Cum sa alimentam de la bateria masinii aparatele electrice sau electronice

Invertorul auto – un accesoriul necesar

Cum sa alimentam de la bateria masinii aparatele electrice sau electronice. Un invertor auto este un dispozitiv simplu care utilizează bateria auto pentru a alimenta aparate electrice, de exemplu, dar fără a se limita la acestea, un televizor, laptop sau telefon mobil. Pentru oricine petrece mult timp călătorind in autoturismul propriu, un invertor auto a devenit un accesoriu necesar; ii va găsi destul de multe utilizări avantajoase deoarece este ieftin si ușor de folosit. Invertorul auto fie se conectează la bateria mașinii prin priza de bricheta, fie prin clești direct la baterie.

invertor-auto-300w

invertor-auto-300w

Exemplu de invertor de 300 de W pe care il puteți procura de la eMAG.ro.  Click  >>AICI<<  pentru a afla mai multe detalii sau comanda!

Cum sa alimentam de la bateria masinii aparatele electrice sau electronice

Fie ca aveți un drum lung in interes de serviciu sau o excursie cu familia, fie o ieșire in natura gen camping, invertoarele auto va ajuta sa va păstrați telefonul mobil si laptopul încărcat, ajuta la funcționarea TV-ului si Xbox-ului sau alte multe genuri de aparate electrice sau electronice.

Aceste dispozitive sunt la îndemâna oricui. Dispun de o priza cu de curent alternativ de 220-230V si majoritatea dintre ele au chiar un port USB de la care putem încarca un telefon, tableta sau smartphone.  Deoarece, cele mai multe vehicule sunt limitate la furnizarea de 12 de volti prin bricheta, cantitatea de energie disponibila prin intermediul invertoarelor este limitata. Cele mai multe invertoare portabile pot livra pana la 150 de watti, ceea ce este suficient pentru a alimenta o mare varietate de produse electronice de uz casnic.

Te gândești vreodată când pleci la drum cu mașina cum ai gestiona o situație neprevăzută? O pană de cauciuc? Zgomote ciudate sub capotă?  Mașina se oprește inexplicabil și riști să rămâi pe marginea drumului? Ce trebuie să faci?

  1. În cazul unui incident rutier, oprește mașina pe partea dreaptă și rămâi calm: echipa de intervenție 9695  va veni in cel mai scurt timp sa te ajute.
  2. Apelează 021 9695 sau 004021 212 9695, iar operatorii îți vor oferi asistența și informațiile necesare, în funcție de natura evenimentului rutier.
  3. În cel mai scurt timp posibil, o echipă 9695 va veni către tine pentru a soluționa problema apărută și semnalată.

Pentru a profita de toate aceste avantaje si de a putea pleca oricand fără griji la drum, tot ce îți trebuie este sa  achiziționezi din timp un card de asistenta 9695.   Click pe imagine pentru a afla mai multe detalii!

 

asistenta rutiera

asistenta rutiera

Rulotele pot folosi invertoare auto de peste 1500W  pana la 3000W pentru a conecta diferite aparate de bucătărie.

invertor-auto-3000w-352---1

invertor-auto-3000W

Exemplu de invertor de 3000 de W pe care il puteți procura de la eMAG.ro.  Click  >>AICI<<  pentru a afla mai multe detalii sau comanda!

 

In situații când sunteți nevoiți sa utilizați scule electrice de mica sau medie putere, de genul bormașinilor sau flexurilor,in locuri unde nu aveți acces la o priza, un invertor auto este soluția ideala. Este important sa alegeți un invertor auto care se potrivește nevoilor dumneavoastră, precum si cerințelor electrice. Daca folosiți un invertor de capacitate mica pentru a alimenta echipamente de lucru, de exemplu o bormașină, va fi dificil sa le folosiți. Invertoarele recomandate pentru a avea rezultate optime sunt invertor auto 2000W sau invertor auto 3000W.

In continuare va dam doar câteva sugestii ale unora dintre cele mai populare utilizări pentru invertoarele auto: laptop-uri, televizoare, telefoanele mobile, playere DVD portabile,  console de jocuri, lumini portabile pentru camping,  iPod-uri,  MP3 playere.  Puteți utiliza invertoarele auto pentru majoritatea produselor electronice de uz casnic.

Ca sugestii de unde puteți găsi mai multe detalii si specificații tehnice si chiar puteți achiziționa astfel de echipamente, va recomandam câteva site-uri si magazine online:

– www.emag.ro;

–  www.cel.ro;

www.marketonline.ro;

Cu toate acestea, exista unele limitări. De exemplu, unele invertoarele auto, dacă sunt de mica putere, nu pot furniza suficienta energie pentru a încărca un laptop a cărui baterie este deja descărcată, in timp ce acesta este in uz. Va trebui ca laptop-ul sa fie oprit pe perioada încărcării acestuia. In scopul de a proteja împotriva supraincalzirii si a altor supra sarcini de circuit, invertoarele auto au o varietate de caracteristici de siguranță. In cazul in care temperatura depășește limitele normale si condițiile de siguranță de operare, invertorul se va opri. Acest lucru ii poate proteja componentele si prelungi durata de viata. De asemenea, dacă utilizați invertorul cu motorul vehiculului oprit, pentru a evita descărcarea bateriei, porniți motorul cel puțin o data pe ora si lăsați-l sa meargă in gol timp de cel puțin 10 minute. Nimic nu este mai enervant decat un telefon mobil sau un laptop ce nu se poate utiliza deoarece bateria este consumata. De aceea va sugeram sa folosiți cu încredere un  invertor auto de 1000W, de 1500W sau chiar de 2000W.

Evitați expunerea invertoarelor la lumina directa a soarelui, in preajma surselor de apa sau alte lichide si întotdeauna citiți cu atenție manualul de utilizare. Temperatura ideala a unui invertor auto este intre 50 si 80 grade. In concluzie, invertoarele auto oferă părinților, copiilor, meseriașilor si nu in ultimul rând, oamenilor de afaceri si nu numai, avantajul de a avea energie electrica la drum sau in locuri izolate, acolo unde nu aveți acces la o banala priză.

Loading

Posted in Computere si electronice, Cum să.., Masini si alte vehicule and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.