Cum sa joci sah cu un prieten pe Facebook Messenger

Știai că poti sa joci sah cu un prieten pe Facebook Messenger , direct într-o fereastră de chat? Tot ce trebuie este o expresie specială pentru a lansa tabla de șah și a începe jocul. Aflam asta de pe site-ul BetaNews

sa joci sah cu un prieten in Facebook Messenger

sa joci sah cu un prieten in Facebook Messenger

În timpul unei conversații, daca tastezi @fbchess play va apărea o tablă de șah. Poti selecta o piesă folosind K pentru rege, Q pentru regină, B pentru nebun, N pentru cal, R pentru turn, sau P pentru pion. Apoi se adaugă litera și cifra reprezentând spațiul pe care doriți să o mutați pe tabla.

Astfel, de exemplu, daca tastatezi @fbchess Pd4 vei muta pionul corespunzator, la D4 . În cazul în care mai mult de o piesa de același fel poate fi mutata acolo, va trebui sa specifici pe care o vei muta. Apropo, dacă dorești o vizualizare mai mare a tablei de șah, da click pe iconița de setări a meniului de chat și selectează  „Vezi conversația completă.”

Bineînțeles ca este disponibila si celebra comanda HELP, aici in varianta @fbchess help .

Iata ce apare când o tastezi:

Comenzi disponibile cand vrei sa joci sah cu un prieten pe Facebook Messenger

Start game with random colors: @fbchess play

Pick the colors: @fbchess play white/black

Pick the opponent: @fbchess play white John

Make a move: use Standard Algebraic Notation @fbchess e4 or @fbchess Pe4 moves pawn to e4 Nbd2 to move knight from b-file to d2 B2xc5 to take on c5 with 2nd rank bishop e8=Q to promote pawn to queen 0-0-0 or O-O to castle Claim draw (e.g. 3-fold repetition):

Offer a draw in the current position: @fbchess draw

Offer an undo of the last move: @fbchess undo

Resign: @fbchess resign

Show current position: @fbchess show

Show stats between current players: @fbchess stats

Continue a game from another conversation: @fbchess continue From 1:1 conversation, @fbchess continue with [friend] From group chat, @fbchess continue from [thread name]

Sigur că există o multime de alte variante, poate si mai bune sa joci sah online cu prietenii, dar aceasta varianta este accesibila cu toti cei pe care ii cunosti pe Facebook.

Loading

Posted in Cum să.., Educatie si comunicare, Hobby si timp liber, Relatii interumane, Sport si fitness and tagged , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.