ochi

Zaharul ataca vederea

O dieta bogata in zahar si amidon pot face ochii mai vulnerabili la degenerescenta maculara, legata de varsta ( DMLV ), una dintre cele mai comune cauze a pierderii vederii. Ne punem intrebarea: Zaharul ataca vederea?
Un nou studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie, a urmarit informatiile dietetice a peste 4000 de participanti, cu varsta cuprinsa intre 55- 80 de ani, adica 8000 de ochi. Participantii au completat chestionare dietetice si de asemenea au fost verificati si ochii acestora. Chestionarele au cuprins o lista de peste 90 de produse alimentare din care participantii au trebuit sa aleaga ceea ce au consumat cel mai mult de-a lungul vietii si in cata cantitate. Oamenii de stiinta au avut cel mai mult in vedere produsele alimentare cu un indice glicemic mare, cum este zaharul si faina alba.
zahar

zahar

Cercetatorii au gasit 600 de ochi care aveau deja o boala oculara avansata, iar participantii care au consumat o dieta cu un indice glicemic ridicat au prezentat imbolnavirea cel putin a unui ochi. Acest lucru s-a dovedit a fi real chiar daca cercetatorii au luat in calcul si sexul, varsta si alti factori de risc. Studiul nu arata ca dieta este singura cauza de imbolnavire a ochilor si nici nu a urmarit participantii de-a lungul timpului, astfel ca nu este cunoscut ce ar trebui schimbat intr-o dieta in aceasta privinta. Cu toate acestea cercetatorii incurajeaza populatia in consumul unei diete bogate in fibre si cereale integrale si scazuta in zaharuri si faina alba. Concluzia – Zaharul ataca vederea.
sursa: http://samancamsanatos.blogspot.ro/2010/08/zaharul-ataca-vederea.html

Loading

Posted in Gastronomie, Sanatate and tagged , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.