Cum inregistrez de pe Smart TV emisiunea preferata sau filmul dorit

Ai doua emisiuni preferate de pe posturi diferite și care sunt la aceeași ora? Te enervează la culme calupurile de publicitate care îți întrerup vizionarea filmului exact înainte de scena cheie sau de aflarea deznodământului?  Te-ai săturat să pierzi începutul serialului preferat pentru ca a fost blocaj în trafic?  Episodul cel mai important al telenovelei preferate (adică următorul) se suprapune cu Semifinala Champions League în care joaca ASTRA? Trebuie să-ți însoțești prietena la shopping exact când pe canalul de sport joaca echipa favorita? Cum inregistrez de pe Smart TV .

La aceste întrebări, dar și la altele, nepuse încă, exista un răspuns . . .  un televizor SMART *.

Cum inregistrez de pe Smart TV emisiunea preferata sau filmul dorit?

Poti salva emisiunile TV preferate pe o unitate hard disk externa cu USB, pentru a le viziona oricând doresti. Funcția USB HDD REC permite înregistrarea temporizata printr-o singura atingere a unei transmisiuni digitale pe orice HDD extern cu USB cu capacitate de pana la 2 TB. In timp ce vizionezi emisiunea, trebuie doar sa apesi butonul REC pentru a porni înregistrarea, care se va opri automat la finalul programului.

In continuare detaliem câteva exemple despre cum sa realizezi acest lucru.

1. Cum inregistrez de pe Smart TV SONY Bravia.

Cum inregistrez de pe Smart TV

Această facilitate permite înregistrarea cu uşurinţă a unei emisiuni digitale pe un dispozitiv HDD extern USB. Inainte de toate trebuie sa inregistrezi şi sa formatezi dispozitivul HDD USB pentru a activa înregistrarea. Pentru a face acest lucru conecteaza dispozitivul HDD USB la televizor, ca in figura de mai jos. Este de preferat sa folosesti mufa USB dedicata si care chiar asa este marcata: HDD.

Cum inregistrez de pe Smart TV

Apasa HOME, apoi selecteaza  → [Setări sistem] → [Configurare înregistrare] → [Înscriere HDD]. Urmeaza instrucțiunile de pe ecran pentru înregistrarea dispozitivului HDD USB.

Televizoare SONY SMART TV in promotie la eMAG!   Click >>AICI<< pentru a afla ofertele!

Înregistrare dintr-o atingere În timpul vizionării programului de înregistrat, apăsaţi REC. Înregistrarea începe şi se opreşte automat la sfârşitul programului. Pentru a opri manual înregistrarea, apasa .Cum inregistrez de pe Smart TV

Înregistrarea cu temporizator Poţi efectua înregistrări cu temporizator utilizând meniul [Înregistrări]. Activează selectarea unui program de înregistrat cu ajutorul ghidului de programe. Apasa HOME, apoi selecteaza → [Guide] → un program pe care doresti să îl înregistrezi → [Înregistrare cu temp.]. Configureaza setarea temporizatorului, apoi selecteaza [Setare temp.].

Înregistrarea cu temporizare manuala. Permite setarea temporizatorului de înregistrare, prin specificarea datei, a orei de început şi de sfârşit, a canalului etc. Apasa HOME, apoi selecteaza → [Înregistr. cu temp. man.]. Configureaza setarea temporizatorului, apoi selecteaza [Setare temp.].

Rackuri HDD externe, USB 3.0/2.0 in oferta la eMAG. Click >>AICI<< pentru a afla mai multe!

Note

 • Poţi verifica, modifica sau şterge setările temporizatorului în secţiunea [Listă temporizator] a meniului [Înregistrări].
 • Dacă înregistrarea nu reuşeşte, rezultatul va fi prezentat în secţiunea [Rezultatele înregistrării] a meniului [Înregistrări].

Pentru a înregistra conținutul dorit, fie poti achizitiona un hard disc extern, fie, dacă vrei sa maximizezi performantele sau daca ai  deja un hard disponibil, poți lua doar un rack extern. Click aici pentru a găsi unul pe USB 3.0 de la cel.ro !

Harduri externe  in promotie la EVOMAG.  Click >>AICI<< pentru a afla ofertele!

Vizionarea conţinutului înregistrat

Apasa HOME, apoi selecteaza → [Listă de titluri] → dispozitivul USB HDD ţintă → conţinutul.

Ştergerea conţinutului înregistrat

Apasa HOME, apoi selecteaza → [Listă de titluri] → dispozitivul USB HDD. Selecteaza din listă conţinutul pe care doresti să îl ştergi, apasa OPTIONS, apoi selecteaza [Opţiuni fişier] → [Ştergere].

