Barbieritul ca ritual, ca arta, sau doar un moment de relaxare

Bărbieritul este un ritual diferit pentru fiecare om: pentru unii este o artă, pentru alții un moment de relaxare. Modul clasic de bărbierit cu ajutorul unui aparat de ras clasic sau brici, pămătuf, săpun de bărbierit sau crema de bărbierit iti permite să obții o piele netedă, fără iritații. In articol vei afla cum sa obții momentul perfect: bărbieritul ca ritual, ca arta, sau doar un moment de relaxare.

aparate de ras clasice

Click pe imagine pentru mai multe detalii

Refreshing ritual: un ritual reconfortant

Un ritual cere si produse de înaltă calitate: un pămătuf din par de bursuc sau din fibre sintetice, săpun pentru bărbierit parfumat si o lamă ascuțită.Pielea ta va străluci ca porțelanul cel mai fin, spre beneficiul vieții  personale si profesionale.
S-ar putea ca ideile cele mai bune sa nu ne mai vina sub dus…

barbierit cover

Barbieritul ca ritual, ca arta, sau doar un moment de relaxare

Dorești un bărbierit perfect?

Umezeste-ti fața si gâtul cu apă călduță sau fierbinte. Pregătește din săpunul pentru bărbierit sau din crema de ras o spumă, aplic-o cu ajutorul pămătufului prin mișcări ușoare si așteaptă să-și facă efectul timp de unul sau doua minute.

Fără a apăsa prea tare, bărbierește-te cu ajutorul unei lame ascuțite. Din care parte incepi sa te bărbierești sau dacă te bărbierești „in sensul invers creșterii firelor de păr“ depinde de fiecare, bărbieritul depinzând, in fond, de propria experiență si obișnuintă. Spala-te cu apă rece, aplică aftershave-ul, o cremă hidratantă sau un balsam pentru o îngrijire superioară.
După bărbierit, spală pămătuful cu apă curată, scutură surplusul de apă cu o mișcare ușoară din încheietura mâinii si agață-l cu perii in jos pentru a se usca.

Următoarele sfaturi te vor ajuta să te bucuri de bărbierit si mai mult

  • Înainte de prima utilizare, toate pămătufurile noi trebuie spălate bine cu cu săpun şi cu apă călduță.
  • Nu lăsa  pămătuful cu spuma pe  el. Imediat după utilizare, spală-l foarte bine la robinet. In caz contrar, resturile de săpun rămase intre firele subțiri din par de bursuc, mai ales la mijloc, pot distruge pămătuful.
  • Usucă pămătuful scuturându-l de mai multe ori, apoi agaţă-l cu perii in jos, intr-un suport potrivit.Pămătuful umed nu trebuie ținut in recipiente închise, cum ar fi săculeții de baie.
  • Nu folosi detergenți chimici pentru spălarea pămătufului. Mânerele din lemn sau din corn nu trebuie lăsate in apă si trebuie șterse, după utilizare, cu o cârpă.
  • Nu arunca pămătuful dacă, in timpul utilizării, se desprind fire de par din el – este un lucru normal, determinat de frecarea din timpul utilizării, doar surplusul de fire desprinzându-se.
safety razor-1

safety razor

 

Bărbieritul cu un Safety razor

Bărbieritul cu un Safety razor necesită puțin exercițiu. Chiar si pielea are nevoie de un anumit timp pentru a se obișnui. Începutul va fi mai ușor dacă respecți următoarele instrucțiuni:

  • Umezește pielea, de preferință cu apa călduță, si săpunește din belșug cu ajutorul unui pămătuf. Dacă este posibil, utilizează o cremă de ras sau un săpun cu efect ridicat de hidratare, deoarece lama va aluneca mai ușor pe piele.
  • Asigură-te ca mânerul si capul aparatului sunt fixate bine unul de celălalt, dar nu strânge șurubul prea tare ca, mai apoi, să nu-l mai poţi desface.
  • Incepe sa te bărbierești. Intre aparatul de ras si piele trebuie sa se formeze un unghi de aproximativ 30°. Incepe cu obraji si, apăsând ușor, lasă aparatul să alunece pe piele.
  • Barbiereşte-te întotdeauna in sensul creșterii firelor de par.
  • Când te bărbierești pe gât, întinde pielea bine cu ajutorul mâinii libere.
  • Nu te îngrijora dacă te zgârii sau dacă te tai ușor. După ce te vei obișnui cu aparatul de ras, vei avea doar foarte rar astfel de probleme.
  • Pentru bărbații cu experienta: prin slăbirea ușoară a mânerului (aproximativ ½ de rotație), se mărește unghiul lamei. Aceasta  va permite să-ţi bărbierești mai ușor contururile feței. Strânge întotdeauna mânerul înainte de a continua bărbieritul.

