Cum sa spui ,,Rămas bun !” sau ,,La revedere!”

3 Metode despre cum sa spui ,,Rămas bun !” sau ,,La revedere!”

Să ştii cum și când să spui  ,,La revedere!” sau ,,Rămas bun !” este adesea dificil, chiar și în situații informale, simple, neoficiale. Dar a învăța să spui ,,La revedere!” clar si ferm, cu tact, și în mod corespunzător, este o abilitate care te va ajuta să-ti menții relațiile, iar ceilalti oameni vor realiza că îţi pasă de ei. Este mai usor decât pare, uneori. Citeşte mai departe pentru a afla cum să identifici oportunitățile și anticipa nevoile altora atunci când îi părăseşti.

METODA 1 – Cum sa spui  ,,La revedere!” sau ,,Rămas bun !” pe termen scurt

Identifica momentul propice pentru a pleca. Fie ca ești la o petrecere, o intalnire, sau chiar intr-o conversație unu-la-unu, poate fi dificil să te opresti si sa pleci. A învăța să gasesti cele mai bune ocazii de a pleca, va face o revedere pe termen scurt mult mai ușoară.

Observă dacă cei din jurul tau incep sa plece. În cazul în care mai mult de jumătate din persoanele au plecat, ar putea fi un moment bun să pleci. Cauta gazda, sau prietenii, da un tur prin incapere și pleacă.

Pleaca atunci când îţi doreşti. Nu ai nevoie să aștepți semnal special. Dacă eşti gata pentru a pleca acasă, sau gata de a incheia o conversație poţi spune, „Ei bine, eu voi pleca. Pe curând!”

Priveste limbajul corpului. Depășirea duratei cât esti  binevenit este nepoliticos, dar poate fi de multe ori greu de distins. Oamenilor nu le place sa-ţi spuna că le-ar plăcea să pleci, așa că încearca și cauta indicii in acest sens.

În cazul în care gazda unei petreceri începe sa se ocupe de curățenie  sau se retrage din conversație, aduna-ti prietenii sau lucrurile personale și fa-ti ieșirea. Dacă cineva începe să-si verifice ceasul, sau incepe sa para agitat, este, de asemenea, timpul să pleci.

spune-ramas-bun-la-revedere-01

 

Fa-ti planuri pentru a va vedea din nou unul cu altul. Chiar spune, „Ne vedem la școală mâine,” sau „Abia aștept să te văd din nou la Crăciun” păstrează speranta unei revederi și focalizat spre viitor. Dacă nu ai făcut deja planuri, foloseste-l ca pe o oportunitate de a le face. Spunând: „Ne vedem în curând”, sugerează exact acest lucru.

Propune o intalnire la o cafea sau o masa de prânz mai târziu în aceasta săptămâna în cazul în care favorizeaza revederea, dar nu te angaja la nimic. E ok să pleci pur și simplu.

Spune-i adevărul.  Poate vă tentează să veniti cu o „scuză bună”, atunci când sunteți gata de plecare. Nu e nevoie. Dacă vrei să pleci, spune doar, „am de gând să plec acum, ne vedem mai târziu.” Nu e nevoie să fie mai complicat decât atât. Dacă doriți sa va detasati dintr-o conversație pe care sunteți gata să o încheiati, un „Voi vorbi cu tine mai târziu,” este de asemenea suficient.

 

METODA 2 – Cum sa spui  ,,La revedere!” sau ,,Rămas bun !” pe termen lung

Planificați-va un moment potrivit pentru a vorbi înainte de plecare. Dacă știți ca cineva pleacă pentru mai mulți ani în străinătate, sau ca pleacă la facultate in alta localitate, este cu siguranță un moment stresant. Stabiliți un moment si un loc cert pentru a va intalni si a va spune ,,la revedere”. De asemenea, stabileste-ti niste prioritati, in a-ti lua ,, la revedere” daca tu esti cel care pleaca. Nu-ti planifica nimic cu persoane carora nu le pasă cu adevărat sa-ti spuna la revedere și să faci greseala sa uiti sa faci lucrul asta cu sora ta.

