Cum sa folosesti foi de ardezie flexibila pentru reconditionarea mobilei sau amenajarea locuintei

La nivel mondial este cel mai inovativ produs: foi de ardezie flexibila ce se pliază după orice formă, astfel încât se pot contura scenografii aparte cu acestea. De ce? Pentru că este un material cu totul special, cu o paletă de culori impresionantă. Foaia din acest material păstrează aspectul natural, texturat al pietrei naturale însă, creată cu ajutorul unei tehnologii avansate, îi oferă calități inedite: este extrem de ușoară, subțire și flexibilă. În plus, aceste ardezie flexibila sunt ușor de montat pe aproximativ orice bază: pereți, mobilă, etc.

Iată câteva idei pe care sa le pui in aplicare pentru a-ți înfrumuseța casa

dulap-bucatarie ardezie flexibila

dulap-bucatarie ardezie flexibila

  1. Dulap

Dacă ai un dulap de care te-ai plictisit, îl poți transforma într-o piesă frumoasă aplicând câteva zone de ardezie. Ai nevoie de adezivul potrivit, și apoi, după ce ai măsurat zonele pe care vrei să aplici foaia de ardezie flexibila și ai decupat foaia, le aplici, simplu și rapid, pe piesa de mobilier.

Și dulapul de la bucătărie poate fi înfrumusețat cu accente de ardezie flexibila, ca în exemplul de mai jos, în care mici zone din dulapul de la bucătărie au fost placate cu foaie de ardezie flexibila  de culoare deschisă.

Poți placa astfel, în manieră similară, și corpurile de perete din living. În această amenajare,culoarea închisă a foii aplicată pe dulăpioare este de efect, contrastează cu pereții albi și cu pardoseala deschisă la culoare.

2. Scaun și masă

 

scaun-masa ardezie flexibila sursa-ceramiquedesroches-com

scaun-masa ardezie flexibila sursa-ceramiquedesroches-com

 

Poți da un aer fresh și bucătăriei dacă aplici pe masă un strat de ardezie flexibilă. O masă simplă, de lemn, poate deveni centrul de atenție al bucătăriei dacă alegi o placă cu nuanță potrivită. La fel, poți îmbrăca și scaunele – chiar dacă sunt un pic curbe, foaia de ardezie flexibila se va plia perfect.

3. Perete de bucătărie

perete-bucatarie-ardezie-sursa-wmstone-com

Piatra naturală merge perfect cu lemnul, care îi mai îmblânzește aspectul. Venaturile prezente pe placă îi conferă acesteia o personalitate puternică, care va contribui la o amenajare de efect.

4. Ușa de la intrare

Un proiect inedit, care va schimba o banală ușă într-un puternic punct de interes al spațiului.

usa-ardezie-flexibila-sursa-parmigiana-pr-it

Ce tip de ardezie flexibila poți alege?

În oferta PiatraOnline.ro, găsești 20 de variante de ardezie flexibila: te poți bucura de nuanțele subtile ale ardeziei Auburn, de contrastele ardeziei Autumn sau Autumn rustic, sau de expresii mai intense, precum Californian Gold, Golden sau Zera Green. Vezi toate cele 20 de modele de ardezie flexibilă aici.

Ce tratament trebuie să aplici foii de ardezie?

Fiind tot un tip de piatră naturală, impermeabilizarea (sigilarea porilor) în cazul ardeziei flexibile este de dorit. Ardezia este o piatră rezistentă, care nu absoarbe lichidele însă poate fi pătată cu substanțe des întâlnite într-o locuință (detergenți, grăsimi, vin etc.) dacă nu este bine impermeabilizată. Impermeabilizantul recomandat pentru ardezia flexibilă este LTP Mattstone.

Loading

Posted in Casa si gradina.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.