 

 

Note ATENTIE

 • Sunt acceptate capacităţi ale unităţilor USB HDD de la minimum 32 GB la maximum 2 TB.
 • Nu este permisă conectarea unui dispozitiv USB HDD prin intermediul unui hub USB. Conectaţi dispozitivul direct la televizor.
 • Dacă televizorul dispune de două porturi USB, conectaţi dispozitivul HDD USB la portul marcat „HDD REC”.
 • Toate datele stocate în dispozitivul USB HDD vor fi şterse când acesta este formatat în timpul procesului de înregistrare. După ce a fost înregistrat la televizor, dispozitivul USB HDD nu poate fi utilizat cu un PC, fiind criptat. ( Sony evident ca nu doreste si nici nu are interes sa incalce asa numita regula ce se refera la time shifting).  Pentru a permite utilizarea dispozitivului USB HDD la un PC, formataţi-l la PC. (Reţineţi că toate datele din dispozitivul USB HDD vor fi şterse).
 • Pot fi înregistrate maximum 8 dispozitive HDD USB.
 • Pentru a anula înregistrarea unui dispozitiv HDD USB, apăsaţi HOME, selectaţi → [Setări sistem] → [Configurare înregistrare] → [Eliminare HDD], apoi selectaţi dispozitivul a cărui înregistrare doriţi să o anulaţi.
 • Numai acest televizor poate reda datele înregistrate la dispozitivul HDD USB.
 • Înregistrarea cu temporizator nu poate porni în cazul în care cablul de alimentare cu c.a. este deconectat sau comutatorul ENERGY SAVING este oprit (numai pentru modelele echipate cu comutator ENERGY SAVING).
 • Înregistrarea este permisă numai pentru emisiunile de TV digital. Înregistrarea transmisiunilor de date (de pe internet) sau radio nu este permisă.
 • Dacă setările temporizatorului se suprapun, programul care începe primul are prioritate, iar înregistrarea celui de-al doilea program începe numai după ce primul program a terminat.
 • Semnalele codificate nu pot fi înregistrate.
 • Se pot efectua până la 32 de setări ale temporizatorului.
 • Fişierele media din dispozitivul de stocare USB sau din reţeaua proprie nu pot fi redate în timpul înregistrării. Totuşi, puteţi viziona programul în timp ce este înregistrat.
 • Selectarea automată a programului nu este posibilă în timpul înregistrării acestuia.
 • Dacă televizorul este supus unui impact în timpul înregistrării pe HDD USB, este posibil să apară distorsiuni în conţinutul înregistrat.
 • Nu este permisă conectarea unui dispozitiv HDD USB prin intermediul unui hub USB. Conectați dispozitivul direct la televizor.

Înregistrarea nu se poate efectua în următoarele cazuri:

-Televizorul nu poate recunoaşte dispozitivul USB HDD înregistrat.

-Pe dispozitivul USB HDD sunt înregistrate mai mult de 1.000 de programe.

-Dispozitivul USB HDD este plin. LOGIC!

-Este selectată opţiunea [SCART REC pornit].

-Programul nu este autorizat de către operator.

Tutorial video: cum inregistrez de pe smart TV Sony Bravia

 

Tutorial: cum inregistrez de pe smart TV LG cu webOS (programat) emisiunile.

Toate detaliile le găsiți pe site-ul mobzine.ro.

 

Cum inregistrez de pe Smart TV

NOTA:

* televizor SMART = este un televizor ce integrează funcțiile clasice ale unui televizor cu funcție de conectare la internet Web 2.0.

În Smart TV sunt incorporate dispozitive precum media playere digitale, Blu-ray, console pentru jocuri video și alte dispozitive interactive care utilizează ieșirile pentru ecran ale televizorului. În plus, SmartTV-urile permit vizionarea unui conținut multimedia de pe memory stick-uri USB sau HDD-uri externe și conectarea prin Wi-Fi sau bluetooth cu alte dispozitive precum smartphone, aparat foto sau video, tabletă, laptop sau PC. [1]

Smart TV-ul nu trebuie confundat cu servicii sau echipamente precum IPTV sau Televiziune pe internet, acesta fiind practic un televizor ce dispune de procesor intern și Memorie flash internă, capabil să ruleze un sistem de operare sau aplicații special create pentru el. SURSA – wikipedia.

REFERINȚE

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/rum/HX92x/ft_usbrec_europe.html

http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/ro/cover/level2_04.html

http://www.mobzine.ro/2016/07/tutorial-cum-inregistrezi-smart-tv-inregistrare-televizor/

-https://stiu-cum-sa.ro/televizor-smart-inseamna-inteligenta-si-libertatea-sa-vezi-ce-iti-place/

 

Loading

Posted in Arta si divertisment, Casa si gradina, Computere si electronice, Cum să.. and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.