Mit sau realitate – Cum sa alegeti pasta de dinti dupa codul de culori ce arata compozitia

MIT: Cum sa alegeti pasta de dinti dupa codul de culori ce arata compozitia

,,Pastele de dinti au in partea de jos, pe spate, patru culori diferite, aceste benzi indicand compozitia lor. Este bine pentru dumneavoastra sa cunoasteti sensul acestor benzi, cum sa alegeti pasta de dinti dupa de codul de culori ce arata compozitia, pentru a sti ceea ce cumparati.”
Iata aici semnificatiile fiecarei culori de pe spatele fiecarui tub de pasta de dinti pe care o achizitionati:

codul culorilor pasta de dinti

• Culoarea Verde reprezinta o pasta de dinti intre 98-100% naturala

• Culoarea Albastru ne indica o pasta de dinti ce contine medicamente

• Culoarea Rosu ne indica o pasta de dinti ce contine atat produse naturale cat si produse chimice

• Culoare Negru este cea mai periculoasa fiind alcatuita in totalitate din ingrediente chimice”

cod-culori-pasta de dinti

Analiza detaliată

  Acest „sfat”, care în prezent face inconjurul lumii prin social media și blogosfera, susține că este suficient sa verificam culoarea unui pătrat mic pe partea de jos a tubului de pasta de dinti pentru a afla compoziția chimica a conținutului tubului.

Dar, din păcate, acest presupus sfat util este de fapt un nonsens total.

Marcajele dreptunghiulare sau liniile de pe tuburi menționate în mesaj, folosesc în procesul de ambalare. Marcajele sunt cunoscute în industria ambalajelor ca „semne ochi” (sau uneori „pete ochi”). Ele nu indică în nici un fel continutul chimic al tuburilor care pe care sunt afișate , indiferent de ce culoare sunt. Nu acesta este rolul lor.

 

Marcajele vizuale sunt identificate de ,,ochii” electronici utilizati în utilajele de ambalare moderne sofisticate. Marcajele servesc pentru o varietate de scopuri de ambalare, indicandu-i mașinii unde sa taie și sa sertizeze tuburile. Multe produse au astfel de marcaje vizuale, deși acestea nu pot fi întotdeauna vizibile pentru consumatori, ele sunt pe tuburi.

 Mai degrabă ironic, mesajul pune întrebarea „știați ca patratele pe tuburi înseamna ceva?”, iar apoi răspunde la întrebare cu o minciună.

Vrei să știi in ce consta conținutul unui tub? Este cel mai probabil tiparit chiar pe partea laterală a tubului în detaliu. Sau, s-ar putea găsi informații mai detaliate despre conținutul produsului pe site-ul companiei sau în altă parte pe internet. Dar fiți siguri, culoarea micului marcaj de la baza tubului nu vă va spune nimic despre continutul chimic al tubului!

Loading

Posted in Sanatate and tagged , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.