tableta ca navigator GPS auto

Cum sa utilizezi tableta ca navigator GPS auto

Deși navigatoarele auto dedicate, împământenite sub denumirea de GPS, încă sunt în vogă, pierd din ce în ce mai mult teren în defavoarea tabletelor și a telefoanelor mobile ,,inteligente”. Cea mai bună tabletă ca navigator GPS auto este cea care îl duce pe șofer la destinație repede şi pe drumul cel mai scurt, are conexiune la internet, obligatoriu modul GPS sau A-GPS, are un ecran care sa fie vizibil și în prezența razelor solare, dar și suficientă putere de calcul astfel încât aplicațiile de navigație să nu se blocheze.

Tableta Vonino Xavy T7, 7", Quad-Core 1.0GHz, 1GB RAM, 8GB, 4G, Red

Tableta Vonino Xavy T7, 7″, Quad-Core 1.0GHz, 1GB RAM, 8GB, 4G, Red

emag.ro    –>   Click >>AICI<< pentru  a vedea oferta de tablete cu GPS!

cel.ro    –>   Click aici pentru  a vedea oferta de tablete cu GPS!

azerty.ro  –>   Click aici pentru  a vedea oferta de tablete cu GPS!

Mai mult decât atât, o tableta poate suplini cu succes un player multimedia ce dotează mașinile mai scumpe, prin faptul ca poate reda muzica  și filme, poate rula aplicații capabile sa afișeze informații utile despre parametrii de funcționare ai mașinii (vezi TORQUE ).

multimedia player auto usb touchscreen gps

player auto multimedia gps

Experiența a demonstrat ca tabletele de 7″, nu mai mari, pot înlocui cu succes un navigator GPS auto. De ce? Sunt suficient de mari pentru ca hărțile și traseele sa fie mai bine afișate decât pe un GPS clasic ce are doar 4-5″, dar suficient de mici pentru a nu reduce vizibilitatea șoferului. Pot fi mai ușor de montat pe bord sau de incorporat în acesta. Un alt avantaj al tabletelor este ca le putem alimenta de la priza de bricheta a mașinii pe toată durata călătoriei cu adaptor obișnuit.

Cel mai mare avantaj, atunci când  utilizezi tableta ca navigator GPS auto, rămâne însă faptul ca se găsesc multe aplicații de navigație  bune și gratuite, atât pentru android, cat și pentru iOS, dintre care, recomandam: waze, here si maps.me.

gps-garmin

.. și totuși, care sunt atuu-rile care fac ca GPS-ul clasic sa nu fie chiar asa de ușor de substituit cu o tabletă?

  • este proiectat sa reziste la temperaturi extreme, fie ca il lăsăm iarna in mașină la -15 grade C sau chiar -20 grade C sau vara la peste 40-60 de grade C;
  • un ecran care să poată face față razelor puternice ale soarelui;
  • sonor puternic care acoperă zgomotele mașinii;
  • receptor GPS performant;
    softuri GPS dedicate, cu actualizări ,,pe viață”;
  • fiabilitate mare a echipamentului;
  • nu ramâne blocat pe bord ca in cazul in care, utilizezi un telefon sau tableta ca navigator GPS auto.. de;i acest aparent dezavantaj pentru smartphone se poate transforma intr-un avantaj, daca il folositi cu hands-free;
  • datorita receptorului GPS incorporat, tableta poate fi folosita ca sistem de navigație chiar si când nu ai conexiune la Internet

Hai sa vedem ce GPS-uri clasice BUNE se mai găsesc pe piață:

cel.ro  –>          Click aici pentru  a vedea oferta de GPS-uri clasice!

evomag.ro  –>  Click aici pentru  a vedea oferta de GPS-uri clasice!

azerty.ro    –>   Click aici pentru  a vedea oferta de GPS-uri clasice!

tableta ca navigator GPS auto

tableta ca navigator GPS auto

Dar ce face ca o tabletă sa surmonteze atuu-rile GPS-urilor enumerate mai sus? Hai sa vedem ce avantaje avem când utilizam tableta ca navigator GPS auto.

