Cuprul si beneficiile acestuia pentru organism si sanatate

Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este interesant că medicina ayurvedică știa despre cuprul si beneficiile acestuia încă de pe vremea când bacteriile erau o noțiune necunoscută științei. Ayurveda recomandă și astăzi păstrarea apei de băut în vase de cupru.

Studiul asupra termoconductibilității metalelor arată că cuprul este cel mai bun conductor termic după argint. Vasele de gătit si mai ales cazanele de țuică din cupru (de puritate min. 99.9 %),  asigură răspândirea temperaturii aproape instantaneu, în mod egal pe toată suprafața oalei de gătit, inclusiv pe pereții vasului. Conform studiilor, cuprul conduce căldura de 9 ori mai bine decât oțelul inoxidabil (inoxul).

Egiptenii antici foloseau ulcioare și căldări de cupru pentru a menține apa proaspătă. Chiar și în prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orașul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusă din fluviul Gange, spre a-i fi oferită zeului Shiva. Apa păstrată în felul acesta rămâne proaspătă ani la rând.

Cuprul si beneficiile acestuia in cotidian

Potrivit oamenilor de știință, recipientele de cupru pot fi răspunsul în ceea ce privește anihilarea bacteriei E-coli, care trăiește în intestinul omului și al tuturor animalelor cu sânge cald, producând îmbolnăviri grave. Specialiștii britanici au efectuat cercetări în acest sens, iar concluzia experimentelor a fost aceea că ionii de cupru omoară această bacterie periculoasă, performanță nemaiîntâlnită la niciun alt metal, nici măcar la aur.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Southampton au pus apă conținând bacterii E-coli în două vase: unul de oțel inoxidabil și altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apă din cele două recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela că, în vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a menținut vie timp de luni de zile, în timp ce vasul de cupru a omorât-o în câteva ore. Același experiment, efectuat la 10°C, a dat următoarele rezultate: în vasul de inox, bacteria a trăit 34 de zile, în timp ce în vasul de alamă n-a supraviețuit decât 4 zile.

cuprul-si-beneficiile-acestuia-sticla-din-cupru-pentru-alcalinizarea-apei cuprul-si-beneficiile-acestuia-sticla-din-cupru-pentru-alcalinizarea-apei

 

 

 

 

 

 

 

 

Sticla din Cupru pentru Alcalinizarea Apei, 900ml, Ayurveda

In aceasta sticla, puteți păstra apa, pentru beneficiile aduse organismului – după cum găsim scris in Medicina Ayurveda. Apa se lasă peste noapte, iar dimineața este recomandat sa consumam pe stomacul gol, cel putin o cana de apa. Se spune ca apa păstrată in recipiente din Cupru pur, reprezinta inca din cele mai vechi timpuri, elixirul vietii. Apa este practic purificata si ajuta la reglarea digestiei precum si a activității cardiace. O puteți comanda cu un CLICK… pe poze sau >>AICI<<  si o veți primi direct acasă.

Așadar, dacă în spitale, restaurante, școli, grădinițe, magazine etc. utilizăm recipiente de cupru pentru depozitarea apei, putem elimina riscul infectării alimentelor cu această bacterie periculoasă. E adevărat că în prezent, vasele de inox sunt folosite aproape exclusiv, atât în localurile publice, cât și acasă, pentru că sunt mai frumoase, mai strălucitoare și mai ușor de întreținut.

Cu toate acestea, cuprul este un material mult mai util și mai sănătos, și aceasta nu numai pentru că omoară bacteriile și virușii. Acest metal s-a dovedit a avea mult mai multe proprietăți benefice pentru corpul uman. Iată câteva.

Cuprul si beneficiile acestuia:

– Întărește sistemul imunitar;

– Ajută organismul să utilizeze fierul din sânge;

– Reduce acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor, prevenind astfel îmbătrânirea acestora;

– Menține consistența și sănătatea oaselor;

– Ajută la producerea unui pigment vital al pielii, melanina; din acest motiv, apa de cupru este recomandată celor care suferă de vitiligo;

– Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide;

– Accelerează digestia și reduce aciditatea stomacală;

– Mărește fertilitatea la femei;

Cuprul si beneficiile acestuia pentru bărbăție

Și, nu în ultimul rând, crește potența! Cei interesați sunt sfătuiți să facă ceea ce bărbații indieni fac de mii de ani: să-și cumpere o cană de cupru, s-o umple cu apă în fiecare seară, la culcare și s-o bea dimineața, imediat după trezire. Cuprul din această apă ajunge în celulele corpului, unde este absorbit în aproximativ 45 de minute. De aceea, este recomandat să nu se bea și să nu se mănânce nimic în acest interval.

La ,,fabrica de țuică”, găsiți si o întreagă gama de articole si ustensile din cupru pentru bucătărie. Pentru mai multe detalii, dați un Click  >>AICI<< sau pe imaginea de mai jos!

cuprul-si-beneficiile-acestuia

 

Cuprul este un mineral indispensabil organismului. El se găsește în toate organele și țesuturile: ficat, creier, inimă, rinichi, mușchi. Lipsa acestui element poate da anemii severe. De aceea, nu neglijați alimentele care îl conțin în cantități importante: stafidele, cerealele (în special grâul), fasolea și mazărea. Dar, în același timp, rețineți că în ziua de azi, cerealele, legumele și fructele cultivate intensiv au un conținut mai scăzut de cupru decât cele crescute natural, din cauza solului sărăcit în minerale.

Atenție: persoanele care iau suplimente cu zinc e bine să știe că acesta împiedică buna absorbție a cuprului provenit din alimente. De aceea, în special acestora li se recomandă folosirea curentă a vaselor de cupru. De asemenea, o alegere excelentă pentru oricine este instalația sanitară cu țevi de cupru. Un pahar de apă băut în fiecare dimineață direct de la robinet ne asigură că nu vom suferi niciodată de deficiență de cupru.

Vorbind despre avantaje, iată și lista afecțiunilor și a bolilor care pot fi prevenite sau ameliorate în urma consumului de alimente cu cupru: alergiile, chelia, leucemia, osteoporoza, ulcerul stomacal, artrita reumatoidă.

În concluzie, cuprul este un mineral vital pentru organismul nostru. Medicii recomandă ca măcar o dată la 2 ani să facem un set de analize, astfel încât lipsa acestuia să fie sesizată din timp, deoarece, fără cupru, sănătatea noastră este în pericol.

CITESTE SI: Cum sa utilizam uleiurile esentiale aromaterapie

698 total views, 1 views today

Posted in Cum să.., Sanatate and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Eli Casian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *