Cum alegi cadoul ideal

Cum alegi cadoul ideal pentru partener sau familie

Cadoul potrivit este cadoul dorit. Cu cat ii cunoști mai bine pe ceilalți, cu atât reușești sa le oferi cadoul dorit si implicit cadoul perfect. Cadoul potrivit trebuie sa reprezinte o nevoie sau o dorința a celui care primește, nu o nevoie sau o dorință a celui care oferă. Cum alegi cadoul ideal nu e neapărat o arta, dar…

De ce aspecte trebuie să ținem cont

– de activitățile celui ce primește;

– de nevoile celui ce primește;

– de dorințele celui ce primește;

– de gradul de apropiere

– de simbolistica cadoului.

Cadourile sunt dorite atat de cei mici dar si de cei mari, important este sa isi împărtășească bucuria primirii unui cadou!

 Părintele modelează preferințele copilului

Cadourile pentru copii cele mai potrivite sunt acelea care il bucura, ii atrag atenția, ii dezvolta inteligenta logica, iar parintele are posibilitatea de a împărți cu el aceasta bucurie, de a se juca cu copilul, cu jucaria respectiva.

Copilul, in functie de jocurile preferate, de desenele animate urmărite, isi dorește cadouri reprezentand personajele preferate. Un alt aspect al acestei probleme este reprezentata de cele doua modele invatate in familie, cei doi parinti. Parintii sunt raspunzatori pentru formarea copilului. Părinții formează primele valori pentru copil.

De la vârsta de 2 ani, se poate spune ca preferința copilului se îndreaptă spre anumite activități si jucării. Copilul da o importanta deosebita jucăriilor, ele fiind si primele obiecte care ii apartin. In cazul jucariilor preferate, putem vorbi despre atasament, copilul face un atasament deosebit fata de o anumita jucarie. De foarte multe ori copilul refuza sa doarma, sa manance sau se se implice in diferite activități daca nu are jucaria respectiva.

Pentru a comunica si a intelege nevoile copilului, parintele trebuie sa se implice activ in jocurile copilului. Sarbatorile de Craciun sau de Paste sunt un prilej potrivit pentru te implica activ in jocurile copilului, pentru a alege cadoul potrivit si pentru a-l invata simbolistica Sarbatorilor de Craciun sau de Paste. In felul acesta copilul simte ca primeste mai multa atentie si iubire din partea parintilor.

 

Cum alegi cadoul ideal

Un cadou ideal este acela care vine din suflet. Indiferent ce alegi sa oferi, daca in spatele lui nu ascunzi o urare sincera, atunci valoarea lui va fi nula. Atunci când sentimentele ce vor sa fie transmise sunt bine definite si isi asteapta doar vehiculul cu care sa fie transmise spre sufletul destinatarului, alegerea cadoului ideal reprezinta provocarea suprema care trebuie trecuta.

Ce si cui oferim? Când si cum? Fiecare-n parte merita sa fie surprins din cand in cand cu cate un cadou oferit din suflet. Aceste cadouri pot fi oferite la zile importante precum serbarea diferitelor aniversari, onomasticii dar si atunci cand dorim sa multumim, sa ne cerem scuze sau sa ne arătăm aprecierea in fata unei persoane. Atunci cand oferim un cadou acesta trebuie sa prezinte următoarele atribute:

– sa aiba un aspect elegant, un design special, care sa emane bun gust si rafinament

– sa prezinte funcții utile, de ultima generație si inteligente

– sa fie originale, astfel incat sa nu ai neplăcută surpriza de a oferi același cadou pe care il oferă si altcineva

– sa nu epateze prin forma si culoare, obosind privirea

– sa nu facă referire la lucruri prea personale atunci când cel surprins nu iti este foarte apropiat.

In final, un videoclip despre Cum alegi cadoul ideal:

CITESTE SI: Cum returnez un produs cumparat online

REFERINTE despre Cum alegi cadoul ideal:

http://sfatulparintilor.ro/blogultau/sfatul-psihologului-cum-alegi-cadourile-pentru-copii/

http://www.alexer.eu/atributele-unui-cadou-ideal/

 

 

Loading

Posted in Familie, Relatii interumane, Traditii si obiceiuri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.