De cateva decenii bune se vorbeste despre faptul ca oamenii fac gripa in timpul iernii datorita vremii reci. Si lucrul acesta a devenit deja un mit. Dar numeroase studii facute in ultimii ani, demoleaza acest lucru. Cum sa ne protejam de gripa simplu si natural vom afla in acest articol. Ultimele studii arata ca gripa „loveste” cand inca este cald afara, mai bine spus in anotimpul ploios. Cu siguranta exista un alt motiv pentru care gripa se manifesta in timpul iernii si se pare ca aceasta poate fi oprita inainte de a apare si chiar fara vaccinurile atat de controversate.
Stim deja ca organismul uman produce mult mai putina vitamina D in timpul iernii. Dar este posibil ca nivelurile scazute de vitamina D sa contribuie la aparitia gripei? Rezultatele studiilor facute arata ca da, este posibil. Cu ceva ani in urma un medic britanic, Dr. Edgar Hope-Simpson a facut o conectie intre epidemiile de gripa aparute in emisfera nordica si solstitiul de iarna. Concluziile acestuia au fost ca gripa loveste atunci cand nivelul de vitamina D incepe sa se prabuseasca. Se pare insa ca medicina conventionala, ca de obicei, a ignorat rezultatele studiului facut de acesta pentru destul de mult timp. Anul trecut insa, doua reviste medicale americane, au lansat un raport scris de Dr. John Cannell, psihiatru la Spitalul de Stat Ata
scadero din California. Acesta este un spital de maxima securitate pentru criminalii nebuni. In raportul sau, acesta a aratat ca mai multe sectii de bolnavi din jurul sectiei pe care el o conduce au fost lovite de o epidemie de gripa severa ca cea din aprilie 2005. Insa nici unul dintre cei 32 de pacienti din sectia lui nu au contactat virusul, chiar daca acestia au avut contact zilnic cu pacientii bolnavi de la celelalte sectii. Bineinteles ca s-a intrebat de ce pacientii sai nu au contactat gripa si dupa mai multe cercetari si-a dat seama ca acestora le fusese prescrisa cu putin timp in urma o cantitate mai mare de vitamina D. El descoperise cu ceva timp in urma ca toti pacientii sai sufera de un deficit de vitamina D, drept pentru care le-a prescris acestora niveluri ridicate din aceasta vitamina, nestiind insa ca ii va proteja si de gripa.
De ce functioneaza acest lucru si cum? Stiinta a descoperit recent ca vitamina D stimuleaza celulele albe din sange pentru a face o substanta numita cathelicidin. Cercetatorii nu au studiat inca impactul acestei substante asupra virusului gripal, dar au raportat anerior ca acesta ataca o mare varietate de agenti patogeni care includ ciuperci, virusi, bacterii si chiar tuberculoza.
Medicii au inceput sa recunoasca din ce in ce mai mult necesitatea administrarii de niveluri ridicate de vitamina D mai ales in timpul iernii. Si unde mai pui ca aceasta poate sa faca ceea ce ar face si cel mai puternic antibiotic, dar ucigand numai virusi si nu propriile celule.