Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Cum sa nu iti mai rozi unghiile – 6 metode

Roaderea unghiilor este un obicei prost, care poate face nu doar ca mâinile tale sa arate dizgratios, dar iti poate distruge permanent atât unghiile, dinti, şi chiar gingiile. Asa că, in cazul in care va doriti ca unghiile sa ramâna frumoase, puternice şi lungi, citiţi  mai departe  pentru a afla câteva remedii și soluţii despre cum sa nu iti mai rozi unghiile.

Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Metoda 1 – acoperirea unghiilor cu bandaje adezive. Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Păstrați bandajele pe unghii zi cu zi. Puteți aplica bandaje proaspete de fiecare dată când iti faci duș sau o dată la câteva zile.

Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Aveți posibilitatea să le eliminați pentru o ocazie speciala sau eveniment, sau să  alegeți să le păstraţi dar astfel veţi arăta penibil pe timpul evenimentului și vă va face chiar mai motivați pentru a va opri sa va mai roadeti unghiile.

În cazul în care datorită purtării bandajelor începe să vă apara răni in jurul unghiilor, le puteți scoate pe timp de noapte.

Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Luați aminte cât de mult cât de bine arată unghiile. Dacă începeți să vă roadeţi din nou unghiile, pune-ti-vă bandajele adezive din nou.

Bio-Cosmetics.ro

 

Metoda 2 – Ia câte o unghie o dată. Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Încearcă măcar câteva zile sa nu-ti rozi o unghie

Luați aminte cât de mult cât de bine arată unghia comparativ cu celelalte. După câteva zile, o unghie nemușcată va ,,înflori” și vă va răsplăti.
N-o mușca. În cel mai rău caz, musca una dintre cele „neprotejate”. Uneori ajută știind că aveți ce roade…

Incepe sa protejezi alta unghie. Imediat ce o unghie v-a crescut incepe sa nu mai rozi o alta unghie, si alta si a alta…

Continua procesul până când ați evitat cu succes sa nu mai roadeti nicio unghie. Dacă totusi, vreodată, simtiti cu adevarat nevoia de a roade unghiile, ,,concentrati-va” doar pe o singura unghie.

Metoda 3 – Tineti-va gura si mâinile ocupate. Cum sa nu iti mai rozi unghiile

Găsiți un obicei din care sa-l inlocuiasca pe cel al rosului de unghii. Ori de câte ori aveți nevoia de a roade, faceti cealalta activitate, în loc. Unii oameni le place să bata ritmul cu degetele lor, sa le roteasca, sa dea din mâna, sa-si puna mâinile în buzunare, sau doar se holbeze la mâini. Doar asigurați-vă că nu e un obicei prost;
Luati cu voi o banda de cauciuc, un banut, sau altceva pentru a ține în mâini. Jucati-va cu obiectul respectivde cate ori simtiti ca e nevoie sa va roadeti unghiile.
Distrageti-va atenția de la mâini în momentele în care, de obicei, va rodeati unghiile, cum ar fi plimbarile cu masina, sau atunci când stati în clasă, la ore. Găsiti un nou mod de a înlocui obiceiul, în funcție de locul în care vă aflați. Dacă sunteți în clasă,  concentrati-va asupra luatului de notite extrem de amănunțite. Dacă sunteți pasagerului intr-o  masina, jucati-va, de exemplu cu cheile.

Incercati sa tineti o monedă în buzunar și jucati-va cu ea atunci când vă simțiți nevoia de a va roade unghiile.
În plus, acestea nu implică sa mancati sau mestecati ceva, astfel încât acestea va vor ajuta sa renuntati la obiceiul de fixare pe cale orală.

Loading

Posted in Cum să.. and tagged , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.