din urmă veți căpăta din nou in greutate!

Dar este posibil să întrerupem ciclul! Sugestia noastră? Știind cum să nu lăsați datoria dumneavoastră să intre într-o vrie emoțională și să vă creați un plan care să vă ajute la rambursarea datoriei cu o parte stabilă și consistentă a bugetului dumneavoastră.

om cu carduri de credit

Loading

Posted in Punguța cu doi bani, Scoala vietii.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.