Bani albi pentru zile negre – un fond de urgenta

Fond de urgenta – Bani albi pentru zile negre

Un fond de urgenta inseamna bani care i-ați economisit pentru un singur scop: pentru a vă ajuta să faceti față urgențelor pe care vi le ofera viata, fără a va scoate din ritmul de zi cu zi. Bani albi pentru zile negre! Ar putea fi un accident sau o problemă de sănătate, cu acest fondul poti rezolva usor problema. Cheia este de a de a nu te atinge de fond până când nu aveți nevoie de el.

savings1

Metode pe termen scurt pentru realizarea unui fond de urgenta

Pe termen scurt, faceti pași mici. Începeți prin stabilirea unui obiectiv rezonabil. Planificati-va sa aveti un fond de urgență de, să zicem, 1000 de lei sau 5000 de lei. Acesta este un obiectiv la care se poate ajunge, probabil, în câteva săptămâni, și se poate face diferența atunci când aveți o urgență.

Următorul pas este să ,,desenezi” miscarile pentru a-l realiza. Dacă se pot salva 100 de lei sau 500 de lei pe săptămână, puteți avea un fond de urgență de 1000 de lei sau 5000 de lei în doar zece săptămâni. Acesta devine obiectivul dvs. principal.

Fa un plan de economii realist, atât în suma pe care o poti economisi în fiecare săptămână, dar si suma totală. Ia-o ca pe o provocare, dar nu de neatins.

Exista o multime de moduri de a veni cu bani în plus pe tot parcursul lunii. Luați în considerare aceste sugestii:

  • Negociaza o reducere a ratei de pe cardurile de credit

  • Incearca sa folosesti masina impreuna cu altcineva, cel putin la si de la serviciu

  • Cauta si alte solutii pentru asigurarea masinii sau a casei, etc.

  • Instaleaza un termostat programabil pentru incalzirea casei

  • Utilizeaza o listă de cumpărături

  • Planifică doar o iesire pe lună

  • Ia-ti un coleg de cameră

Help at financial crisis

Daca ati constatat ca ati economisit acesti bani albi pentru zile negre, de fapt, mai mult decat v-ati planificat pe săptămână, cu această metodă, puneti mai mult în fondul de urgență, sau redistribuiti-l pe economiile de pensii.

După ce ați ,,ras” suma stabilita, pe săptămână, din cheltuielile dumneavoastră, aveți posibilitatea să configurați un plan de economisire automată pentru a muta banii direct din contul dvs. (de salarii, de ex.) și în contul de economii pe care îl utilizați pentru fondul de urgență. Dacă aveți de  banking online, e destul de ușor. Configurati unui plan automat pentru a transfera suma respectiva pe săptămână în contul de economii, iar apoi uitați de asta.

Pe cât de simplu pare a fi procesul, cei mai multi dintre noi ezitam sa facem acest lucru …

 

Configurarea economiilor dvs. online

Este o idee bună de a crea un cont de economii la o bancă care este diferita de cea cu care lucrati in mod normal. Acest lucru vă permite să obtineti servicii mai bune și rate mai bune, sa câștigati o dobândă mai mare pentru fondurile voastre, și va forțează să puneti banii undeva unde nu sunt prea ușor de accesat. Daca este un cont care nu este legat de cartea de credit cu care faceti platile la ATM-uri, va trebui să autorizati transferul, care poate dura o zi sau două. Ai putea chiar să setați sa depuneti automat din salariul dumneavoastră în fiecare lună cu o cantitate predeterminată stabilit pentru economii.

Aruncati o privire la băncile care oferă cele mai mari rate de dobândă.

pusculita

Stabiliti in obiectiv mai mare

Odată ce contul pe care l-ați stabilit pentru a salva 100 de lei pe săptămână a acumulat suficienti bani, el va începe să ,,creasca” pe cont propriu, din dobanda. Acum ar fi timpul să se stabiliti un alt scop mai înalt – poate un fond de urgență de 10.000 de lei. Păstrați planul de economii automat, dar creșteti valoarea. Odată ce ați atins acest obiectiv, stabiliti, de exemplu sa va ajunga pentru ceea ce cheltuiti intr-o singură lună . Apoi două luni. Apoi, trei.

Când ai o urgență, fondurile sunt acolo pentru tine: Bani albi pentru zile negre! Foloseste-le în loc de a face o carpeala de urgență sau retragere suplimentara de pe pe cardul de credit.

Loading

Posted in Punguța cu doi bani.

Evrika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.