Te-ai hotărât ca in vacanță să îţi iei şi aparatul foto, dar parcă ai lua si camera video… Ți-ai făcut un calcul rapid si constatat ca ar trebui să iti mai iei un card de memorie de rezervă. Toate bune până aici. Dar, nu-i aşa, piaţa e liberă şi globalizată, ai vazut că pe ebay cardurile sunt la jumătate de preţ față de magazinele de pe la noi sau când ai fost duminică in târg te-a tentat preţul unui card de 32GB? Nu l-ai luat pe niciunul? Bine ai făcut! Pentru că atât ebay, dar şi piața neagră de la noi e invadată de oferte carduri si stickuri de memorie false care, de fapt, in loc de 32GB, de exemplu, au real doar 8GB. Partea proastă de abia acum urmează! Aceste carduri, de obicei microSD false, se instalează ok, raportează corect capacitatea scrisa pe ambalaj, chiar și după ce sunt formatate și MAI GRAV, nu raportează nicio eroare atunci când pozele sau filmările au depăşit capacitatea reala a cardului. Cu alte cuvinte, stai liniștit, pentru că, dacă ți-ai mai luat şi notebook-ul cu tine, chiar te lasă să le salvezi, îți dau chiar și valoarea corectă a lungimii fișierelor. Există totuși câteva indicii care le dau de gol: după ce au trecut de capacitatea reală, copierea devine foarte lentă, dacă ai răbdare, și treci în revistă pozele copiate, vei constata ca cele care au avut ghinionul să fie făcute după ce s-a depășit capacitatea reală nu au iconiţe de preview.
Harddiscuri externe pentru stocat fotografiile tale in SIGURANȚĂ! Click >>AICI<< pentru a comanda acum!
Din păcate, răul a fost făcut! Pozele nu mai pot fi recuperate!
Ce e de făcut totuşi pentru a nu ajunge într-o asemenea situaţie foarte, foarte neplăcută? Sunt câteva soluţii pe care le ai la dispoziţie. Cel mai simplu este să cumperi cardul de memorie de la un magazin recunoscut, de la care ai și certificat de garanţie. Mai jos, găsești câteva variante avantajoase si sigure. (click pe link sau poza pentru a afla mai multe detalii sau comanda).
de la CEL.ro:
SDXC 64 GB Pana la 90 MB/s (600x). Include licenta pentru aplicatia Image Rescue 4 dedicata recuperării fișierelor șterse accidental de pe cardul de memorie, Tehnologie UHS-I Garantie – 10 ani.
de la www.evomag.ro:
Detalii tehnice | ||
---|---|---|
Specificații produs | Tip | microSDHC |
Capacitate | 32 GB | |
Dimensiuni(mm) | 15 x 12.5 x 1.2 | |
Greutate(g) | 2.7 | |
Clasa | Clasa 10 |
Garanție si servicii: Garanție tehnica: 5 ani; Garanție de conformitate: 2 ani
de la www.emag.ro. Click >>AICI<< pentru a detalii
Viteza mai mare de înregistrare – conținut video HD
Cardurile SD, SDHC si SDXC de la Kingston sunt alegeri foarte bune pentru a capta si stoca fotografiile si clipurile video preferate. Cardurile de memorie Kingston sunt complet compatibile cu laptop-uri, camere video, tablete si alte dispozitive care accepta formate SDHC si SDXC, fiind capabile sa înregistreze video-uri HD (720p).
Kingston oferă spațiu de stocare suficient pentru a răspunde cerințelor de memorie ale camerelor digitale de înaltă performanta. Disponibile in capacități de pana la 256GB, cardurile SD si SDHC pot stoca mii de fotografii de înaltă rezoluție si toate clipurile preferate cu format video HD.
Durabile
Proiectate pentru a rezista celor mai dure condiții, cardurile de memorie Kingston sunt sigure si pot funcționa la temperaturi cuprinse intre -25 si 85 grade Celsius, astfel incat sa puteti captura amintiri in aproape orice climat. Chiar dacă aparatul nu poate supraviețui, cardul de memorie Kingston va stoca datele.
Specificații
Tip memorie:SDHC, Capacitate (GB):32, Clasa de viteza:Class 10, Standard UHS::UHS-I, Rata de transfer la scriere (MB/s):10
Carduri si stickuri de memorie false. Cum sa le afli adevărata capacitate
Ok, ai găsit totuși o posibilitate pentru un card mai ieftin, un chilipir, ai dat pe el câteva zeci de lei, dar valoarea pozelor sau a filmulețelor ,,nu au preţ”, vorba unei cunoscute reclame. Aşa că, înainte ca raul să fie făcut, e obligatoriu să verificăm cardul de memorie. O variantă foarte simplă, este să copiați pe el poze, sau filme mai vechi a căror capacitate totală să fie cât mai apropiată de capacitatea declarată a cardului, (cea de pe ambalaj) și apoi să încercați să deschideți câteva, în special pe cele copiate ultimele. O alta varianta, ceva mai tehnică e sa utilizați un soft utilitar. Unul gratuit pe care îl puteți folosi cu succes, deși verificarea poate dura ceva timp, este H2testw, pe care îl poţi descărca gratuit de aici: http://www.softpedia.com. Acest utilitar, as cum am mai spus, va e de ajutor dacă ați cumpărat o nouă unitate de stocare și doriți să vedeți dacă e într-adevăr conform cu specificatiile de pe ambalaj; sau poate doriți să testați un dispozitiv de stocare dacă are erori. H2testw este un instrument simplu care este distribuit gratuit, nu necesită instalare și oferă o interfață foarte simplă, ușor de utilizat.
Iată, mai jos si câteva link-uri cu exemple de cei care au pățit-o, o metoda de conversie a cardului la capacitatea reală şi câteva sfaturi pe aceasta temă.
http://forums.sandisk.com/t5/Mobile-memory-professional-cards/Fake-micro-SD-cards/td-p/221176/page/3