Alege o locație plăcută – poate o cină, sau să vă plimbați prin cartierul preferat, sau petreceti timpul împreună facand ceva de care intotdeauna  v-ati  bucurat mereu, precum vizionarea unui meci.

spune-ramas-bun-la-revedere-08

Vorbeste despre momentele placute pe care le-ați petrecut împreună. Povestiti intamplarile voastre cele mai amuzante. Sapă adânc în trecutul tău: lucrurile pe care le-ati făcut împreună, lucrurile care s-au întâmplat în timp ce eraţi prieteni, timpul pe care l-aţi petrecut împreună, poate chiar cum v-ați întâlnit.

Nu spune ,,la revedere” in secunda in care ai intrat în incapere. Masoara atitudinea persoanei faţă de plecare. Daca este o calatorie pe care nu o așteaptă cu nerăbdare, nu cheltui tot timpul punându-le întrebări despre desfășurarea acesteia. Dacă este incântată, nu cheltui tot timpul bombardând-o cu cât de mult la toată lumea îi va fi dor de ea. Daca prietenii tai sunt gelosi pe oportunitatea job-ului în Franța pe care tocmai l-ai câstigat, nu cheltui tot timpul laudâdu-te cu el.

Fii deschis și prietenos. Este important să stabileasti starea relației. Dacă doriți să păstrați în contact, fa-o să cunoască lucrul ăsta. Fă schimb de adrese de e-mailuri si  numere de telefon.

spune-ramas-bun-la-revedere-03

Solicitând o adresă de e-mail sau un număr de telefon  astfel încât să puteți vorbi în continuare cu ei poate fi reconfortant, dar, in acelasi timp să fie, de asemenea, o dovada se sinceritate. Dacă nu aveți nicio intenție de a păstra legătura, nu-i cereți numărul de telefon. Asta poate face un prieten care pleacă să se intrebe despre sinceritatea ta.

Asigura-te că membrii familiei tale sunt la curent cu locația și starea ta, și că ești la curent despre ei înainte ca ei sau unul dintre ei va pleca. Este important să nu lasi nimănui impresia că te  retragi  sau dispari.

 

Când e timpul să pleci, fa momentul cât mai scurt, dar sincer. Cei mai mulți oameni nu se bucură să lungească acest moment. Dacă  trebuie să-ţi exprimi sentimentele complicate, ia în considerare că poţi face acest lucru şi scriindu-le un e-mail pe care persoana respectiva il va putea citi mai târziu. Personal, fa ca momentul sa fie unul vesel si distractiv. Imbratiseaza, spune-ti ,,strofa”  si ureaza-le mult noroc în călătoria lor. Nu sta mai mult decât esti binevenit.

Dacă pleci pentru o lungă perioadă de timp și nu se poti lua totul cu tine, daruirea lucrurilor tale personale poate fi un gest frumos și poate intari o relație. Să-i dai  prietenul tau de trupa vechea ta chitară în timp ce esti plecat, sau sa-i dai fratelui tau o carte importanta pentru tine sunt lucruri carora le vor aminti de tine.

spune-ramas-bun-la-revedere-07

Continuă. Pastreaza legatura dacă ai fi făcut planuri pentru a rămâne în contact. Vorbeste pe Skype sau trimite-le email-uri amuzante. În cazul în care se pare că prietenul tău ca să devină prea ocupat, încearca să nu-l agasezi prea mult. Lasă lucrurile asa cum sunt si poate vor reveni la normal în mod natural.

Mentine-ti așteptările in limite realiste. Un prieten care merge la facultate isi va face noi prieteni și s-ar putea sa nu fie în măsură să țină ritmul pentru a va vorbi zilnic sau nici macar săptămânal la telefon.

