Cum sa incarcam corect un telefon mobil sau smartphone

Cum se incarca un telefon mobil sau smartphone – 5 mituri despre încărcarea unui smartphone – discreditate

Cei mai mulți dintre noi, indiferent de vârstă, avem câte un smartphone. Acest lucru înseamnă că majoritatea avem acces la conturile noastre de social media, jocuri pentru telefoane mobile, știri, e-mail, oriunde sau oricând avem nevoie de ele, aproape permanent. In articolul de faţă vom încerca să aflăm cum se incarca un telefon mobil sau smartphone.

Telefoane mobile: Promotii, cadouri, reduceri de pret! Click >>AICI<< pentru a comanda!

Problema cu aceste ,,smartphone-uri” este că, deoarece le folosim atât de mult, li se descarcă bateria destul de rapid. Acest lucru înseamnă că suntem nevoiți sa le încărcam peste zi, la serviciu, în mașină sau în alte locuri și condiții. Toate aceste încărcări, în situații destul de neașteptate, au dus la apariția mai multor mituri legate de încărcarea telefoanelor. Suntem siguri că sunteți deja familiarizați cu o parte din ele.

De fapt, care este adevărul despre bateriile litiu-ion care alimentează calculatoarele noastre buzunar? Ce sfat legate de baterie ar trebui să te credem și pe care ar trebui să-l ,,uităm”?

Acumulatoare pentru pentru orice telefon la preţuri fără concurenţă.  Click >>AICI<< pentru a comanda!

MITURI despre cum se incarca un telefon mobil sau smartphone

1. Niciodată să nu lăsați telefonul la încărcat peste noapte.

Am auzit cu toții probabil asta înainte, și probabil a apărut într-un moment în care tehnologiile nu erau nici pe departe la fel de avansate cum sunt astăzi. Adevărul, potrivit experților, este că „lăsarea telefonului conectat peste noapte este bine să se facă.”

Aparent, tehnologia care reglementează utilizarea bateriilor de smartphone-uri a avansat până la punctul în care se știe exact când să se oprească încărcarea acestora. Cu alte cuvinte, nu există nici un risc de „supraîncărcare” care ar putea dauna telefonului și/sau bateriei. Totuși, despre ce ar trebui să țineți cont în timpul încărcării, este supraîncăzirea telefonului, respectiv a bateriei, așa că atunci când îl puneți la încărcat, asigurați-vă că îl lăsați într-o zonă cu temperatură relativ moderată. De asemenea, este recomandat sa nu-l țineți, pe timpul încărcării, într-o husă (cover – ca să fim în ton) care ar putea să împiedice răcirea acestuia.

2. Lăsați telefonul să se descarce complet înainte de a-l reîncărca.

Acest mit vine de pe vremea acumulatorilor Ni-mH cu care erau dotate clasicele ,,Nokia” sau ,,Ericsson”. Substanțele din care erau fabricate bateriile acestor telefoane aveau o așa zisă ,,memorie” și pentru un regim de utilizare la capacitate maximă trebuiau sa treacă prin cicluri de încărcare-descărcare complete.

În ziua de azi, acest lucru, dimpotrivă, ar putea duce la o instabilitate în utilizare a unui smartphone.

Telefoanele din ziua de azi, dotate cu baterii Li-ion, în schimb este recomandat sa le ținem încărcate între 40% și 80%. Cu alte cuvinte, ar trebui să încărcați telefonul intermitent pe tot parcursul zilei in loc de a aștepta să se descarce complet sau să se încarce 100%.

Accesorii pentru telefoane mobile la cele mai avantajoase preturi. Click >>AICI<<  sau pe poze pentru a afla ofertele!

