Proiectat pentru oamenii conştienţi de sănătatea lor şi care doresc o varietate mai mare de sucuri, principiul HUROM sta la baza construcției unui gen de storcătoare ce au capacitatea de a stoarce orice, de la fructe şi legume la iarba de grâu (wheatgrass) şi verdeţuri. Ușor de depozitat și spălat, Hurom este storcătorul prin presare la rece recomandat persoanelor cu un stil de viață activ dar sanătos și familiilor numeroase. Funcția automată de curățare – lamelele din silicon funcționează ca niște perii rotative curățând sita și pereții vasului/bolului de resturile rămase după ce ați obținut sucul.
Click >>AICI<< sau pe poza pentru a afla mai multe despre principiul Hurom de stoarcere la rece!
Avantajul periilor rotative
Intre două utilizări, dacă turnați câteva boluri de apă în storcător pe unde alimentați cu fructe și legume, gustul și culoarea de la un suc la altul nu se vor prelua. In cazul în care aveți o zi aglomerată și nu aveți timp să spălați storcătorul după o utilizare, turnați câteva boluri de apă în storcător pe unde alimentați cu fructe și legume, iar apoi puneți partea de sus a storcătorului, la înmuiat în chiuvetă.
Metoda de stoarcere: masticare și presare
Important: Aparatele Hurom folosesc sistemul de extracție prin presare la rece!
Fructele, legumele și verdețurile sunt tăiate în partea de sus a axului, mai apoi sunt zdrobite la mijlocul axului melcat, iar în partea de jos a axului se face presarea pulpei (între ax și sită).
Folosind principiul Hurom slow juicer putem obține…
Sucuri din orice tip de rădăcinoase: morcov, țelină, sfeclă roșie, ridiche, cartof, ghimbir etc.
Sucuri din orice tip de frunze: pătrunjel, iarbă de grâu, iarbă de orz, iarbă de lucernă, frunze de spanac, țelină sau salată etc.
Sucuri din orice tip de legume și fructe moi: citrice, mere, cireșe, vișine (fără sâmburi), rodie, ananas, mango, pepene roșu etc.
Lapte din nuci și semințe: lapte din susan alb și negru, lapte din migdale, lapte din nuci caju, lapte din semințe de cânepă întregi sau decorticate, lapte din nuci braziliene, lapte din boabe de soia etc.
Nectare și piureuri din fructe și legume moi, mălăiețe, făinoase: nectarine, prune, piersici, mere golden, mere bot de iepure, kiwi, căpșuni etc.
Mai multe rețete de sucuri găsiți atat in finalul articolului cat si pe site-ul huromromania.ro
Produsele HUROM le puteți comanda comod, online, de la următoarele magazine din Romania (click pe denumirea lor pentru a afla oferta de preț):
evomag.ro azerty.ro marketonline.ro , eMAG.ro
Firma HUROM s-a înființat în 1974, în Coreea iar pe parcursul celor patru decenii de existență firma a patentat noi tehnologii de stoarcere a legumelor și fructelor, devenind lider mondial în producerea storcătoarelor Home Professional.
Principiul Hurom, respectiv storcătorul HUROM a fost inițial dezvoltat în scopuri terapeutice, intenția fiind de a stoarce suc din iarbă de grâu. Datorită faptului că această sarcină este foarte dificilă, a fost nevoie să se dezvolte o tehnologie nouă, capabilă să facă acest lucru. Această metodă de stoarcere lentă prin presare la rece a fost patentată de HUROM, succesul ca dispozitiv medical a impulsionat echipa de cercetători HUROM să se concentreze pe îmbunătățirea continuă a caracteristicilor acestui produs. Echipa HUROM Coreea dezvoltă și testează noi produse utilizând echipament tehnologic de ultimă generație și soluții revoluționare.
Laboratoarele de teste permit compararea rezultatelor și optimizarea performanțelor aparatelor. De aceea, HUROM este cel mai bun storcător vertical cu ax melcat și presare la rece, din lume! Hurom este prezent, recunoscut și apreciat pentru calitatea și eficiența produselor sale pe toate continentele, marca HUROM fiind asimilată unui înalt grad de profesionalism și calității desăvârșite.
1. Orange Ginger Zinger (Ghimbir, Mere, Portocale și Morcovi)
Acest suc este recomandat pentru Detoxifierea orgamismului.
Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datorează combinației fericite de substanțe active din compoziția sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidrați și fibre.Uleiurile din ghimbir au efecte analgezice, sedative și antitermice.Valoarea calorică a rădăcinii este foarte redusă (20kcal/100 g), fiind săracă în carbohidrați digerabili și nu conține grăsimi.
Merele combat stresul, depresia, oboseala și pot vindeca constipația, anemia, atonia intestinală și oboseala.
Fructoza naturală din portocale ajută la echilibrarea glicemiei atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în cazul bolnavilor de diabet.
Proprietățile anti-inflamatorii ale hesperidinei și vitaminei C din portocale oferă sprijin sistemului cardiovascular.
Morcovul conține elemente alcaline care mențin echilibrul acid/alcalin din corpul uman.
Sucul de morcovi este o sursă importantă de potasiu, aceasta contribuind la menținerea tensiunii arteriale.
Ingrediente necesare pentru 2 porții:
1. Morcovi : 3 bucăți mici sau 2 mai mari
2. Portocale : 2 bucăți
3. Mere : 3 bucăți mici sau 2 mai mari
4. Ghimbir : 15-20 grame
1. Spălați morcovii și merele, îndepărtați capetele morcovilor și tăiați pe lungime în 4-8 bucăți.
Tăiați merele în 4-6 felii, îndepărtând codița și miezul cu sâmburi.Nu este necesară eliminarea cojii.