 

METODA 3 – Cum sa spui  ,,La revedere!” sau ,,Rămas bun !” pentru totdeauna

Spune la revedere acum. Să nu vizitezi un iubit care e în spital este întotdeauna o greșeală, așa cum este să aștepti  până în ultimele zile înainte ca un prieten va părăsi țara pentru totdeauna. Nu rata șansa de a spune la revedere și a insenina ultimele clipe. Singur în spital poate fi un loc si un mod teribil de a muri. Du-te in salonul in care  e internat si spune ceea ce trebuie spus. Petrece cat mai mult timp posibil cu el. Fi-i cu el sau ea și fi-i sprijin.

De multe ori, muribunzii isi doresc și sunt foarte alinati de unul din cele patru mesaje foarte speciale: „. Mulțumesc”, „Te iubesc”, „Te iert”, „Te rog, iartă-mă”, sau ,,Multumesc”. Dacă oricare dintre acestea par a fi adecvate, fă bine şi include-le in cuvintele tale de ramas bun.

spune-ramas-bun-la-revedere-12

Fă ce simţi ca  este cazul. Avem de multe ori impresia că moartea sau alte situaţii de ,,rămas bun „pentru totdeauna” ar trebui să fie niste  lucruri sumbre și lipsite de bucurie. Dar urmeaza exemplul persoanei care pleaca. Rolul tău este să fii acolo pentru ea și să o alini într-un timp in care are nevoie. În cazul în care se dorește sa râdă, atunci să râdă.

Spune adevărul, selectiv. Este greu să știi cum e sa fii pe moarte. Dacă sunteți in vizita la un fost soț sau un frate pe care nu l-ati mai vazut de mult, poate fi multa tensiune mocnind, si emotii complicate. Spitalul nu pare a fi cel mai bun loc pentru a-ti lua ramas bun.

Dacă vă simțiți ca adevarul va afecta persoana aflată pe moarte, realizeaza acest lucru și schimba subiectul. Spune, „Nu atrebuie să-ti faci griji despre mine astăzi” și schimba subiectul.

Poate fi tentant să vrei să fii excesiv de optimist, spunând: „Nu, mai e încă o șansă. Nu renunta”, în cazul în care un iubit spune, „Sunt pe moarte.” Nu trebuie să vă agăţaţi de ceva ce nici unul dintre voi stiţi sigur. Schimba subiectul la, „Cum te simți astăzi?” sau prin a spune, „Arăți minunat astăzi.”

spune-ramas-bun-la-revedere-13

Continuă să vorbești. Fă-o întotdeauna cu blândețe. Chiar dacă nu ești sigur că vei fi ascultat, spune ceea ce trebuie spus. Ceea ce se petrece atunci când cineva e  pe moarte funcționează în ambele sensuri – asigura-te că nu regreti,  spunând „Te i

Fii prezent. Atat fizic cat si emotional, fii în încăpere. Poate fi greu să eviţi să devină hiper conștient de importanța momentului: Este că ultima dată când el va spune: „te iubesc”. Fiecare moment poate simti tensionat si electric. Dar ieși din felul tău și să încearcă, pe cât posibil, sa trăieşti momentele pentru ceea ce sunt: timp cu persoana iubită.

De multe ori, muribunzii au o putere mare de control asupra momentului și vor aștepta până când vor fi singuri pentru a-si exterioriza durererea care-i macina doar pentru a-i salva pe cei dragi de a le-o impartasi sau face sa traiasca si ei acest lucru. De asemenea, mulți membri ai familiei s-au angajat de a fi acolo, „până la capăt.” Fii conștient de acest lucru și să încearcă să nu se pună prea mult accent pe momentul exact al mortii. Spune la revedere atunci când se pare potrivit.

Loading

Posted in Cum să.., Educatie si comunicare, Familie, Relatii interumane, Scoala vietii.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.