Alternativa economica la televizor e TV tuner si monitor PC

Sunt situatii in care nu mai aveti spațiu in birou sau dormitor pe langa un PC si pentru un TV, nu vreti sa mai dati 1000 – 1500 RON pe un televizor sau pur si simplu aveti un monitor de PC cu care nu mai aveti ce face. Pentru acestea si nu numai, va oferim, in articolul de fata, o soluție: alternativa economica la televizor e TV tuner si monitor PC si consta, concret in utilizarea unui monitor, împreună cu un tuner extern sau intern, in locul unui TV. Ieftin si practic!

Voi aveţi televizor?

Tunerul TV  este o componentă care îţi permite să transmiți pe monitorul calculatorului semnalul TV provenit de la operatorul de cablu, eliminând astfel necesitatea unui televizor.

Aparent, să renunți la diagonala mai mare a unui televizor în favoarea unui monitor obişnuit de 19”-20″, pare o idee proastă, mai ales dacă ne gândim că aproape toate televizoarele moderne oferă suport HD, Full-HD sau chiar 4K. Un TV Tuner este o soluţie ieftină pentru a rezolva această problemă.

Pe de altă parte, dacă te uiţi foarte rar la televizor (de exemplu, la un meci important de fotbal sau la o cursă de Formula 1, tunerul TV este din nou o alegere inspirată, atât datorită faptului că economiseşti spaţiu, cât şi pentru că este mult mai ieftin decât un televizor.

Despre tunere TV. Alternativa economica la televizor e TV tuner si monitor PC

Un tuner TV este un dispozitiv pe care aveți posibilitatea să îl utilizați pentru a receptiona un semnal TV analog sau digital in computer. Există două tipuri simple de modele: tunere TV externe, care se conectează de obicei la un port USB al computerului și tunere TV interne, care trebuie instalate în interiorul computerului. Cu  un tuner TV, aveți posibilitatea să vizionați emisiuni TV în direct dar și să înregistrați programe pentru a le vedea mai tarziu.

tv-tuner-avermedia

Tunere TV de la evomag.ro. Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii.

Cumpărarea unui tuner TV

Astăzi, tunerele TV se pot cumpăra de la o serie întreagă de producători. Unele tunere TV sunt furnizate împreună cu o telecomandă, care vă permite să comutați între canale, să înregistrați o emisiune și multe altele – totul din fotoliul dvs. Când cumpărați un tuner TV, aveti de ales din aceste cinci tipuri de bază:

 • O placa de tuner TV internă, pe care trebuie să o instalați pe computer.

 • Un tuner TV extern, care poate fi conectat într-un port USB sau IEEE 1394 (FireWire) disponibil pe computer.

 • Un tuner TV de rețea, care poate fi conectat într-un port Ethernet disponibil pe ruter.

 • Un tuner TV extern standalone, ce nu are nevoie de PC, poate reda imagine direct pe un monitor de PC.
 • Un card extern de tuner TV care poate fi conectat la un slot CardBus sau ExpressCard pe laptop.

Există multe tunere TV pe piață și este important să alegeți unul care să fie compatibil cu semnalul TV al furnizorului de cablu local. Citiți ce scrie pe cutie sau vizitați site-ul Web al producătorului pentru a determina ce tip de semnale acceptă tunerul.

Va prezentam mai jos o lista cu câteva  magazine de unde puteți achiziționa astfel de tunere TV. Click pe numele lor sau pe logo pentru a afla ofertele!

______________________________

cel.ro  marketonline.ro    evomag.ro

________________________________________

evomaglogo cellogo_marketonlinero

 

Recepționarea unui semnal TV in tuner

Pentru a recepționa un semnal TV în computer, tipul de semnal trebuie să fie acceptat, in primul rand de hardware-ul tunerului TV.  Tipurile de programe de televiziune care se pot viziona sau înregistra pe computer depind de următoarele:

 • Resursele de sistem cerute pentru computer. Acestea includ viteza procesorului, memoria și capacitățile plăcilor grafice video, precum și porturile disponibile.

 • Locația. Pentru mai multe informații, contactați furnizorul local de cablu TV sau satelit.