Scoateți coaja la portocale și feliați rădăcina de ghimbir.
2. Închideți capacul de scurgere, introduceți bucățile de fructe împreună cu feliile de ghimbir și începeți procesul de stoarcere.
3. În cazul în care aparatul se blochează din cauza fibrei de la morcovi, apasați butonul “Reverse” după care continuați procesul de stoarcere.
2. Struguri, Portocale și Fructe de Pădure
Acest suc este recomandat pentru Îmbunătățirea Imunității organismului.
Resveratrolul care se găsește în sucul de struguri negrii previne formarea de tumori și cancer, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți, cu un potențial antioxidant de 50 de ori mai mare decât cel al vitaminelor E sau C la un loc.
Portocalele conțin vitamina C, flavonoide și beta-caroten, care vă ajută să vă fortificați sistemul imunitar, să preveniți îmbătrânirea sau boli cum ar fi cancerul!
Fructoza naturală din portocale ajută la echilibrarea glicemiei atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în cazul bolnavilor de diabet.
Proprietățile anti-inflamatorii ale hesperidinei și vitaminei C din portocale oferă sprijin sistemului cardiovascular.
Fructele de pădure, în special coacăzele, pot preveni sau întârzia problemele oculare ce intervin odată cu vârsta: cataracta, miopia, hipermetropia, infecțiile la nivelul retinei și senzația de ochi uscați.
În timp ce fibrele din fructele de pădure țin la distanță constipația, vitaminele, sodiul, cuprul, fructoza și acizii îmbunătățesc semnificativ procesul digestiv.
Ingrediente necesare pentru 2 porții:
1. Struguri : 150-200 grame
2. Portocale : 2 bucăți de dimensiune medie
3. Fructe de pădure : 200-250 grame
1. Spălați fructele de pădure și îndepărtați după caz codița verde.
Spălați și separați boabele de struguri.
Decojiți portocala și tăiați fructul în 4-6 bucăți.
2. Închideți capacul de scurgere, introduceți bucățile de fructe și începeți procesul de stoarcere.
3. Pentru a maximiza cantitatea de suc, mai rulați încă o dată extractul de fructe prin aparat.
3. Sfeclă, Mere și Morcovi
Acest suc este recomandat pentru efectul de antioxidare, de protejare a vederii și a inimii.
Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului!
Sfeclaajută și la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.Sfecla abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.
Merele combat stresul, depresia, oboseala și pot vindeca constipația, anemia, atonia intestinală și oboseala.
Morcovul conține elemente alcaline care mențin echilibrul acid/alcalin din corpul uman.
Sucul de morcovi este o sursă importantă de potasiu, aceasta contribuind la menținerea tensiunii arteriale.
Ingrediente necesare pentru 2 porții:
1. Morcovi : 4 bucăți mici sau 3 mai mari
2. Mere : 2 bucăți de dimensiune medie
3. Sfeclă : 1 bucată de dimensiune medie
1. Spălați morcovii, merele și sfecla bine, îndepărtați capetele morcovilor și tăiați pe lungime în 4-8 bucăți.
Tăiați merele în 4-6 felii, îndepărtând codița și miezul cu sâmburi.Nu este necesară eliminarea cojii.
Porționați sfecla în 6-8 felii.
2. Închideți capacul de scurgere, introduceți bucățile de legume împreună cu feliile de măr și începeți procesul de stoarcere.
3. În cazul în care aparatul se blochează din cauza fibrei de morcovi sau sfeclă, apăsați butonul “Reverse” și continuați procesul.
4. Green Sunrise (Spanac, Mere Verzi și Castravete)
Acest suc este recomandat pentru hidratare, sănătatea oaselor și pentru prevenirea cancerului.
Dintre toate soiurile, merele verzi sunt printre cele mai sănătoase fructe, fiind o sursă excepțională de vitamine A, B și C, care ajută la eradicarea radicalilor liberi din organism și mențin pielea sănătoasă și strălucitoare.
Merele verzi conțin mai multe minerale esențiale decât alte soiuri de mere, fiind mai bogate în fier, zinc, cupru și potasiu.Aceste minerale îmbunătățesc oxigenarea celulară și prin aceasta accelerează metabolismul.Combinația specială între antioxidanți și fibre din merele verzi ajută la îmbunătățirea texturii pielii mai ales în ceea ce privește elasticitatea ei.
Merele verzi sunt excelente pentru persoanele care au tenul pătat și cearcăne, consumul constant de mere verzi ameliorând aceste probleme.
Castravetele conține enzime specifice care ajută în procesul de digestie și metabolism.
Castravetele ajută la pierderea în greutate.Bogat în apă și fibre ajută organismul la eliminarea toxinelor și la o bună digestie.
Spanacul conține vitamina C, E, beta-caroten, magneziu și seleniu cu ajutorul cărora luptă împotriva stresului oxidativ și a multor probleme de sănătate.
O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate.
Ingrediente necesare pentru 2 porții:
1. Mere verzi : 3 mici sau 2 mai mari
2. Castraveți : 3 mici sau 2 mai mari
3. Spanac : 80-100 grame
1. Spălați merele, castraveți și spanacul.
2. Tăiați merele și castraveții în 4-6 felii, îndepărtând codița și miezul cu sâmburi de la mere, respectiv capetele castraveților.
Nu este necesară eliminarea cojii.
3. Închideți capacul de scurgere, introduceți feliile de mere și castravete împreună cu frunzele de spanac și începeți procesul de stoarcere.