doi pisoi pisici

Cum sa prezentati pisicii voastre o noua pisica

Aveti o pisică acasa, dar va gânditi sa mariti ,,familia”? E o idee foarte bună, dar trebuie sa va asigurati de faptul că acest lucru va fi si posibil. Articolul de fata incearca sa va arate cum sa prezentati pisicii voastre o noua pisica. În acest moment, cercetarile arată că singurul lucru care ne ajută să știm dacă pisicile vor avea probleme împreună, este modul în care se accepta sau nu în timpul primei lor întâlniri, asa ca este foarte important sa încercati să mentineti acea primă întâlnire pe cat se poate cu putință, calma și liniștita. Vrem să fie distractiva și plăcută și vrem cu adevărat să scadă riscul de a vedea orice maraieli, ,,scuipaturi”, și cu siguranță atacuri. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă va gânditi sa aduceti o nouă pisica in casă este de a afla, dacă pisicii actuale chiar ii place alte pisici.

doi pisoi lupta

doi pisoi lupta

Retineti ca, uneori, o pisica singura este o pisica fericita. Deci, dacă pisica ta are antecedente de agresiune față de alte pisici, in loc sa fie ceva ce ar putea fi frumos pentru voi sa aveti inca o pisică, ar putea fi de fapt o tortura pe termen lung pentru actuala pisica. Acum, dacă nu sunteți siguri sau dacă sunteți destul de siguri că pisicii actuale îi place alte pisici, în general, atunci incercati sa gasiti o pisica ce a avut experiente de ,,socializare” in trecutul său, cu alte pisici, de asemenea. În acest fel aveți o șansă bună, care pisicile sa se inteleaga. La fel de bine puteti, pur si simplu, sa aveti norocul ca pisicile sa se inteleaga de la inceput și totul va fi bine.
Asigurați-vă că noua pisica are propria zonă de siguranță. Acest lucru poate fi o cameră mică, o baie, sau chiar un dressing. Acesta ar trebui să aibă propria litiera, hrană și apă, precum și jucării și locuri de odihnă. Apoi, când sunteți gata să le faceti ,,cunostinta” între ele, le puteți separa, daca este nevoie. Pentru a face asta, necesită, în general, două persoane, dar puteti si singuri dacă tineți una din pisici într-un cusca sau în lesă. Dacă veti continua in acest mod, atunci veți constata că pisicile dvs., treptat, se vor simti mai confortabil una cu cealaltă. Și sperăm că, dacă, atunci cand e nevoie, puteti pastra distanța intre ele, veți constata că nu vor avea comportamente agresive.

pisici se joaca

pisici se joaca

Acum, dacă ati constatat că pisicile se inteleg bine împreună, recomandăm să nu le lăsati singure, împreună, pentru cel puțin primele două săptămâni, pentru că este nevoie de o perioadă lungă de timp pentru pisici pentru ca sa se simta confortabil una cu cealălalta. De fapt, in salbaticie poate dura până la nouă luni pentru pisici pentru a se acomoda intre ele. Deci, este important să ne amintim că acest tip de proces poate dura ceva timp, dar în cele din urmă se poate realiza dacă faceti lucrurile treptat. Si asta este modul în care puteți ajuta pisica sa se acomodeze cu o noua pisică.

Mai jos gasiti si un filmulte pe acesta tema:

Loading

Posted in Animale de companie and tagged , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.