 • Dacă semnalul TV este analog sau digital. Semnalele TV analogice sunt trimise uneori prin cablu, prin satelit sau prin unde electromagnetice, către o antenă. Semnalele TV digitale sunt transmise într-un mod similar, dar sunt menite să furnizeze o calitate superioară a imaginii și o calitate audio îmbunătățită comparativ cu cele analoage.

 • Hardware-ul tunerului TV, inclusiv tipul de semnal pe care îl poate primi.

 • Tipul de antenă pe care ați conectat-o la computer. (Aceasta se aplică numai dacă primiți un semnal TV de la o antenă.)

 

placa-de-captura-avermedia-hybrid-avertv-capture-hd-h727

TV TunerAVerMedia Hybrid AVerTV Capture HD. Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii.

Adăugarea  unui tuner TV sau mai multe la computer

Cu un singur tuner TV conectat la computer, aveți posibilitatea să vizionați sau să înregistrați emisiuni TV în direct numai de la un canal odată. Cu două tunere TV sau un dispozitiv dual-tuner conectat la computer, aveți posibilitatea să efectuați următoarele:

 • Să vizionați TV în direct pe un canal în timp ce înregistrați o emisiune pe un alt canal.

 • Să înregistrați două emisiuni TV diferite care sunt pe două canale diferite, în același timp.

 • Să vizionați o emisiune înregistrată anterior și să înregistrați emisiunile în direct de la două canale diferite, în același timp.

Înainte să adăugați tunere TV la computer, țineți cont de următoarele:

 • Poate fi necesar să instalați un driver pentru fiecare tuner TV conectat la computer.  De asemenea, aveți posibilitatea să vizitați site-ul Web al producătorului computerului sau tunerului TV, pentru informații despre drivere.

 • Dacă aveți mai multe tunere TV de același tip conectate la computer, acestea trebuie să aibă aceeași sursă de semnal. De exemplu, dacă aveți două TV tunere analogice, iar semnalul TV al cablului analog provine direct dintr-un cablu coaxial, aveți posibilitatea să utilizați un divizor pentru a împărți cablul înainte ca acesta să se conecteze la computer.

 • Dacă aveți un tuner analog și intenționați să instalați un tuner de cablu digital (un dispozitiv special necesar la recepționarea unui semnal de cablu digital), este posibil sa fiti nevoiti să dezinstalați tunerul TV analog. Această restricție nu se aplică dacă recepționați un semnal digital prin satelit sau antenă.

 

tuner tv kworld

Tuner TV extern KWorld de la cel.ro. Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii

 Mai puteti gasi aici un produs foarte bun: tuner TV extern KWorld – cel.ro

O categorie aparte este formată din TunereleTV externe stand-alone, care se pot conecta la un monitor fără a fi nevoie de prezenţa unui computer, prin portul VGA sau HDMI. Oferta este însă destul de săracă în România, cele mai multe magazine de comerţ electronic mizând doar pe 3-4 modele, iar preţurile sunt destul de mari comparativ cu celelalte TV Tunere.

Cel.ro

CONCLUZIA? Alternativa economica la televizor e TV tuner si monitor PC!

Ghid de informare si surse de inspirație:

TV Tunere – ghid de achiziţie şi cele mai bune oferte

Alternativa la televizor: TV tuner extern + monitor LCD

 

Loading

Posted in Computere si electronice, Cum să.., Filme and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

2 Comments

 1. Salut, Ai idee cumva daca la oricare dintre tunerele acestea pot fi aranjate programele dupa bunul plac sau se memoreaza dupa cum scaneaza? Ex1 (preferabil) 1 history, 2 discovery, 3 animal planet, 4 national geografic… fata de Ex2 (asa NU) 1 tvr1 2 history 3 antena1 4 mtv (un raspuns si pe mailul atasat ar fi de preferat ptr ca nu aveti optiunea de a ma notifica la un raspuns)

  • Pentru a raspunde la intrebare trebuie, daca exista, cautat in ,,User Guide”-ul fiecaruia, daca se poate gasi pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.