SoundCloud asculta si ne reda sunetele lumii !

SoundCloud asculta si ne reda sunetele lumii

SoundCloud  este o platformă de distribuire audio online unde utilizatorii pot colabora, promova și distribui proiecte muzicale originale, intr-o idee, SoundCloud asculta si ne reda sunetele lumii. În luna iulie a anului 2013, conform wikipedia, pe acest site erau înregistrați circa 40 de milioane de utilizatori si 200 de milioane de ascultători. De aici si deviza Soundcloud: ,,asculta sunetele lumii !”

 

soundcloud0

POSTAREA E USOARA SI GRATUITA – PANA LA UN PUNCT

Ideea din spatele SoundCloud este exact ca la YouTube: Oricine poate posta sau asculta continut audio, fie ca este o melodie, o carte audio sau un ,,speech” și partaja foarte ușor pe Web, pe bloguri și site-urile lor, Twitter, Facebook, Tumblr și alte site-uri de social-media. În cazul în care fisierul audio inca nu nu este produs, SoundCloud are un buton de înregistrare pe pagina sa de încărcare pentru oricine pentru a produce fisierul audio direct de la microfonul laptop-urilor si desktop-urilor.

SoundCloud poate fi accesat si de pe telefoane mobile sau tablete printr-o aplicatie dedicata.

Există o mare diferență, insa între cele două site-uri. YouTube nu percepe taxe pentru a posta clipuri video, în timp ce SoundCloud permite doar pentru doua ore de conținut audio gratuit. După aceea, costul este de 38 dolari anual pentru pana la patru ore de conținut audio, sau 130 dolari anual pentru de conținut audio nelimitat.

Circa 12 de ore de de conținut audio sunt încărcate la SoundCloud fiecare minut.

SoundCloud a fost lansat în 2008 de către suedezii Ljung și Eric Wahlforss, si reproiectat in 2012 ca urmare a cresterii masive a numarului de utilizatori. Aceasta re-design a făcut mult mai ușor partajarea clipurilor audio de pe Web și de pe platformele sociale mass-media.

,,A SHARING MACHINE”

Va mai amintiți de primele zile de audio online – atunci când a trebuit să descărcați Real Player sau Windows Media Player pentru a asculta? Zilele in care trebuia sa descărcati o melodie înainte de a o asculta au trecut.

Audio on-line a cunoscut un impuls enorm în ultimii doi ani. O multime de oameni a crezut ca podcasting-ul a murit. Dar apoi … oamenii au început să realizeze ca nu pot întotdeauna sa se uite la un video, dar pot asculta mereu. Emisiuni, piese de teatru si talk-show-uri pot fi distribuite si ascultate prin SoundCloud.

Editori de carte posteaza previzualizările cartilor lor audio  pe SoundCloud, iar autorii pot posta cu ușurință capitole prin intermediul site-urilor de social media precum facebook.

soundcloud-track1

MUZICA ESTE PUNCTUL FORTE PENTRU SOUNDCLOUD

SoundCloud nu inseamna doar vorbe. SoundCloud a fost creat de muzicieni (Ljung este un fost inginer de studio și Wahlforss este un fost compozitor de muzica electronica) și mai mult de 50% din conținutului site-ul este atât de muzică realizata ,,in casă”, de muzicieni dar si conținut profesional postat de către Beyonce și Rowland.

Pentru tinerii muzicieni SoundCloud a făcut minuni pentru cariera lor. Ei pot folosi, de exemplu Twitter sau Facebook pentru a interacționa cu fanii, și ii direcționează către SoundCloud pentru a asculta cele mai recente creatii. Acesta le oferă libertatea de a comunica cu fanii.

Se sconteaza ca SoundCloud va deveni la fel de mare ca Internetul în sine.

Loading

Posted in Job vs. timp liber, Scoala vietii.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.