  • Marele avantaj când utilizam tableta ca navigator GPS auto este conexiunea la internet, ce permite unora din aplicațiile de navigație mai moderne, sa afișeze în timp real traficul (ambuteiaje, accidente, trafic intens, gropi, lucrări pe carosabil, radare și filtre ale poliției) și chiar mai mult, în funcție de aceste date,  sa propună șoferului un traseu alternativ care, chiar dacă este mai lung, va fi mai rapid. Poate o sa va mirați, dar, de exemplu, waze are nevoie de puțin, extrem de puțin trafic de internet, circa 100MB/ 100km.. si cel mai bine ar fi sa-i ,,dedicați” o cartela 3G/4G (de mobil), mai ales ca tableta o puteți folosi si ca hot-spot, ca sa dați net la toți pasagerii !
  • Actualizarea hărților atunci cand folositi tableta ca navigator GPS auto, se face gratuit, legal, mai des si mai simplu, de cele mai multe ori automat, prin WIFI sau internet pe mobil, (ca tot avem!!), direct din Google play/magazin play pentru android sau Apps store pentru iOS,  fără prea multe artificii, conectări prin cablu la PC sau cine știe ce hărți crack-uite. La unele softuri pentru GPS-urile clasice pot apărea întârzieri si de o jumătate de an la hărți. Pot apărea, astfel, situații mai ales atunci când  plecam in concediu sau in vacanta sa ne trezim ca GPS-ul ne arată că suntem ,,pe câmp”, datorită faptului ca șoseaua sau drumul pe care am ajuns nu a fost inclus in harta aplicației din GPS.
  • Dimensiunea mai mare a ecranului permite vizualizarea celor mai mici detalii ale indicațiilor din aplicație si o rezoluție mai buna a hărților.
  • Accesul la internet facilitează  si consultarea hărților online, atunci când  suntem in dubiu, iar pe cele de la google le recomandam cu căldură. Tot netul ne permite si consultarea aplicațiilor dedicate ,,vremii probabile”, gen Accuweather

Te gândești vreodată când pleci la drum cu mașina cum ai gestiona o situație neprevăzută? O pană de cauciuc? Zgomote ciudate sub capotă?  Mașina se oprește inexplicabil și riști să rămâi pe marginea drumului? Ce trebuie să faci?

  1. În cazul unui incident rutier, oprește mașina pe partea dreaptă și rămâi calm: echipa de interventie 9695  va veni in cel mai scurt timp sa te ajute.
  2. Apelează 021 9695 sau 004021 212 9695, iar operatorii îți vor oferi asistența și informațiile necesare, în funcție de natura evenimentului rutier.
  3. În cel mai scurt timp posibil, o echipă 9695 va veni către tine pentru a soluționa problema apărută și semnalată.

Pentru a profita de toate aceste avantaje si de a putea pleca oricand fara griji la drum, tot ce iti trebuie este sa  achizitionezi din timp un card de asistenta 9695.   Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii!

 

asistenta rutiera

asistenta rutiera

Vom reveni cu detalii despre trei aplicatii foarte bune de navigatie, gratuite, pe care le puteti instala cand utilizam  tableta ca navigator GPS auto:

  • Waze ce are sustinerea unui titan al internetului – Google
  • Here – cu un istoric si blazonul a ceea ce a fost candva Nokia, cu ale sale celebre harti Ovi, acum preluata de concernul Volkswagen. Hartile here sunt utilizate atat de bing, motorul de cautare al celor de la Microsoft, dar si de Facebook.
  • maps.me – se bazeaza pe proiectul open source si de aceea gratuit –  Openstreetmap.org, asa cu se si proclama: ,,OpenStreetMap is a map of the world, created by people like you and free to use under an open license.”

Loading

Posted in Computere si electronice, Concedii, vacante si calatorii, Cum să.., Masini si alte vehicule and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.