Tehnici decorative de finisare

Selecția culorii

Ce culori vă atrag? Ce culori vă inspiră și vă înalță? Benjamin Moore vă oferă o paletă ce depășește 3200 de nuanțe, de la alb catifelat și pasteluri delicate la comoara ascunsă în nuanțele spectaculoase ale bijuteriilor. Puteți experimenta combinații sofisticate de culoare / lac folosind umbre și nuante ale aceleiași culori sau culori similare, sau dimpotrivă, combinații dramatice de culori. Distrați-vă și încercați o gamă largă de culori și metode de aplicare, mai întâi pe o suprafață de probă, înainte de a începe vopsirea (zugrăvirea) propriu-zisă a camerei.

Puteți, de asemenea, să vizitați secțiunea Personal Color Viewer 3.0. Acolo veți găsi filtrul pentru finisaje speciale care face ca experimentul dumneavoastră să devină simplu, rapid și interesant.

Noțiuni de bază în tehnica finisajelor speciale :

Culoare de bază – culoarea în care se dorește a fi vopsit peretele. Lac colorat (lac amestecat cu vopsea) – culoarea care se aplică peste cea de bază. Tehnica pe care o veți folosi pentru aplicarea/îndepartarea lacului va determina aspectul final al peretelui. Folosiți Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze pentru rezultate profesionale.

Metodele folosite la lucrul cu lac pot fi :

De adiție (adăugare) – atunci când lacul colorat este aplicat peste baza colorată folosind o tehnică specială (ex. spălarea culorii, folosirea bureților, ștergerea, strierea).

De îndepartare (ștergere) – când finisajul special este rezultatul îndepărtării lacului colorat de pe substrat. Lacul este inițial aplicat pe bază cu pensula sau cu trafaletul. Ulterior, porțiuni din lacul umed sunt îndepărtate folosind una din tehnicile de ștergere cu buretele sau cârpa, (striere).

Experimentați diferite tipuri de aplicare pentru a determina aspectul final pe care-l doriți. Fie că veți opta pentru un finisaj subtil sau dramatic, întotdeauna aveți grijă să încorporați marginile, pentru un rezultat optim.

Primii pași

Asigurați-vă că suprafața este pregătită corespunzator înainte de a începe proiectul de finisaje speciale. Curățați pereții și faceți toate reparațiile necesare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, vă sugerăm să aplicați amorsa Fresh Start Interior / Exterior All Purpose 100% Acrylic Primer, înainte de a aplica baza colorată. Acoperiți marginile cu bandă adezivă pentru a le proteja: cum ar fi cele de la uși, ferestre sau tavan.

Amestecul de lacuri

Tehnici prin adiție – amestecați 1 Litru de Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze (405) cu 1 Litru de vopsea Benjamin Moore Regal Matte Finish (215) de culoarea aleasă. Se poate de asemenea folosi orice altă vopsea din linia ColorStyle, folosind aceeași proporție de 1 la 1. Asigurați-vă că lacul și vopseaua sunt bine amestecate. Turnați amestecul într-o tavă pentru vopsit.

Tehnici prin îndepărtare – amestecați 1 Litru de Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze cu 1 Litru de Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze Extender. Adaugați 1 Litru de Benjamin Moore Regal Matte Finish. Extenderul permite prelungirea timpului de păstrare a amestecului, împiedicând uscarea acestuia și permițând lucrul cu amestecul pentru o perioadă mai lungă decât dacă s-ar folosi amestec în care nu a fost adăugat extender. Pentru prelungirea timpului de folosire al amestecului se crește proporția de Latex Glaze Extender.

Unelte necesare:

– Burete marin
– Pungă
– Tavă pentru zugrăvit
– Cârpă
– Bandă adezivă
– Apă pentru spălare
– Manuși de cauciuc
– Benjamin Moore Regal Matte Finish
– Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze
– Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze Extender

REFERINTE:

Tehnici decorative de finisare

Loading

Posted in Cum să...

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.