Castiga timp liber

Oamenilor le place să se distreze, nu? Cu toate acestea, viața nu înseamnă doar distracție. Din fericire, vă puteți organiza viața, astfel încât să aveti timp și pentru un pic de relaxare. Haideți să vedem cum putem face asta, castiga timp liber!

1 Fă-ți o lista cu ce ai de făcut

sau așa cum găsești prin agendele device-urilor și gadget-urilor: un ,,to-do”. Vezi ce ai nevoie pentru a reuși făcut. Dacă există unele lucruri lipsite de importanță care pot aștepta, eventual, până mâine, nu vă faceți griji despre ele. Cu toate acestea, nu trebuie să le amâni!

lista-to-do-list castiga timp liber

lista-to-do-list castiga timp liber

Unora le place să abordeze cele mai dificile sarcini întâi, apoi pe cele mai simple, în timp ce alții procedează invers, întâi pe cele ușoare, apoi lucrurile grele. Fă-o în funcție de cum îți este confortabil, dar nu amâna! Și fă-le cât mai curând posibil. Nici un ,,..dar, totuşi..”!

vivacredit.ro

2.Chiar dacă lista cu activități pare extrem de lunga și n-o veti duce la capăt, încercaţi să fiți creativi si inteligenti și imbinaţi activităti plăcute cu altele mai puțin placute!

De exemplu: Dacă spalatul vaselor este pe lista ta, ai putea asculta muzica. Aspiratorul? Nici o problemă. Dacă ai unul dintre acele aspiratoare mai silenţioase, poți vorbi în acelasi cu un prieten la telefon!

3 Lasă spațiu pe lista de probleme de rezolvat și pentru relaxare.

La fel ca mai sus, fă mai multe activități în același timp, dacă este posibil. Vrei să să-ți menții condiția fizica dar să te şi relaxezi, asa ca du-te la o plimbare!

4 Acum, că știți cum să va organizați listele de rezolvat și toate celelalte lucruri enumerate mai sus, este timpul pentru tine de a-ţi găsi echilibrul între muncă și petrecerea timpului liber.

Gândiți-vă o clipă. Ţi se pare că muncești mai mult sau te relaxezi mai mult? Dacă lucrezi mai mult de te relaxezi, e bine pentru tine, dar pune-ţi această întrebare: „Nu cumva te surmenezi? Nimeni nu spune că de munca este un lucru rău, dar surmenajul nu este bun pentru tine.

castiga timp liber

castiga timp liber

5. Daca te surmenezi, încearcă să o iei un pic mai ușor.

Vezi care dintre sarcinile neimportante le poți elimina de pe agenda de zi cu zi sau muta pentru mai târziu. Introdu un pic mai mult timp pentru relaxare în programul tău, dar nu prea mult! Tu nu ești genul să fii leneș!

6. Ești genul de persoană căreia ii place mai mult să se distreze decât să muncească?

Relaxarea poate fi bună pentru tine. Elimină stresul și se poate da mai multă eficienţă muncii tale. Cu toate acestea, dacă eşti genul căruia ii place sa amâne lucrurile, acesta nu este un lucru bun. Amânarea poate duce la acumularea stresului atunci când vei realiza – în ultimul moment – că trebuie să finalizați o anumita această sarcină cu foarte puțin înainte de termenul limită. Încă te poţi relaxa, dar dar va trebui să pui mult mai mult efort pentru a finaliza. Încearcă să o faci într-un climat de munca favorabil!

vivacredit.ro

7. In final, găsirea echilibrului intre munca si timp liber

depinde, în principiu, de tine. Un program curat si eficient organizat te va ajuta, de asemenea. Nu uita să te ţii de el! Castiga timp liber.

Loading

Posted in Hobby si timp liber, Sanatate and tagged , , .

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.