Ultimul episod din Tom si Jerry … nu este ,,Blue Cat Blues” !

,,Blue Cat Blues” – Ultimul episod din Tom si Jerry ?

Pe toti ne-au fermecat in copilarie …. si  ale lor aventuri ii mai încântă încă si pe copiii nostri! Două personaje celebre in intreaga lume, Tom si Jerry, prin generozitatea ,,parinților” lor, Hanna si Barbera, au avut parte si de câteva episoade atipice. Unul dintre ele, care tinde sa devina celebru pe internet datorita unei confuzii, este ,,Blue Cat Blues”. Confuzia pornește de la  latura tragica a sfârșitului episodului, in care cele doua personaje iși caută sfârșitul in fata trenului. De aici si confuzia speculata mai mult sau mai putin ca ar fi ultimul episod din Tom si Jerry !

bluecats-2

Conform WikiPedia, ,,Tom și Jerry” este o serie desene animate, care prezintă o pereche de dușmani, o pisică de casă și un șoricel, creată de William Hanna și Joseph Barbera  pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat aproape numai la Tom și Jerry, regizând mai mult de 114 scurt metraje, care se bazau mai mult pe mișcare în dauna dialogului. În anul 1957 MGM a decis să închidă studioul de animație din cauza nerentabilității (un serial de șapte minute cu Tom și Jerry costa 35.000 de dolari), și să le redifuzeze pe cele deja existente… ulterior revenind asupra deciziei. De aici se pare ca a început confuzia!

,,Blue Cat Blues” este, conform Tom&Jerry wiki, al 103-lea episod, creat în 1956, regizat și produs de William Hanna și Joseph Barbera, iar muzica de către Scott Bradley. Din echipa au mai făcut parte Ed Barge, Irven Spence, Lewis Marshall și Kenneth Muse, pe baza unor machete de Richard Bickenbach și fundaluri de Robert Gentle.
Neobișnuit este că Jerry „vorbește”, narând povestea (voce: Paul Frees).

Intriga

Un Tom deprimat il găsim așezat pe șinele de cale ferată, hotărât să se sinucidă. Privindu-l de sus, de pe același pod, Jerry constată cu tristețe că „e mai bine așa.” El retrăiește, in gând, „povestea unei pisici cu o inimă frântă”.

El povestește evenimentele care au dus la depresia lui Tom, începând cu Tom si Jerry ca cei mai buni prieteni, până când Tom a căzut in mrejele unei pisici oportuniste care i-a răspuns sentimentelor lui pentru moment, până la apariția unui rival, Butch, mult mai bogat.

bluecats-1bluecats-3 bluecats-4

Tom s-a forțat pe el și finanțele sale până la limită, încercând să o recâștige pe fată înapoi cu flori, parfumuri, inele cu diamante, și chiar o mașină, dar ea nu mai este interesată de Tom, atât timp cât cadourile lui Butch sunt mult mai mari, mai scumpe și mult mai extravagante. Tom a înțeles ca totul s-a sfârșit si acum, cu inima zdrobită, fără nici un ban, și adâncit în datorii, încearcă să-și înece amarul în lapte?!?!?!.  Jerry, în scena finală, constata că si iubita lui, „Toots” fuge cu un altul într-o mașină pe care trona la loc de cinste un semn cu  „proaspăt căsătoriți”. Abătut, Jerry i se alătură apoi lui Tom pe șinele de cale ferată. Finalul, care crează celebra confuzie, ca ar fi ultimul episod din Tom si Jerry, ne lasă sa auzim din ce in ce mai tare fluieratului sirenei unei locomotive…

Loading

Posted in Legende.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.