Accesorii telefoane xiaomi-mi-power-bank-10400mah

Accesorii telefoane – power-bank

Accesorii telefoane - apple lighting

Accesorii telefoane – apple lighting

________________________

 3. Poate fi folosit orice fel de încărcător, indiferent că este sau nu ,,de firmă”

Deși ar putea fi tentantă achiziționarea unui încărcător ,,off-brand” sau ,,no-name” ca să mai economisim niște bani, dezavantajele apar în timp, așa ca e bine să ne gândim de două ori. Este recomandat ca cel mai bine e să utilizați încărcătorul livrat împreună cu dispozitivul, chiar dacă puteți găsi un alt model mai ieftin, care ar corespunde din punct de vedere tehnic.

Experții avertizează împotriva încărcătoarelor care le imită pe cele originale pentru un motiv foarte simplu: criteriul ,,siguranța în utilizare” nu a fost luat în considerare atunci când acestea au fost proiectate și fabricate. Asta înseamnă ca exista o șansă mult mai mare ca aceste încărcătoare să provoace un incendiu, sau să încarce necorespunzător bateria telefonului.

4. Oprirea telefonului nu este eficientă

Deși ar putea părea ca un inconvenient oprirea efectivă a telefoanelor noastre din când în când, experții sugerează să facem periodic exact asta. Într-adevăr, un angajat Apple Genius a declarat că „în scopul de a maximiza durata de viață a bateriei, ar trebui să opriți telefonul din când în când.”

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să închideți întotdeauna telefonul înainte de culcare, sau ca trebuie sa o faceți zilnic. Aceasta ar fi contrar principiului de a avea un smartphone mereu gata de utilizare. Ar trebui, totuși, să încercați să închideți sau măcar să reporniți dispozitivul (așa numita resetare) cel puțin o săptămână, este un lucru dovedit ca poate conserva durata de viață a bateriei dispozitivului în timp.

cel.ro%20

5. Nu folosiți telefonul în timp ce îl țineți la încărcat

Atâta timp cât folosiți încărcătorul care a venit cu telefonul, sau un alt model certificat de către firma producătoare, este perfect în regulă să utilizați telefonul în timpul încărcării.

Sa detailăm: ,,Deși este sigur să utilizați telefonul în timp ce este conectat la un încărcător corespunzător, nu este recomandat să faceți acest lucru atunci când se utilizează un încărcător terță parte, cum că ar putea duce la explozia telefonului, sau mai rău, sa vă electrocutați.

În timp ce există doar o șansă foarte mică să se întâmple acest lucru, tot nu ar trebui să riscați. Încărcătoarele așa zise ,,no name” sunt mai ieftine, după cum s-a menționat anterior, dar ele nu funcționează la fel de eficient cu bateria telefonului, adică exista o șansă mult mai mare de o supraîncălziră și eventual, la accidente nedorite după o folosire îndelungată.

Ei bine, oameni buni, cam asta este tot ce am avut de spus despre cum se incarca un telefon mobil sau smartphone. Te-ai lovit de oricare din aceste situații? Ai fost păcălit de câteva dintre ele înainte? Dacă da, care din ele? Ne-ar plăcea să ne scrieți comentariile voastre mai jos!

P.S. Cum se incarca un telefon mobil sau smartphone. Câteva sugestii de ,,avarie”

1. Folosiți cablul de date al telefonului și încărcați-l de la portul USB al PC-ului sau laptopului.

Cum se incarca un telefon mobil sau smartphone

2. Utilizati o baterie externă portabilă, atunci când e nevoie de mobilitate, sau nu aveți acces la o priză şi nici varianta 1 nu poate fi aplicată.  Câteva modele și unde puteți găsi astfel de baterii, găsiți mai jos:

Baterie externa APC M5BK-EC, Capacitate 5000 mAh, (Black) de la marketonline.ro

baterie exerna apc

baterie exerna APC

 

Baterie externa Sony  de la eMAG.ro

baterie externa sony

Cu speranța ca ati reținut câteva sugestii interesante despre Cum se incarca un telefon mobil sau smartphone va invitam sa citiți si articolele despre:

–  Un telefon pentru fotografii amatori si profesionisti – Huawei P10      sau

Cum sa adaugi un ton de apel personalizat pe iPhone

Loading

Posted in Computere si electronice, Cum să.., Telefoane mobile si tablete and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.