Bărbieritul clasic cu ajutorul unui brici

Acest tip de bărbierit trece printr-o perioada de renaștere, fiind o artă in sine si un exercițiu permanent pentru mâinile experimentate. Practica duce spre perfecțiune! Insă urmarea unor cursuri speciale la o scoală specializată sau la bărbier se pot dovedi utile. Este recomandat sa respecți următoarele instrucțiuni si să protejezi persoanele din jur prin păstrarea briciului intr-un loc sigur.

  • Umezește pielea, de preferință cu apa călduță, si săpunește din belșug cu ajutorul unui pămătuf. Cu cat o sapuneşti mai bine cu ajutorul unui pamatuf, cu atât barbieritul va fi mai uşor si delicat. utilizează o cremă de ras sau un săpun cu efect ridicat de hidratare, deoarece lama va aluneca mai ușor pe piele.
  • Începe cu porțiunile fine ale feţei. Deschide briciul cu grijă si tine-l intre degetul mare si următoarele trei degete, astfel încât mânerul deschis sa nu fie îndreptat spre faţă. La prima utilizare a briciului, bărbierește-ţi doar perciunii, folosind aparatul de ras obișnuit pentru restul fetei. In zilele următoare, bărbierește treptat porțiuni tot mai mari pentru a te obișnui cu briciul si bărbieritul in siguranță cu ajutorul acestuia.
  • Pielea feţei, pregătită in prealabil cu spuma de ras, trebuie întinsă. Pentru evitarea rănirii pielii si apariției cicatricilor sau a altor semne, se recomanda îndepărtarea săpunului de bărbierit de pe aceste suprafețe. Întinde pielea cu degetele mâinii libere si mişca briciul, înclinat la 30°, la început, in sensul creșterii firelor de păr, apoi, cu multă grijă, in sensul invers al creșterii firelor de păr. Barbiereşte întotdeauna porțiuni egale de piele. Tine briciul într-un unghi puțin mai ascuțit atunci când îţi barbiereşti maxilarul, bărbia (si gropiţa din bărbie, după caz) si buza superioară.

Protecția împotriva rănirii pielii

  • Folosește doar brice in stare perfecta de utilizare. Nu mișca briciul niciodată in plan orizontal deoarece riscul producerii unor tăieturi adânci si periculoase este foarte mare. Dacă ţii briciul prea înclinat in plan orizontal, rişti să rupi perii mici, iar dacă il ții prea ridicat, risţi sa te tai.
  • Dacă scapi briciul pe jos sau dacă lama se prinde in mâner atunci când dorești sa-l închizi, nu-l mai folosi până ce lama nu a fost ascuțită de un specialist. Nu este suficient sa-l ascuți pe cureaua de ascuțit. Când cureți lama, nu o atinge cu degetele deoarece riști sa te tai sau sa distrugi muchia tăietoare.
brici

brici

Întreținerea briciului

După bărbierit, curăţă briciul foarte bine cu apă curată si tamponeaza-l ușor până se usucă. Nu sterge niciodată lama cu o cârpa, deoarece vei distruge muchia tăietoare. Unge cu grija lama cu puțin ulei dacă nu vei folosi briciul o perioada mai lunga de timp. Pastreaza-l intr-un loc uscat si bine ventilat. Daca briciul nu mai taie bine, ascute-l folosind cureaua speciala pentru ascuțit briciul, doar înainte de bărbierit, niciodată după.
Nu utiliza briciul 24 de ore după ascuțire. In acest interval de timp, cea mai mare parte a muchiei tăietoare se va regenera, lama conservându-se si rămânând ascuțită mai mult timp. Deoarece nu taie bine, bricele neascuțite il determina pe utilizator sa apese mai tare, riscul producerii de tăieturi crescând.

curea pt ascutit brici

curea pt ascutit brici

Ascuțirea lamei cu ajutorul curelei pentru ascuțit

Recomandam folosirea curelelor pentru ascuțit briciul făcute din piele fina de vaca. Cureaua pentru ascuțit briciul trebuie ținută întinsă, deoarece o curea deformata determina rotunjirea lamei. Poţi aplica grăsime pentru piele pe porțiunea din piele a curelei, intr-un strat foarte subțire, frecând cu podul palmei pana ce intra in piele. Aceasta previne uscarea curelei si o menține flexibila si ii prelungește durata de viaţă. Ascuțirea se face la un unghi mic cu dosul lamei îndreptat in jos, in direcția ascuțirii, îndepărtând briciul de corp. La schimbarea direcției înspre corp, briciul trebuie întors invers si apoi ascuțit, adică întotdeauna in sensul invers al muchiei tăietoare. Schimbarea direcției de ascuțire a muchiei de taiere determina rotunjirea ei si pierderea ascuțimii. In aceasta situație, lama trebuie ascuțită de un specialist.

