Cum recuperezi fotografiile pierdute din camera foto sau telefon

 

Din acest articol afli cum recuperezi fotografiile pierdute din camera foto sau telefon. Recuperarea fotografiilor poate fi ușoara, grea, sau imposibila si depinde de o serie de factori. Un factor important este unde sunt stocate fotografiile. Dacă sunt pe un card amovibil, cum ar fi un card SD, esti norocos. Dacă sunt în memorie interna a telefonului, e o problemă mult mai gravă.

card-reader-extern-kingston-digital-mobilelite-g4-usb-30

cel.ro card-reader-extern-kingston-digital-mobilelite-g4-usb-30

Oferte pentru cititoare de carduri la EVOMAG.ro ! –>> Click aici pentru a a fla mai multe detalii!

Oricum, cu cat ai facut alte poze mai noi pe acest mediu de stocare, cu atat e mai puțin probabil că vei vedea vreodată acele imagini din nou. Deci, dacă acestea sunt pe un card  amovibil, scoate cardul imediat din aparat sau telefon. Dacă sunt în memoria internă a telefonului, utilizeaza telefonul cât mai puțin posibil, doar pentru apeluri și SMS-uri . Păstreaza-l în acest fel până când fie restaurezi cu succes imaginile fie esti nevoit să renunți.

photosetup.ro

Cum recuperezi  fotografiile pierdute din camera foto sau telefon dacă fotografiile sunt pe o cartelă amovibila gen SDCARD

Descarca și instaleaza Recuva Piriform, versiunea gratuita de Windows. Probabil ai deja o modalitate de a conecta cardul la PC. Dacă nu, poti cumpăra un adaptor de card SD, sau un adaptor MicroSD, pentru mai puțin de 30 de lei.

Oferte pentru cititoare de carduri la cel.ro ! –>> Click aici pentru a a fla mai multe detalii!

Cu cardul conectat la PC, deschide Recuva și scaneaza cardul (care apare ca o unitate portabilă). Recuva va găsi aproape sigur cele mai multe fotografii. Copiaza-le in PC.

Cum recuperezi fotografiile pierdute din camera foto sau telefon cu recuva

Cum recuperezi fotografiile pierdute din camera foto sau telefon cu recuva

Cum recuperezi  fotografiile pierdute dacă sunt în memoria interna a telefonului

Dacă telefonul dvs. ruleaza o versiune veche de Android, poti conecta telefonul la PC printr-un cablu microUSB, și selecteaza opțiunea Mass Storage USB de pe telefon (trage în jos bara de notificare din partea de sus a ecranului și apasa iconita USB). Astfel transformi  telefonul într-o unitate de stocare externă și poti folosi Recuva (a se vedea mai sus) pentru a restaura pozele.

Similar poti proceda si cu alta aplicatie si anume Tenorshare android data recovery .

Există instrumente care pot scana telefonul de pe PC și recupera fișierele, dar nu la fel de ușor și rapid sau gratuite precum Recuva. Cel mai bun este, probabil, MobiSaver EASEUS pentru Android. Instaleaza acest program în Windows, conecteaza telefonul, și urmeaza instrucțiunile. Dar va necesita, probabil, să root-ezi telefonul.
Versiunea demo gratuita va arăta care fișiere sunt recuperabile. Va fi nevoie sa plătesti o suma de bani pentru versiunea completă, care sa le poti recupera. Există, de asemenea o versiune pentru iOS.

Un telefon pe cat de rezistent pe atat de patriot!

i-hunt-telefon-rezistent

iHunt x33 Patriot – 4G, Dual SIM, Octa-Core, 3GB/32GB, 4500mAh, IP68 Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii.

Cum recuperezi  fotografiile pierdute din camera foto sau telefon dacă nimic altceva nu merge

Cum recuperezi  fotografiile pierdute din camera foto sau telefon in cazul în care nici Recuva nici MobiSaver nu pot restaura fișierele?  Contacteaza un serviciu de recuperare pentru mediile de stocare. Dar va trebui să pui in balanta dacă pretul platit acolo, destul de piperat, merita pentru fotografiile care vor fi recuperate.

Cum poti evita acest dezastru în viitor ???

Poti lua aceste măsuri pentru a evita astfel de dezastre în viitor!
Iti poti face un cont de cloud, cateva servicii disponibile, cu care poti sincroniza folderul de fotografii sunt: Dropbox, Google foto, Mega, iar pentru utilizatorii de iPhone, in plus, iCloud. Instalează aplicația corespunzătoare pe telefon (Android sau iOS). Activează caracteristica ,,Sincronizare Camera”. Fotografiile vor încărca automat in Cloud ori de câte ori telefonul are o conexiune Wi-Fi.

dropbox icloud

 

mega logo

Fa un obicei din a copia fotografiile pe PC sau pe un alt dispozitiv de stocare cât mai des posibil, chiar și atunci când ești în vacanță. Dacă utilizezi un telefon Android, poti salva fotografiile pe cardul SD.

rama-foto

Rame foto in promotie la EMAG. Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii

In final, ai ocazia sa vezi un tutorial video din care poti afla cum recuperezi fotografiile pierdute din camera foto sau telefon cu ajutorul Recuva:

 

Loading

Posted in Computere si electronice and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.