Barbieritul ca ritual, ca arta, sau doar un moment de relaxare. Cultura barbieritului perfect – iata mottoul marcii MÜEHLE

Caracteristicile sale sunt: calitatea ireprosabila a procesului de fabricatie, designul excelent si materialele de cea mai buna calitate.
Aparatele de ras, pamatufurile lucrate manual din par de bursuc si varful manerului din argint, seturile complete si seriile pentru ingrijire personala sunt la fel de deosebite ca si barbatii care le folosesc.
Traditie si inovatie, maiestrie si tehnologie de ultima ora: MÜEHLE a stiut sa combine cele mai bune elemente traditionale cu cele inovatoare de mai bine de saizeci de ani.
Oamenii care apreciaza frumusetea si ritualurile de ingrijire personala se simt apropiati de noi, indiferent de locul de unde sunt. Ramanem fideli promisiunii de a fi singurul producator de pe continent care ofera intreaga gama de produse pentru barbierit umed.

MÜEHLE

reprezinta si sustine arta de a te inconjura cu ceva special in fiecare zi. Cele trei game de produse Clasic, Modern si de Baza interpreteaza fiecare stil personal.
Persoanele cu gusturi clasice, cele care iubesc noul, dar si cele care folosesc produsele noastre pentru prima oara isi vor gasi produsele potrivite in gama variata pe care o oferim.
Prelucram metale fine, corn si diferite tipuri de lemn, dar si par de bursuc de cea mai buna calitate.
Sapunurile pentru barbierit de inalta calitate, cremele si lotiunile, bricele, aparatele de ras cu protectie si lamele completeaza gama de produse oferita.

muehle-barbierit.ro

Click pe imagine pentru mai multe detalii

Produsele din aceasta gama ating cele mai inalte standarde datorita preciziei, confectionarii lor, in mare parte, manuala, dar si datorita designului sofisticat – elemente apreciate atat de entuziasti, cat si de cunoscatorii de pe toate continentele.
Din combinarea lor, s-a nascut conceptul „Grooming Essentials” („Elementele Esentiale ale Ingrijirii Personale”), in spiritul caruia cei doi producatori europeni de frunte comercializeaza in SUA o selectie de produse unice.

La mijlocul anilor ’60, Baxter Finlay cauta o gama de produse special create pentru pielea expusa la soare si caldura.
Negasind-o pe piata, a creat el insusi super-produsele de hidratare a pielii de care avea nevoie. „Baxter of California” este numele pe care l-a dat primei colectii complete de produse pentru ingrijire personala dedicata special barbatilor, aceasta gama fiind, in prezent, una dintre cele mai bune de pe piata.
Produsele ambalate elegant sunt rezultatul unor cercetari asidue si combinarii celor mai bune ingrediente naturale, toate concurand la obtinerea unor produse pentru ingrijirea inteligenta a pielii, indiferent de tipul ei.

Peria pamatufului este lucrata manual din par de bursuc de cea mai buna calitate, iar varful manerului este facut din argint (Calitate \””Varf din argint Extra\””). 125 mm / 4,9\”” inaltime. Include o cutie de cadouri deosebita.

Designul colectiei MÜEHLE este caracterizat de un stil ergonomic pur si de utilizarea celor mai bune materiale. Forma sa ramane fidela liniilor simple si clasice ale marcii. Noile proportii folosite in designul colectiei subliniaza structura materialului de calitate maiestrit prelucrat. Fiecare produs al colectiei este o opera de arta, frumoasa si inconfundabila. Colectia MÜEHLE va poate insoti si sluji o viata intreaga.

Compatibila cu lamele Gillette® Mach3®. Include un suport cromat pentru aparatul de ras si o cutie de cadouri deosebita.

Pamatuf lucrat manual din par de bursuc si varf al manerului din argint: cele mai bine materiale folosite pentru producerea pamatufurilor. Trasaturile sale particulare sunt: culoarea argintie stralucitoare si dunga neagra creata natural in pamatuful din par de bursuc. Aceste materiale sunt folosite pentru crearea manuala a unor piese unice, caracterizate de rezistenta in timp si de o performanta iesita din comun.

Loading

Posted in Cum să.., Fă chiar tu, Fashion, stil si moda, Hobby si timp liber and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.